• yazdığınız bilimsel makaleyi yayınlatmak için dergi bulmanızı sağlayan bir veri tabanı.
  • tıp makalelerinin yayınlanması amacıyla makalelerini yayınlatmak isteyen doktorları ve tıbbi makaleler yayınlayan dergileri bir araya getiren oluşum/platform.

    sistem şöyle işliyor: makalesini yayınlatmak isteyen kişi makalesini sisteme yüklüyor. sisteme katılmış dergi editörleri sistem üzerinden bu makaleleri görüntüleyebiliyor. editör makaleyi beğenirse, makalenin kendi dergilerine gönderilmesi için davet ediyor. makale birden fazla dergiden davet alabiliyor. kullanıcı bu davetlerden beğendiği dergiye makalesini yolluyor.

    şu anda 90 civarı dergi editörünün ve 2000'den fazla araştırmacının kayıt olduğu ve 20'den fazla ülkeden makalenin yüklendiği bu platformun boston ve istanbul'da olmak üzere iki merkez ofisi bulunmaktaymış. ayrıca bu sistemin kurucuları da türkmüş. dünya'da ilk olan güzel fikirlerin türkiye'den çıkması kalplerimizde gurur, yüzlerimizde tatlı bir tebessüm bırakıyor. takipteyiz...
  • akademisyen doktorların makalelerini yayınlatmak için yana yakıla dergi aramaları zulmüne son veren über icat. şu an sadece tıp alanında hizmet vermesi üzmüştür. tüm akademik disiplinlere yayılması dileğiyle..
  • günlerdir word formatından pdf formatına çeviri yapamaması nedeniyle makalemi bir türlü yükleyemediğim platform. çökmüş galiba. contact tan mesaj da gönderdim geri dönmediler. güzel olan birşey daha patlamış ne yazık ki sanırım.
  • iyi bir derginin editörü gidip orda burda makale aramaz. makale zaten kendisine gelir. pek mantıklı görünmüyor.
  • şahit olduğum için söylüyorum, zaman zaman dergiler orjinal makaleye boğulurken derleme ve vaka serisi açısından kıtlığa düşüyorlar. eğer takıntılı ve her sayıda en az bir derleme/ vaka serisi koymak isteyen editörler varsa onlar için özellikle güzel ve güvenli bir havuz.

    bence daha güzel olan kısmı makaleyi dilbilgisi, strobe uygunluğu, referansların geçerliliği ( hangi yıllardan en çok refere edilmiş, güncel mi, eski mi ) ve gene referansların güvenilirliği ( cildi, sayfası, doisi tam mı) açısından kontrol ediyor olması. bu haliyle oldukça işlevsel. ara yüzü de inanılmaz güzel.

    ha bir de adettendir " pooltext'de editörler teklif ediyormuş".
hesabın var mı? giriş yap