• bu alet hayatı mutlu kılmak için yeter...bilgisayar emmiyo 4 5 kişi doyurur o boyutta bir (bkz: midtown madness). quake insan simulasyonu oluyo (bkz: quadnet) ise başka bir dünya!!!!
  • lcd veya dlp türleri bulunan home theater için çok uygun bir görüntüleme aracı
  • (bkz: barco)
  • fiyatlarının 900 euro seviyesine gerilemesiyle birlikte home theater için en uygun çözüm olmaya adaydırlar. kaç ansi-lumen olduğu, contrast oranı, ampul ömrü ve girişleri önemli kriterlerdir. yeni teknoloji olan dlp lerde rainbow effect denilen sorun lcd lerde ise screen door effect denilen sorunla karşı karşıya kalırsınız. ama her türlüsünde hafif karartılmış bir odada düz, açık renk bir duvara bile yansıtarak çok güzel sonuçlar alırsınız. home theater için çözünürlük büyük bir dert değildir zira 600 satır res. dvd gösterimi için yeterlidir. 1000 ansi ve 1\2000 contrast oranı olan bi makine iyi bi ses sistemiyle, sinemadan sizi kopararak maliyetini 2 yılda çıkarır...
  • yaklaşmayı kolaylaştırmak için uçaklarda bulunan ışıldak. dekor projektörleri, tek mercekleri projektörler gibi çeşitleri de vardır.
  • (bkz: barcovision)
  • ev yapımları da mümkün elektronik alet.

    bir adet lcd ekran, bir mercek ve bir kuvvetli ampul ile kutusunu kendiniz yapacağınız ve 300 doların altına mal edeceğiniz ev yapımı, gayet kaliteli projektörler için şu adrese bir bakın derim: http://www.lumenlab.com/
  • evde ucuza mal etmenin mümkün olduğu eğlence kaynağı. http://www.lumenlab.com/ da bulunan projektor ev yapımı değil, ev yapımı gibi gösterilen düşük maliyetli seri üretim bir cihazdır. tek artısı ergonomik tasarımıdır.

    http://www.denguru.com/…/13/supersize_your_tv_for_/ adresinde hantal ama yüksek çözünürlüklü bir projektör yapımı anlatılmıştır. mükemmel görüntü kalitesi ve yapım kolaylığı sağlamaktadır. tek eksisi hantal dizaynıdır. en kısa sürede yapmayı planlamaktayım. yapımı dikkatli davranılırsa ortalama 6 saat sürmekteymiş. gereken malzemeler ise 1 adet 14 veya 15 inch lcd monitor, 1 adet tepegöz.

    http://www.elyapimiprojeksiyon.com/ adresinde ise kasasını, lenslerini, lcd ekranını ve diğer parçalarını kendinizin alarak hazırlayabileceği projeler mevcuttur. yalnız bunları yapmak zahmetlidir ve çoğu proje yüksek çözünürlüğe ulaşamamaktadır. en boktan olay ise buradaki şahıslar işi ticarete döktüğü için malzemelerin fahiş fiyatlara satılmasıdır. gittigidiyor da gerekli malzemeleri satmaktadırlar ama projeyi yapanları enayi yerine koymaktadırlar. eğer malzemeler başka kaynaklardan daha ucuza temin edilebilecekse ve biraz fizik, biraz elektronik, biraz da montaj bilgisi varsa bu proje ile uğraşmak daha uygundur. sonuçta istenilen çözünürlük ve estetik görünümlü projektör(ler) yapılabilir.
hesabın var mı? giriş yap