• gıda ürünlerinin içindekiler kısmında e202 adı ile arz-ı endam eder.
  • bebeğime erik hoşafı yapmak için aldığım peyman marka kuru erik paketinde kuru erik dışındaki madde. minicik bebeğe ne yediriyorum ben diye bir araştırma yaptığımda aslında doğada üvez ağacının (sorbus aucuparia) meyvesinde bulunmakta olduğunu öğrendiğim kimyasal. alerjik reaksiyone neden olabilme ihtimali olan yiyinti katkısı.
  • sanılanın aksine, "potasyum sorbat bir deri, göz ve solunum tahriş edicidir." dünya sağlık örgütü 70kg yetişkin için 875mg günlük tüketim sınırı koymuştur.e 202 olarak bilinen bu maddenin tüketilen maddelerde bulunma sıklığı ve miktarı düşünüldüğünde ve buna benzer maddelerin gıda ürünlerindeki miktar ve sıklıklıkları eklenince neredeyse tüm ambalajlı ürünlerin ince eleyip sık dokuyarak tüketilmesi gerektiği gibi bir şey ortaya çıkmaktadır.

    kutsal bilgi kaynağına "sanılanın aksine hede.." diyerek toksikolojisi açıkça bilinen bir maddenin zararını yazmadın hadi geçtim, üstüne faydalı olduğunu yazmak çok ayıptır, yapmayalım.ağzınızı burnunuzu döverim.
  • biyokimya bilgisi olmayan ortalama insan icin korkutucu olsa da kimi meyvelerde dogal olarak bulunan, in vivo genotoksisite gostermeyen, su an icin elimizdeki en guvenli besin koruyucu maddelerden biridir. fda tarafindan gras (genel olarak guvenilirligi taninmis madde) listesine alinmistir. who tarafindan belirlenmis kabul edilebilir gunluk vucuda alim dozu 25 mg/kg olup bu da 70 kiloluk bir insanda 1.75 grama denk gelmektedir. ha siz lilliput icin konusuyorsaniz orasi ayri.
  • koruyucu madde.

    (bkz: sodyum asitat)

    (bkz: sodyum benzoat)
  • çalıştığım işyerinde* çözeltisi hazırlanarak havaya püskürtülen iğrenç kokulu ve göz yakıcı kimyasal. özellikle küflenmeyi önlemesiyle bilinir.
  • potasyum sorbat (e202) da makalelerde koruyucu olarak tavsiye ediliyor ancak; koruyucu olarak uzun süreli kullanımı alerjik reaksiyonlar, mide bulantısı, ishal ve gıdada besin kaybına yol açtığından insan sağlığına zararlıdır. kullanmayın.
  • marketteki ürün paketlerini inceleyin.%80'inde bu madde var.kaşar alayım dedim ona bile eklemişer almaktan vazgeçtim.
  • harbiden kaşar peynirine bilr koyuyorlar. kebir' in kolot peynirini aldım onda bile potasyum sorbat yazıyor. ben bu katkı maddelerinin zararsız olduğuna kesinlikle inanmıyorum. daha önce zararsız olduğu soylenen neler nelerin zararlı oldugu ortaya çıktı.
  • üvez ağacının meyvesinde olması, aslında zararlı olmadığı anlamına gelmeyen maddedir.
    bademde ve elma çekirdeğinde de siyanür var neticede.
hesabın var mı? giriş yap