• başta facebook vb olmak üzere bilumum internet sitesinde ve hatta msn messenger gibi iletişim programlarında hazırlanılan profil sayfasının başına konulan resimdir.

    tanım itibarı ile kendimizi tanıtmak, göstermek için koyduğumuz resimdir. yani insan kendisini nasıl göstermek, belki de nasıl kendisi övünmek, hava atmak istiyorsa ona göre bir resim koyar.

    insanların kültürleri, eğitimleri, hayatta neye önem verdikleri, ve bu profil sayfasını oluştururken amaçlarının ne olduğuna göre değişebilmekte bu resim.

    ilişkilerine önem veren bir insan kız veya erkek arkadaşı ile resmini koymaktadır, bir kısım hava atmak için arabası ile, yok efendim kayak yaparken resim koymakta. evlendiklerini elaleme duyurma meraklısı genç kızlarımız gelinlikli fotoğraf koymakta, özellikle orta yaşlı ebeveynler çocukları ile şirin aile fotoğrafları koymakta, asi takılan gençlik benim için imaj önemli değildir diyerek uyduruk resimlerini ve hatta kendi fotoğraflarından başka şeylerin fotoğraflarını koyabilmektedir. sosyal sorumluluk sahibi insanlar aids, çevre vs gibi şeyler olan duyarlılıklarını belirtir resimleri, hayvanseverler ise kedi-köpekleri ile birlikte resimlerini koyuyor. hadi bari şunu da ekleyeyim bir gazete haberi üzerine facebook grupları içinde seks kelimesini aratarak arama yaptım bir gün, epeyce pornografik profil resmi olduğunu da gördüm.

    ama beni benden alan profil resmi tipi ise elinde kadeh, veya arkadaşlarla içkili ortam-eğlence resimleri. artık bu arkadaşlarda nasıl bir bastırılmış duygular varsa 70 milyona içki içtiğini-özgür bir tip olduğunu duyurma merakı içinde elinde kadeh resimler koyuyorlar. içki içmek-belki de sonra kusmak-rezil olmak nasıl bir özgürlükse artık...

    - hey bakın ben özgürüm, içki içerim, özgür olduğumu söylemiş miydim size, ayrıca da deli gibi eğlenirim, çok popüler bir tipim, ben ne biçim özgürüm biliyor musunuz, size ne kadar özgür olduğumu anlatsam boş, ancak bu elimde kadehle resmi koysam biraz bişiler anlarsınız...

    ayrıca

    (bkz: babasi ile fotografini profil resmi yapan insan)
    (bkz: cocugu ile fotografini profil resmi yapan insan)
    (bkz: facebook profil resmine otoyol resmi koymak)
    (bkz: gelinlikli facebook fotografı)
  • sosyal cvye eklenen fotoğraftır. çoğu zaman sosyal kariyerinizi direk etkiler.
  • ne koyarsan koy bir sekilde elestirilebilecek oldugundan, hakkinda kimin ne dedigi umursanmamalidir.
  • imza gibidir.
    o yüzden öyle hortlak gibi şeyler konulmamalıdır.
    hortlak olan koysun tabii, imza sonuçta...
  • kapalı mekanda, gözde ray-ban var ise tadından yenmez.
  • webcamle çekilmemelidir. iğrenç oluyor.
  • ne yalan söyleyeyim; sizi terk edip giden sevgilinin ardından yırtılan/silinen ve kendisine ait herhangi bir emarenin bırakılmadığı günlerin sonunda, kendisini görmeye ihtiyacı hasıl olduğunda, umarsızca bakılmaktan zerre imtina edilmez. gerçi o da küçük bir fotoğraf oluyor ama olsun; kısa bir süre de olsa işe yarıyor.
  • neden güvenilmez olduğuna dair süper bir çalışma olmuş...

    http://www.youtube.com/…vk&feature=player_embedded#
  • buyrun norvecli bilimadamlarinin yaptiklari bir arastirmaya gore neler cikmis:
  • "1-change your profile picture.
    2-wait for likes and comments.
    3-they are your potential jealous friends , enemies or thinking about you in bed.
    4-kill them all !!!"
hesabın var mı? giriş yap