• diğer hibrit kardeşleri bi yana, evin en güzel kızı bu. verilen yakıt tüketimi doğruysa, spor otomobil meraklıları varını yoğunu satar, kredi çeker, alır bunu. bir de şu otomobilin kendisinden ağır vergiler olmasa...
  • 100 km'yi 3 litre benzinle katetmesi (78 mpg olmasi) ve 100km/sa hiza 3.2 saniyede cikmasi, 320+ km/sa maximum hizi ve akil alan dizayni ile insanin agzinin suyunu akitmaktadir.

    http://www.huffingtonpost.com/…hybrid_n_484066.html
  • yakından oldukça güzel görünen bir otomobil. porsche'liğini kaybetmeden modern olabilmiş bir tasarım. kişisel görüşlerimin özeti ve kendi çektiğim fotoğraflarla bir incelemem:

    http://www.carluvr.com/…porsche-918-spyder-concept/
  • dünya'nın en tembel dizayn ekibine sahip porsche'nin bazı şeyleri değiştirmeye başladığına kanıt olan otomobil. çok bekledi gerçi insanoğlu bu evrimi.
  • tüm otomotiv dünyasını ters düz etmiş otomobil konsepti. (bkz: iddialı giriş ekolü)

    öncelikle şu var ki cenevre'ye kadar bu otomobilin varlığından herkes bihaberdi zira porsche bu konuda cia'den hallice bi gizlilik prosedürü uygulamış. şöyle ki porsche çalışanları bile fuardan 2 gün önce atılan şirket mail'inden önce bu araç hakkında birşey bilmiyormuş. porsche'nin weissach tesislerinde oluşturulmuş 20 kişilik özel bi takım bilgi sızdırmamaları için sıkı sıkı tembihlenmiş. hatta üst düzey çalışanlardan biri aksi takdirde onları öldürecektik diyor. (hanan!) bütün bu gizlililiğe rağmen oto paparazzilerine yakalanmadan test sürüşü yapabilmiş olmaları ise ayrı bi takdire şayan özellik. bunun için de güney fransa'da bernie ecclestone'a ait özel bir mülkte faal olmayan ve etrafı yüksek duvarlarla çevrili bir pist kullanılmış.

    araç deli bir kombinasyondan oluşturulmuş. carrera gt'nin karbon şasesi, porsche lmp2'nin 500 bg'lik v8'i ve yarış otomobilleri baz alınarak geliştirilmiş yepisyeni bir yürüyen aksam. fakat asıl bomba bu değil, 4 aksa da yerleştirilmiş elektrik motorları ile birlikte ek 215 bg'lik güç üretiyor. yani şöyle ki çift debriyajlı 7 ileri şanzımanın da sayesinde istenildiğinde 4 tekerden çekişe ve 0 yakıt tüketimine sahip 215 bg'lik bir spor otomobiliniz oluyor. (beni öldürün)

    elektrik motorları v8 ile birlikte kullanıldığında ise elimizde 715 bg üreten, 100 km'de 3 lt yakan (!!!!!!) sadece 1490 kg ağırlığında ve 70 g/km co2 emisyonuna sahip bir canavar çıkıyor. 100 g/km'nin altındaki araçlardan ingilterede vergi alınmadığını da belirtmek durumundayım bu arada. he bu araçtan türkiye'de istenecek senelik mtv 12bin lira olacak yine o ayrı. (sinirden kendini sikecek duruma gelmek) he peki porsche bu elektrik motorlarını sadece bunun için mi koymuş? tabii ki hayır. 4 tekere de bağımsız olarak güç uygulanabileceği için keskin virajlarda farklı tork uygulaması ile çok keskin virajları çok yüksek hızlarda dönmek de mümkün olacak.

    araçta 4 adet sürüş modu bulunmakta. bunlar e (electric), h (hybrid), s (sport) ve r (racing). e modunda yukarıda da bahsettiğim gibi canavar v8 susuyor ve sadece elektrik motorlarımızla şehir içinde çılgın atıyoruz. eğer ki sıfır tüketime gerek yok biraz daha çılgın atalım dersek h moduna alıyoruz ve v8 ile kombine bir şekilde ama yine maksimum ekonomi odaklı bir sürüşe kavuşuyoruz. eğer ki s moduna alırsak çok sofistike bir işletim sistemi araçtan yüksek performans almak için v8'i, yüksek devir çevirip ani hızlanmalarda kalp krizinden ölmemiz içinse elektrik motorlarını kullanıyor. eğer ki r moduna geçersek etrafımızda hiç bir yaya olmadığını kontrol etmeli, altımıza kaçırmamak için yakın zamanda tuvalete gidip gitmediğimizden emin olmalı ve tüm sinir sistemimizi yola kanalize etmeliyiz zira bu modda otomobilin bütün dinamikleri maksimum performans için kendini ayarlıyor ve aracı durdurana kadar geçen sürede "dünya benim için misyonunu tamamlamıştır, artık ölebilirim" demek için kendimize bir neden yaratmış oluyoruz.

    porsche'nin son gt3 ve gt2 modellerinin daha hakkında hiçbir açıklama yapılmamışken basına herbişeylerinin sızmasından ötürü gizlilik konusunda yalan olmuş itibarını kurtarmış, hybrid araçların performanslı olamayacağı fikrine okkalı bir ayar vermiş, carrera gt kadar güzel bir porsche üretilemez diyenleri susturmuş, kısacası tüm otomotiv dünyasını ters düz etmiş otomobil konsepti. (bkz: giriş cümlesini son cümle olarak kullanma ekolü)
  • yalnızca bu arabayı alacak kadar param olsa hiç düşünmem almak için. o derece hastayım. adam akıllı işim gücüm olsun borca bile girerim hiç problem değil.*
  • bazı haber sitelerinde tek şarjla 25 bin km gideceği söylenen otomobilimsi şey. bu işte bir yanlışlık olmalı, evet evet kesinlikle olmalı. eğer yoksa yemeyip içmeyip para biriktirip almak lazım bu arabayı. dünya turu ata ata zamanını geçirirsin zaten başka bir iş yapmana gerek yok.
  • ucuzluğu sebebiyle soğuduğum vasat araba. eskiden oyuncak araba alamayan fakirler de bu arabayı alabildikten sonra nerede kaldı porsche'e binmenin keyfi.
  • tasarimi hakan saracoglu'na ait güzellik.
hesabın var mı? giriş yap