• türk futbol takımları için transferde neredeyse hata yapmamanın kolay yolu.

    illa premier league'den gelmesine gerek yok. bir şekilde kariyerinde yolu premier league'den geçtiyse ve dişe dokunur bir süre aldıysa (40-50 maç) düşünmeden al gitsin. hatta arada denayer gibi premier league'e transfer olmuş ama hiç oynamamış olmasına rağmen iyi iş çıkarmış isimler de var. şöyle bir 2000 yılı ve sonrasını taradım aşağıdaki isimlerin neredeyse hepsi bir iz bırakmış, iyi veya çok iyi oynamış. nadir de olsa sıradan olanlar da var. ama bir oranlasak; güney amerika, fransa veya ne bileyim doğu avrupa civarından gelen futbolcuların başarı oranı çok çok daha düşük.

    galatasaray: gomis, fernando, jason denayer, lukas podolski, didier drogba, albert riera, emmanuel eboue, johan elmander, jo, lucas neill, elano, milan baros, harry kewell, rigobert song, abel xavier, dean saunders.

    jo kötü ve elano vasat çıktı. gomis ve fernando'nun da kötü çıkma olasılıklarını görmüyorum. diğerleri iyi ya da çok iyi performans gösterdiler.

    fenerbahçe: jeremain lens, martin skrtel, lazar markovic, robin van persie, nani, raul meireles, dirk kuyt, joseph yobo, mateja kezman, nicolas anelka, sergiy rebrov.

    stoch'u yazmadım çünkü hiç oynamadı gibi bir şey premier league'de. markovic olmadı ve kezman her yerde yaşadığı hayal kırıklığını nispeten burada da yaşadı. van persie istikrarsızlığı dışında yine oynadığı zaman tutulamayn bir isim. kuyt efsane oldu burada, lens geçen sene takımı tek başına ayakta tuttu. yobo ve skrtel taş gibi stoperler.

    beşiktaş: álvaro negredo, ryan babel, demba ba, manuel fernandes, josé kléberson.

    ha keza hiç biri kötü değil.

    hepsi avrupa futbolunun zirve liginde mücadele eden isimler olduğu için seviye problemi yaşamıyorlar bir kere. oyun bilgileri yüksek, teknik kapasitesi kötü olan yok. kewell, elmander gibilerini al profesyonel futbolcu nasıl olunur diye okullarda okut hatta.

    pahalı oyuncular mı? ucuz değiller. ama galatasaray'ın eboue dışındaki bir sürü sağ beke kaç para harcadığını düşünürsek gayet makul. en azından takım kurarken iskelete 3-4 ismi premier league'den al, gerisini sonra düşün.
hesabın var mı? giriş yap