• öncelikle her gün tükettiğiniz fast food yiyeceklerin , alkolün , sigaranın protein tozundan katlarca fazla size zararı olduğunu söylemek isterim .bende uzun bir süreç bu konuyu araştırdım , kullanan kişilerle , uzman kişilerle görüştüm. kesinlikle herşeyin olduğu gibi tozun fazlasıda zarardır ama bakın fazlası zarar! miktarını uzman bir spor hocasına ya da doktorunuza danışarak alabilirsiniz. alkol alıyorsanız kesinlikle almayın çünkü 2 side ciğeri yorduğu için (özellikle alkol) karaciğer iflasına neden olabilir.doktorların karaciğer ve böbrek hastalarına protein tozu önerdiğini , protein tozu yüzünden hastalanan bir tanıdığım olmadığını ve kendiminde kullandığını düşünürsek spor yaptıgınız süreç içerisinde eğer gerçekten protein ihtiyacınızı doğal yöntemlerle karşılayamıyorsanız almanızda bir sakınca yoktur . ucuz diye saçma sapan yerlerden sakın almayın 3-5 kuruş sağlığınızdan önemli değildir.
  • kaslıları pusuda beklediğim başlıktır. dökülün bakim.

    not: bulk vücutçular tercih sebebidir.

    not: geyspor
  • hala işin uzmanlarının ayrım içinde kaldığı teknolojinin gıda ile birleşmiş hali.. birşeyde herkes hem fikirse muhakkak atlanan birşeyler vardır diye düşünürüm. fakat biri zararlı biri iyi derse de oturup düşünürüm. nasıl bir kezattır bilmem ama spor eğitmenim ve diyetisyenimin boşver uzak dur dediği bileşemdir vesselam..
  • süt içmenin hatta suyun fazlasının zararlı olduğu konuşuluyor.

    zararını boşver faydası ne ? aylar önce neyin içinden neyi aldıklarını bilmediğin bir şekilde bir kutuya koydukları protein muhteviyatını neden yiyesin.
    sağlık delileri bir saat önce sıkılmış portakal suyunu içmiyor , kutu elma sularının içinde çürük elma vardır diye dokunmuyorlar , sen protein tozundan bahsediyorsun.
    kanser ile ilişkisine dair araştırmalara göz atın.
  • eşini kıskanmayan toz tabikide zararlıdır. hem de çok yağlı.
  • uzun vadede böbrek yetmezliğine sebep olan zarar.
    kullanmayın şunu diyince karşı taraftan gelen cevap olan "bunu almazsam hergün 10 yumurta 2 kg tavuk yemem lazım" karşısında verilen karşı cevap: o kadar protein nasıl metabolize olsun peki güzel kardeşim!
    kullanmayın. doğal olandan uzaklaşmak aptallıktır. yani; o kadar yüksek doz protein almak doğal değildir.
  • spora (kilo almak için) yeni başlamış olgun biri olarak eğitmen tavsiyesi üzerine almıştım. spor öncesi bir paket (500 ml süt ile) sonrası olmak üzere 2 paket/gün kullanmaya başladım. mütemadiyen 50 paketi kullandım. öğünlerimi aşırı şekilde revize etmemiş olmama rağmen ciddi bir kilo artışı oldu bünyemde. bahsettiğim süreçte 9 kilo aldım. lakin paketler bittikten sonra tekrar almadım. şunu net söylemeliyim ki yaklaşık bir haftalık süreçte her şey aynı iken aldığım bütün kiloları geri verdim. sonra aldığım ürünün içeriğini araştırınca da kanserojen etkiye sahip çoğu kuzey avrupa devleti tarafından yasaklanmış "yapay şeker" ürünlerine rast geldim (sebebi şeker pancarı pahalı olduğu içinmiş). toparlarsak net bir yargı koymuyorum sadece yaşadığım tecrübe bu.
  • bir arkadaşım zararlı olduğu ispatlamak için bana ekşi sözlük linkini gönderdi. ekşi sözlük ne zamandan beri ispat mercii olduysa artık =)

    marketten aldığın süt veya yoğurt ne kadar zararlıysa, protein tozu da o kadar zararlı diyebiliriz. aynı zamanda bir konuda konuşmak için konuya etki eden diğer etmenleri de bilmek lazım. mesela taze sağılmış sütü kaynatıp içmek zararlı mı? değil der çoğumuz. hatta doğal süt, organik süt ne güzel. ama süte alerjisi olan biri içerse ölümcül tehlike bile oluşturabilir. ispat ekşi sözlük =) (bkz: sut urunleri alerjisi) hani zararlı değildi? protein tozu için de aynı şekilde bakmak lazım. vücudun ihtiyacı var mı proteine? bunu doğal yolla karşılayamıyor musun?... gibi sorulardan sonra gerekliyse kullanılmalı. bunu içmeyle kas büyümüyor, zorlayarak yırttığın kaslar proteinle beslendiği için büyüyor. protein kaynağı olarak ister et ye, ister yumurta, ister protein tozu.
hesabın var mı? giriş yap