• uplink, defcon gibi oyunlarin yapimcisi olan introversion software'in yeni oyunu, alpha 3 surumu yayinlanmistir.

    kutugu: http://www.introversion.co.uk/prisonarchitect/
  • su ana kadar 32,197 adet ($1,080,000) satmistir. indie bir yapimci icin baya yuksek bir rakam. daha da onemlisi oyun daha alpha asamasinda, son cikan alpha 6.

    oyun cok zevkli gozukuyor, su ana kadar da baya satti, ama bence almak icin acele etmemek lazim. daha alpha asamasinda ve bir cok calismayan ozellikler, bug'lar var, dogal olarak. simdiden alip full surum cikana kadar da oynarim diyorsaniz, almayip nisan'da full surumunu bekleyin, cunku simdiki halinde oyun cok kisitli ve 3-4 saat sonra yapacak birsey kalmiyor.
  • bağımlılık yaratan oyundur, neymiş lan bu deyip yüklememek lazım öyle. prison break dizisini özlediğimi farkettirdi ayrıca.

    10 uncu betasını yükleyerek oyuna başladım, birçok açıdan çok güzel, fakat bug olmayan bazı özellikleri var, bulmak için bayağı uğraştırıyor. mesela oda yapmak için kare şeklinde çizmemiz gerekiyormuş, ben mal mal duvar çiziyordum. yarım saat felan bunun yüzünden "çatı" aradım. bu tarz şeylerde biraz yönlendirmeleri olsa daha iyi olacak.

    ikinci farkettiğim şey ise, başladığınız paranın az olması, çok sonra karıştırırken bulduğum bir özellik de size görev vererek "duş yap, grup hücresi yap vs. vs., sana bu kadar para verecez" diyen görevlerinin olması. toplam paranızın üzerine tıklayarak ulaşabiliyorsunuz.

    ayrıca, binlerce temizlikçi işe almak gerekiyor sanırım, zemin acayip kirleniyor...
  • oyunu steam'den almayı düşünen arkadaşlar için: oyunun fiyatı çıktığı zaman muhtemelen 29.99'dan daha ucuz olacaktır, çünkü introversion ekibi paralı alpha'ya geçtiklerinde, alpha'ya sadece özel ilgisi olan insanlar girsin diye fiyatı yüksek tuttuklarını söylemişlerdi. gene de 19.99'dan (şu anki indirimli early access fiyatı) düşük olacağını öngörmüyorum ama 14.99'a falan satılmaya başlanırsa da şaşırmayın sonra.
  • fiyatı 2 mayıs tarihine kadar %66 indirimle 10.19$'a düşmüş olan oyun.
  • eski ve tecrübeli bir "tycoon"cu olmama rağmen beceremiyorum bu oyunu kaç seferdir. o kadar da oyun videosu falan izledim ama yok, bir şeyleri eksik yapıyorum hep. bana biraz zor geldi açıkçası, çok fazla değişken var ve hepsini yapabilmek cidden emek istiyor. birkaç sefere iyice çözerim de şu haliyle gerçekten kasıyor beni.
  • çok eğlenceli sıfırdan başlaması ancak sonra kabak tadı veriyor, büyü büyü nereye kadar?

    http://i.hizliresim.com/oj3k0a.jpg

    son hali editi: http://i.hizliresim.com/1ny9ly.jpg

    oldukça potansiyeli olan ancak yapımcısından bir türlü hak ettiği ilgiyi, alakayı görmüyor. bu yüzden sanki arada kaynayıp gidecekmiş gibi hissediyorum.

    gerekli mekanı, yemeği ve güvenliği sağladığınız takdirde, bir de düzenli arama yaptığınız zaman kocaman bir insan çiftliğiniz oluyor. çok nadiren isyan çıkıyor. arada hademe öldürüyorlar, güvenlik odasını basıp silah çalıyorlar, bir ikisi o kadar eli silahlı adama rağmen kaçmaya çalışıp ölümü göze alıyorlar falan derken güzel vakit geçirtiyor bu oyun.

    iç dengesi çok hoş olmuş. mesela sürekli arama yapıp içerdeki uyuşturucu ve alkolü sıfırlarsanız bu seferde bir kaç densiz "alkol alkol" diye delirip olay çıkartıyor. sonra derslikler yapıyorsunuz, sağlıkçılar yapıyorsunuz adamlar rehabilitasyona girsin, işle güçle uğraşsın kafası dağılsın istiyorsunuz. genelde de sonuç veriyor.

    ancak görev azlığı, bir süre sonra sıkıntı yaratan büyüklük, organizasyon sorunları ve tabii ki bug'lar can sıkıyor. oyuna her update'te çok güzel özellikler ekleniyor ama yetersiz.

    ayrıca halen şu "general education" programından 10 kişiyi mezun etmenin bir yolunu bulamadım. kimse ilgilenmiyor. ayrıca yatak yapma görevini o kadar hapishane yaptım ancak bir tanesinde geçebildim. sorunlu mudur nedir zaten az görev var onda da acı çekiyorum. yardımcı olmak isteyenlerin mesajlarına açığım tabii ki.

    çocukluğumdan beri sıkı tycoon'cu olan beni kendine feci bağlamış bir oyundur. 10 üzerinden bu eksiklerinin olmasına rağmen 8 puanı hak ediyor. bu tycoon kıtlığında ilaç gibi.
  • 2 gün önce torrenttan çektim bu oyunu. zaten bozuk olan uyku düzenim vardı, sayesinde 30 saat uyumadım. bu akşam erken yatıp uyku düzenimi kazanmaya çalışıcam. onun haricinde, bugün kalktığımda humble indie bundle'daolduğunu gördüm ve 10 dolarese aldım.

    ortak dosya kullanıldığından kayıtlı dosyamdan devam ettim.
    güzel paralar kazandık, kah isyan çıktı öldürdük, kah götümüzden kan aldılar lakin sonunda 104 kişiyle 0 isyansız günler geçirmeye başladık. dedim ki etraftaki arsaları alıyım, daha da büyüsün metris. ulan şimdi benim hapishanenin etrafı full çevrili duvarla. üstü kapalı değil. ama bir şey olduğunda bu salak mahkumlar bayılıyorlar dışarı çıkmaya. e alan ilk başladığımın 4 katına çıktı. bu sefer ne yemek zamanına ne duj zamanına yetişebiliyorlar. onları oradan uzak tutmamın imkanı yok. illa çıkıyorlar inşaat alanına. ulan bunların hapishane dışında işi yok ama çıkıyorlar. ne yapmalı da çıkartmamalı onu arıyorum. bilen varsa yaksın yeşilimi lütfen.

    uzun zamandır gelen en iyi tycoon oyunu.
  • şu an steam'de %80 indirimle 9.80 tl olan oyun.
  • gercek bir tycoon'cu olmasamda, bu oyun fena sekilde bagimlilik yapiyor. 1-2 saat derken butun gece uykusuz kalmami sagladi. o nasil, bu nerde derken kendimi kaybettim.
hesabın var mı? giriş yap