• poturgilinpotur, sivas'ın divriği ilçesine bağlı bir alevi köyündeki poturgil (hacı ahmetgil gibi düşünülsün) olarak adlandırılan aile-sülaleye bağlı potur isimli şahsı anlatmaktadır. sözlükte bir nick'in arada boşluk içeren iki kelimeden de oluşabileceği zamanında idrak edilebilseydi poturgilin potur olarak da yazılabilirdi.

    edit: kayıp yazarlık durumlarında erişilebilmek için: poturgilinpotur (at) gmail.com

    edit: poturgillerden değilim kendim ve ailem olarak.
  • hayvan aramın gediklilerinden olur kendisi. ilgiyle izlemekteyim.
  • sözlüğe adam gibi yazan abilerden, izlemesi, okuması keyif verenlerden.. özellikle sözlükteki geçmiş hakkında bir bilgisi olmadığı halde bik bik bik öten, öterken de salya saçan heyecanlı gençliğin yanında ağır başlı ifadeleri dikkat çekiyor.. ailecek izliyoruz kendisini..
  • birikimli, bilgili ve neş'eli kişiliğinin yanısıra yeşil sahalarda oynadığı futbolla da dikkat çeken adam gibi adam.
  • siyasi yazın üslûbuyla nuray mert kalitesini yakalayabilmiş bir adam.
  • birçok başlık var ki bu sözlükte, okudukça sinirleniyorum, sinirlendikçe adam gibi düşünüp iki satır adam gibi bir şeyler yazma yetimi (varsa eğer) yitiriyorum. ya küfür çıkıyor klavyemden ya da anlamsız arapsaçı bir şeyler. sonra bir bakıyorum, birisi* gayet temiz bir üslup ile, üstelik hem bilgi hem argüman yönünden zengin bir içerikle, başlığı ve tartışmaları olması gereken noktaya taşımış. sinirim azalıyor, kendi hamlığımı görmem bile beni rahatsız etmiyor.

    elbette ki poturgilinpotur ile her konuda aynı görüşte değiliz, konu da bu değil zaten. önemli olan şu ki, sözlük onsuz bir kişi eksik olurdu - ve bu maalesef her yazar için geçerli değil.
  • insanları tanımadan, kendisinin fikirlerini almadan, iki kelime konuşmadan infaz edenlerin, garip ve değişik heyecanlar peşinde koşanların boy hedefi olan güzeller güzeli yazar. kendisinin gözlerinden öpüyorum.
  • görülüyor ki sözlükteki varlığı, zekası ve entellektüel birikimi ancak kendisi gibi düşünmeyenleri şucudur bucudur diye sınıflandırıp mccarthy zihniyetiyle saldırmaya yeten ibibiklere batan bir insanmış. lakin evet, daha önce de dedikleri gibi "biz kim kimdir biliriz"...
  • an itibari ile sözlükte 877 adet entrysi bulunan bir yazar hakkında kesin yargılara varabilmek için ya uzun soluklu bir entry takibi, ya birebir tanımış olmak ya da zaman ayırıp sözlük ya da benzeri bir araç ile konuşmuş olmak gereklidir.. bunların hiçbiri için zaman ayırmadan doğrudan bir iki entry üzerinden tespitte bulunmak ister istemez dışarıdan bakanları güldürür (ben şahsen yüzümdeki organları kullanıyorum gülerken
    başkalarını bilemem)..

    tabi ki isteyen kişi, aldığı bir ayar sonucunda kendisi hakkında "salyalar kusuyor" diye bir beyanat verebilir ama bu yaptığı ile ancak kendisini ele verir, dediğim gibi, bizleri gülümsetir pazar pazar..
  • "ben yıldızları gösterdim onlar parmak ucuma baktı" lafı tam olarak durumuna uygun düşen sözlük yazarı.
    (bkz: #2260290)
hesabın var mı? giriş yap