• jonny greewood'un there will be blood için bestelediği eser. daniel halka söylevde bulunurken bu tanımı yapılamayan eser kendilerine eşlik eder.

    --- spoiler ---

    baylar ve bayanlar? baylar ve bayanlar?

    bu akşam burada toplandığınız için çok teşekkür ederim. eyaletin yarısından fazlasını aşarak arazilerinizi görmeye geldim. bazılarınız, planlarımın mantıksız olduğuna dair dedikodular duymuş olabilir. gerçeği benden duymak isteyebileceğinizi düşündüm. işte karşınızdayım. gizlim saklım yok!

    ben bir petrolcüyüm, baylar bayanlar. eyalet genelinde sayısız iş yapıyorum. her gün binlerce varil petrol çıkan bir çok kuyum var. bu nedenle bir petrolcü olduğumu belirttiğimde abartmış olmam. bir petrolcü olarak da dobra dobra konuşmamı umarım bağışlarsınız.

    bizimkisi, daha çok bir aile şirketi. harika oğlum h. w. ile omuz omuza çalışırım. aranızda onunla tanışmamış olanlar vardır muhakkak. adamlarımı da beraberinde ailelerini getirmeleri için desteklerim. şüphesiz bu onlar işin çok daha tatminkar bir yaşam sağlıyor. aile, çocuklar; çocuklar da eğitim demektir. nerede kamp yaparsak yapalım eğitim gereklidir ve biz bu konuyla memnuniyetle ilgileniriz. ne duruyoruz? little bostan'da güzel bir okul yapalım. bu çocuklar, uğruna çaba sarf ettiğimiz geleceğimizdir ve bu yüzden her şeyin en iyisine sahip olmalılar.

    bir şey daha var... ama lütfen bu söylediklerimi aşağılama olarak algılamayın: ekmek! haydi ekmekten bahsedelim. bana göre, bu muhteşem ülkemizde herhangi bir erkek, kadın ya da çocuğun bir somun ekmeğe lüks gözüyle bakmak zorunda kalması, iğrenç bir durumdur. burada su kuyuları açacağız ve su kuyusu demek, sulama demektir. sulamanın karşılığı da tarımdır. eskiden elde edilemeyen mahsülleri yetiştireceğiz. nereye koyacağını bilemeyeceğimiz kadar çok tahılımız olacak ve o başaklardan ekmek fışkıracak, hanımefendi.

    yeni yollar, ziraat, istihdam, eğitim size sunabileceğimiz imkanların sadece birkaçı ve sizi temin ederim ki baylar bayanlar, burada petrol bulursak ki ben bulma ihtimalimizi çok yüksek görüyorum, bu topluluk sadece hayatını idame etmekle kalmayıp, refaha da kavuşacaktır.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap