• (bkz: gay pride)
  • 2009 yapımı bol bol gözyaşı döktüren sigourney weaver filmi. eşcinsel bir oğlu olan dini bütün anne bu durumla başa çıkmaya çalışsa bile gerçeği kabul edemeyip oğlunu kendinden uzaklaştırıyor. gerçek bir yaşam hikayesi olan filmi ailecek izlenmesi gereken filmler kategorisine koymaları gerektiğini düşünüyorum.
  • http://us.imdb.com/title/tt1073510/

    not: spoiler ve yorum karışıktır dikkatli okunmalı..

    türkiye'de böyle bir filmn televizyonlarda yayınlanması sadece filmin seyredildiği an da oluşan bir duygusallık ile geçip gider.. sonrasında hiçbir şey olmaz.. hatta böyle bir filmin varlığı dahi hatırlanmayabilir.. çünkü film olarak izlenecektir gerçek bir hayat ve mücadele olarak bakılmayacak..

    en son avatar'da izlediğimiz sigourney weaver'in(mary griffith) dini bütün bir anne performansı oldukça güzel.. bir de bu kadına ağlamak feci yakışıyor.. ya da bu kadın ağlayınca çok etkili olabiliyor efendim..

    film oğlunun (bobby griffith) eşcinsel olduğunu öğrenen anne ve ailesinin bu duruma bakışı, tepkisi ve sonuçlar ile mücadelesini anlatmakta.. tabii gerçek bir olaydan alınma olduğunu unutmamak gerekiyor.. filmin en önemli detayı mary griffith'ın dinine oldukça bağlı bir anne olması.. çünkü oğlunun bu durumuna karşı en büyük kozu din oluyor.. tabii dinlerin eşcinselliğe bakışı da sadece incil üzerinden bir nebze olsun irdelenmiş.. iyi de olmuş açıkcası..

    bir de işin aile tepkisi ve baba oğul ilişkisi var.. babanın (robert griffith) olaylara biraz uzaklığı ve oğlunun durumunu çok ciddiye almaması -ben öyle bir şey sezdim bilmiyorum başka izleyenler ne düşünür?- bobby'i etkileyen faktörlerden birisi.. tabii kardeşlerinin verdiği destek de göz ardı edilmemeli..

    bu film/gerçek bize sanırım dine körü körüne bağlanarak hiçbir gelişim göstermeden yaşamanın sonuçlarının can acıtıcı olabileceğini anlatmakta.. ya da olaylara sadece dini açılardan bakılmasının gerekli, yeterli ve olumlu olmayacağını vurgulamakta..
  • leroy aarons'ın aynı isimli kitabından televizyona uyarlanan, mary griffith'in gerçek hikayesini konu alan film. izlenmeli.
  • kilise sahnesiyle beni salya sümük ağlatan, muhteşem ötesi film.

    --- spoiler ---

    "i know now why god didn't heal bobby. he didn't heal him cause there was nothing wrong with him."

    --- spoiler ---
  • hakkinda bu kadar az entry girilmesi beni hayal kirikligina ugratmistir. izledigim en iyi film olabilir. gey bir cocugun aile iliskini anlatiyor.
  • bu annenin aynısından bende de olduğu için ve ona açılma gafletini gosterdiğim için, içinde kendimden çok şeyler bulduğum bir film oldu...hüngür hüngür ağladim, iyi ki 20 yaşında açılmamışım dedim. sigourney weaver oynamamis, resmen yasamis zaten, ryan kelleyi de oldukca dogal buldum rolünde.
  • tanıdığım herkese izlemelerini tavsiye ettiğim mükemmel ötesi film.
  • çok etkileyici bir şekilde çekilmiş olan filmdir. oyuncuların etkisinden midir, konunun gerçekliğinden midir bilinmez bir yumru gibi oturur göğsünüze. hele ki gelişen olaylarda ufak da olsa bir ortak nokta bulabiliyorsanız kendinizde, kendinizi çok iyi sorgulatan bir film.
  • hemen her anne-babanın izlemesi gereken bir film. aslında herkesin bence izlemesi gerek. cinsiyet-cinsel yönelim ve içimizdeki farklılıkların kabul edilebilmesi adına gerçek bir hikayeden yola çıkılmış, ancak bu kadar gerçek anlatılabilir hatta yaşatılabilir bir film olmuş. daha fazla anlatmaya gerek yok, zaten yukarıdaki entry 'lerde spoiler 'da var, bir gün hazır olduğunuzda izleyin..
hesabın var mı? giriş yap