• sözlükte ciddi ciddi tartışılması gereken bir konu. aslında başlık; "prezervatif cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlüyor mu" olucaktı da sığmadı. sözlükteki bilim ve bulum adamlarını, doktorları, eczacıları ve hemşireleri göreve çağırıyorum.
  • sözlükteki kahve muhabbeti tartışması yerine konuyla ilgili araştırmaların okunması iyi olur.

    ha bir de minik bilgi, prezervatif kan ve vücut sıvıları ile bulaşan hastalıkları engeller ama deri teması ile bulaşan hastalıkları engellemede kesin çözüm değildir.
  • önlemiyor.

    (bkz: insan papillom virüsü)

    hayırlı forumlar.

    edit: kızlarınıza cinsel olarak aktif olmadan hpv aşısı yaptırın.
  • ağızda bir yaradan şarıl şarıl kan akarken oral seks yapmadıkça, açık bir yaranın üzerine vücut sıvıları temas etmedikçe hiv bulaşmadığı için vajinal ya da anal ilişki sırasında prezervatif kullanıldığında hiv bulaşma riski nerdeyse yok.

    tükürüğün antiseptik özelliğinden dolayı (ki aynı zamanda benzer özellikteki sıvıyı kesilen sünnet derisi de üretir ama nedense sünneti savunacağım diye hiç konuşulmaz) tükürükle hiv bulaşma oranı "bulaşmaz" diyecek kadar azdır.

    bir de artık lütfen "aids bulaşması" falan yazmayın. hiv virüsün adıdır, aids ise müdahale edilmediğinde gelişen sendromdur. aids bulaşmaz, hiv bulaşır. hiv bulaşır ve müdahale edilmezse aids ortaya çıkar.

    prezervatif takmayan, "düzgün" insanlarla seks yapan, ve karşı tarafın beyanına inanan kişilere duyurulur: hiv+ kişilerin 3'te 2'si hiv+ olduğundan haberdar değil.
  • uyuz, grip ve zührevi hastalıklar gibi bulaşıcı hastalıkları önlediğini düşünmüyorum
hesabın var mı? giriş yap