• yakın zamanda erasmus ile okuduğum okul.
    gitmeden önce internette araştırmış ama yalnızca bir tane sitede bilgi bulabilmiştim, o da yanılmıyorsam üstteki yazarın bir başka sitedeki yazısıydı.

    okul gerçekten de neredeyse hiçbir sosyal aktivitenin olmadığı küçücük bir şehir olan kwidzyn'de. şehirde ingilizce bilen insan sayısı bir elin parmakları kadar denebilir. "burada gezilecek yer önerebilir misiniz?" diye sorduğum kafe çalışanı biraz düşünüp "ileride bir kilise var, oraya gidebilirsiniz" demişti.

    güz döneminde sadece türk öğrenciler oluyor, ingilizce dersi dışındaki dersler sadece erasmus öğrencilerinden oluşuyor bu da zaten zor olan arkadaş bulma işini daha da zorlaştırıyor.

    şehirde öğrenci yurdu yok, insanlar özellikle müslümanlara ev kiralamaktan korkuyorlar.

    peki burada nasıl yaşayacağım derseniz, yaşamayın. ama tabi ki erasmus'tan da vazgeçmeyin. kwidzyn, polonya'nın en güzel şehirlerinden biri olan gdansk'a 2 saat mesafede. gdansk'ta kalacak bir yer bulup kwidzyn'e sadece dersinizin olduğu günlerde gidebilirsiniz. zaten ayda 3-4 gün dersiniz olacak. diğer günler de gdansk'ta çılgınlar gibi eğlenebilir, gezebilirsiniz.

    ayrıca öğretmenler çok anlayışlı ve öğrencilerle ilgileniyorlar. koordinatörler her türlü sorununuza yardımcı olmaya çalışıyorlar. bir çılgınlık yapmadığınız müddetçe bütün derslerden tam puan alırsınız.

    başlıktaki tek entry yıllar önce gitmiş birine ait olduğu için ifşa olmayı göze alarak güncel bilgi vermek istedim. polonya'da erasmus yapılacak çok daha iyi okullar var ama powislanski college artık "buraya gelmeyin" denilecek bir yer değil.
hesabın var mı? giriş yap