• çareyi kahvede bulan herkesin uğraması gereken madem kahvenin alasını bulduk bir de yanında oreolu cheesecake hüpleteyim diyenlerin karaköy çıkmazı. hakkaten buradan çıkamayanlar gördüm. bir de o aradığımız özgürlükler var ya; tam da o hayallerle yaratılmış benim bizzat 28 yıldır beklediğim ortam.
  • müzik seçimi daha güzel olsa ( mesela cat power'lar, mazzy star'lar, efendime söyleyeyim, pj harvey'ler çalsa ) daha da bir sevimli olacak yerdir.

    kahve seçeneklerimiz bol bol. ancak özellikle dünya kahvelerinde bir-iki liralık indirim yapsalar her gün sabah kahvemi almayı düşünebileceğim yer de olabilir.

    zeki müren masasından da merhabalar efendim, en sevdiğimiz.

    ---

    ( oreolu cheesecakeleri var, yum yum. )
  • oreolu cheesecake'i fazla guzel olan sevimli mekan. kahveleri de son derece basarili. karakoy'de cafe acma furyasinin en iyi orneklerinden biri.
  • bkz. kerhane tatlısı
  • kahve işini ciddiye alan ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken mekan.

    gabriel garcia marquez masası da naçizane beğenimizi kazanmıştır.

    (bkz: çare kahve)
  • karakoy'un her birinin kendine has ozellikleri olan mekanlarinin arasinda en sirini. gerek masalarina pedro almodovar, gabriel garcia marquez vb. isimleri vermesiyle, gerekse kahvenin altindan cikan "care kahve" yazisiyla ve salincakli masasiyla artilari toplayan bir mekan olmus. calisanlari cok sicakkanli ve ilgili. hani bazi mekanlarda calisanlar patron zorlamasiyla ilgili ve yapay guleryuzlu olur ya kesinlikle oyle degil cok ictenlerdi. kendilerine ozgu cok lezzetli kahveleri var ve caylari da cok guzel. karakoyde su ana kadar ugradigim 6-7 mekan arasinda en sevdigim oldu. boyle devam ederler umarim.
  • aslında amaç olarak (bkz: dem karaköy) e gitmeye niyetlenilmiş ama yan tarafta görünce kahveleri akıl çelmiş mekan. iyi ki de burayı seçmişiz dedim yorumları okuyunca. cidden aşırı içten insanlar çalışıyor, hani hal tavırdan yapmacıklık sezmek imkansız "ya siz istemiyoruz dediniz de, üşürsünüz şalları alın dinleyin beni" diye anne özeni de gösteriyorlar. o salıncaklı masada gözümüz kaldı ama baya eğlenceli yapmışlar masa isimleri vs. tekrardan gidilip oturulası sıcak, sevimli yer.
  • ton balıklı sandviçlerinin mudavimi olunuyor.ben diyim de. kahveden bahsetmiyorum zaten.
  • ismiyle gülümseten devrimci limonatası bu sıcak yaz günlerinde her derde deva olmakta, "kurtuluş hem devrimde, hem de limonatada" diye slogan attırmaktadır.
  • iş icabı karaköyde bulunurken hiç ummadığınız bir ara sokakta karşımıza çıkan güzel mekan. çalışanları ise ayrı bir güler yüzlü. sadece cheesecake'i enfesti. sırf bu yüzden tekrar gitmek istiyorum.
hesabın var mı? giriş yap