• bazi insanlarin komik bir sekilde "bazuka" adini verdigi, cizim, kagit, vs'yi rulo halinde tasimaya yarayan silindir seklinde kutu.
  • biz buna proje borusu derdik.. hala da öyle derim.. her şeyden önce ebat olarak boru boyutunda olduğu için.. tüp pek naif, pek nazenin kalmış, insana damlalıkları çağrıştırıyor..

    her neyse, bunların ilkel versiyonları, proje teslim etmek üzere satın aldığınız bir rulo 90 gr. canson aydıngerin boşalan kutularını yapışkan kağıtla kaplayarak, hatta sprey boyayla boyayarak elde edilirdi ki yağmurda pelte gibi olmasın... en azından bizim zamanımızda proje boruları her kırtasiyede satılmazdı..

    sonra renklileri, askılıları, boyu ayarlanabilenleri, t cetveli oyuklu olanları falan çıktı... çıktı ama biz de disket taşımaya başlar olmuştuk...

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • (bkz: #12215390)
  • kocaman proje çantasını taşımak istemeyen mimarlık öğrencilerinin hayat kurtarıcısıdır. borunun bir üstüne bir de altına lastik,saç tokası vb. geçirerek t cetvelini boruya sabitlemek mümkündür.
  • mimarlık öğrencileri arasında bazuka olarak da bilinen, çok amaçlı tüpümsü. çizimler, eskiz kağıtları, aydıngerler kıvrılmak suretiyle bu borunun içinde rahatlıkla taşınabilir. boş zamanlarda, projelerden delirildiğinde ışın kılıcı, ninja sopası gibi fonksiyonel şeylere dönüşebilitesi vardır. iç içe geçen iki tüpten oluşur. tüplerden birinin üzerindeki dişler sayesinde boyu uzatılıp kısaltılabilir.
hesabın var mı? giriş yap