• dil, din, irk, etnisite, cinsiyet, millet, koken baglarindan arindirilmis ve isi "yonetmek" olan kimse. gunumuzde devlerler de artik birer mnc yani multinational corporation gibi islediginden, onlarin basina da basbakan degil ceo gerekmektedir. profesyonel yonetici bir anlamda devletin ceo'lugunu ustlenecek, bu konuda bilgili, tecrubeli kisidir. hatta soyle olabilir; secilmis iktidar onu bulup cagirabilir ve der ki "kardesim bizim uc tane cozulmesi gereken meselemiz var, coz ve git, supur ve git" gibi. bu asamada adam da basarili olabilir, ya da olmayabilir ama hic degilse denenir. kemal dervis bir profesyonel yoneticidir mesela. ekonomi'yi duzeltip gitmesi icin getirilmis, cagrimistir, belli bir misyon dahilinde. bunun sonucunu henuz alamadik ancak ileride programin etkisinin gorecegiz.
    benzer sekillerde:
    guiliani istanbul metrosunun yeni hatlarini, duraklarini belirlemek, homeless problemini ve valiligin gucunu elimine etmek icin belediyeye getirtilebilir.
    kissinger bir sureligine dis politikamizin seklini semalini belirleyebilir.
    thatcher'in bilgilerinden isci-isveren iliskileri, devletin masraflari konusunda brief alinabilir.
    devir profesyonel yoneticilerin yukselecegi bir devirdir artik.
  • apartmanlarda bazen kimse yönetici olmak istemez. işte bu durumlarda profesyonel yöneticiler devreye girer. belli bir ücret karşılığında apartmanı yönetirler. basbayağı bildiğimiz bir sektör var böyle. çoğunlukla emekli avukatlar, albaylar filan yapar bu işi. tatsız bir durum olur. apartmanda bir huzursuzluk yaşanır genellikle. öyle bir apartmanda oturmak istemez çoğu insan.
  • çalışan elemanını telefonla arayıp işten çıkartıldığını telefonla söylemeyen amatörlü ruhlu olmayan kişi.
  • bir sunumda sıçmayan yönetici.
  • "sosyete dunyayi uc sinifa ayirir, diye kiskirtti yoktan gorunen usta yorumcu. efendiler, koleler ve kahyalar. efendiler ve kolelerin kim olduklarini herkes bilir. on bin yildir bu konuda bir ilerleme yok. kahyalara ise bu cagda, -nazikce- profesyonel yonetici deniliyor. "*
    (bkz: kahya)
  • kafasında sürekli “koltuğumu nasıl korurum” “ayağımı kim kaydırır” ve “nasıl daha iyi bir işe geçerim” sorusu olan kişiler. kuruma katkı sağlamak ikincil plandadır.
  • ünvanı yukarıda ama becerisi ve çalışkanlığı aşağıda olanlar bir politikacıdan fazla çalışma arkadaşlarına politika yaparak tutunmaya çalışırlar.
  • apartmana fatura kesip, vergi verip vermedikleri arastirilsin.
    buyuk site degil, apartmanda olan modelleri apartmana senede 1 toplantiya ugrar.
    kendi maasina, kendi zam yapar.
    kimse bilmez, maasi nedir . gonderdigi tamircilerden ne komisyon alir... fatura keser mi filan...
    kapici ile birbirlerini idare ederler..
    (bkz: #155662717)
hesabın var mı? giriş yap