• iupac ismi 1-((1-methylethyl)amino) - 3-(1-naphthalenyloxy) - 2-propanol (9ci) olan, hem beta1 hem de beta2 adrenoreceptorleri bloke eden ilac* etken maddesi..
  • (bkz: betabloker)
  • ben diyeyim eternal sunshine of the spotless mind siz deyin beta blocker ne isim verirseniz artık önemli değil, tıbbın önemli buluşlarından birinin etken maddesi. kötü anılarla mücadele etmenize yardımcı oluyormuş efendim. gavur işini biliyor demek istiyorum.

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/6264530.stm

    http://www.newscientist.com/…log/shortsharpscience/
  • tıbbi olarak kötü anıları silmek gibi amaçlar için kullanılmayan ilaç. şu anda bir tansiyon düşürücü ilaçtır.

    ama ileride neye dönüşeceği, hangi amaçlara hizmet edebileceği belli olmaz tabii, şu yazıda da belirtildiği gibi:

    http://neselibeyin.com/…-ilac-eczanemize-gelmistir/
  • gazetelerin bilim köşelerine bayram ettirecek absürd deneylere konu olan ilaç. en son ırkçılığı yok ettiği haberleri çıktı. implicit association test öncesinde alındığında bu testte plasebo grubunda çıkan gizli, üstü kapalı ırkçılığın çok daha düşük oranlarda çıkmasını sağladığı bulunmuş. tansiyon ilacı içince içimizdeki pis ırkçı düşünceler silinip gidiveriyormuş. kötü anıları da siliyordu zaten hatırlarsanız. adeta mucizevi ilaç, herkese lazım.

    sonuç itibariyle bir betablokerdir, sempatik sinir sistemini bastırır.. bunun kötü anılara, negatif duygulara, gizli ırkçılığa duygudurum vesilesiyle nasıl bağlandığını çıkarmak çok zor olmasa gerek. kısaca bünyeye "sakin ol şampiyon" diyen bir ilaç neticede. düşünce falan sildiği yok.
  • çocuklarda migren tedavisinde işe yarayan tek ilaçtır ve aynı zamanda antihipertansif olarak işe yarayan ilk ilaç olarak adını altın harflerle yazdırmıştır. biyoyararlanımı en düşük ilaç olması da hakkında söylenmesi gereken başka birşeydir. ayrıca sss'ye en fazla geçen ve bu sebeple en fazla sedasyon, depresyon, santral yan etki çıkaran non selektif beta blokerdir.
  • (bkz: dideral)
  • (bkz: atenolol)
    (bkz: metoprolol)
  • super çaylak. ekg'si meşhurdur. bir çekilen bir daha çektirir.
  • benzer özellikli ilaçlarla kıyaslandığında, etki/yan etki oranında gerçek bir şampiyondan bahsediyoruz burada.

    travma esnasında veya çok vakit kaybetmeden akabinde kullanılması durumunda olası bir travma sonrası stress bozukluğunun (ptsd) oluşmasını engeller. bu tip bir durumda kullanılacak doz kişiye göre değişse de 40 mg çoğu kişi için yeterli gelecektir. ilacın endişe bozuklukları olan kişilerde nasıl çalıştığını merak edenler porges'in polyvagal theory adlı kitabını inceleyebilirler. genel endişe bozukluğu, sosyal endişe vs gibi farklı endişe problemlerinin semptomatik tedavisinde de iyi neticeler ortaya çıkartabilir.

    en can sıkıcı yan etkilerinden biri karın kramplarıdır. bu yan etkiyi ibs, ülser vs. gibi bir başka hastalıkla karıştıranlar boşa ilaç kullanmış olurlar.
hesabın var mı? giriş yap