• biri paralı, biri beleş.
  • papaz samimidir. halk insanıdır. babacandir, babadır (peder). para talep etmez.
    öteki (adını bile zikretmek istemem) riyakardır. sinsidir. sürekli kendini olayın dışında tutar. topu size atar. olmayan aklını parayla satar. asla iyilesmenizi istemez. çünkü altın yumurtlayan tavugunu kesmez. şimdiye kadar terapi ile kimsenin içgörü kazandığını görmedim. olsa olsa "ulan bu beni soya soya soğana çevirdi" diye bir aydınlanma olur bünyede.
  • psikolog bu dünya için lazımdır. papaz ise diğer taraf için.
  • psikologlar araştırma yaparken veri toplar, istatiksel metotlar uygular, analiz yapar ve araştırmasını bilimsel yönteme uygun yayınlar.

    çoğunun sandığı “dert dinleme” klinik psikologların işidir. papaz gibi derdini anlatıp günah çıkartmanı sağlamaz. sana uygun testler ve terapi uygular. bu klinik gözlem becerisi olan insanlar alanında onlarca eğitim alıp okumuş psikologlardır.

    psikologlar farklı ekol ve görüşleri benimseyebilir. papaz dediğimiz kişinin tek kaynağı dindir.

    psikologların birçok çeşidi vardır. yukarıda bahsettiğim klinik psikolog da bunlardan biri. bunun dışında sosyal psikolog, gelişim psikologu, adli psikolog, nöropsikolog vs. vardır. birçok farklı alanda ve disiplinlerarası çalışır.

    psikolog şüphecidir, papaz inancı gereği kesin kanılara varır.

    psikolog insancıldır. papaz inancı gereği toplumun bazı kesimlerini lanetler.

    psikologlar çocukların gelişimiyle, davranışlarıyla ilgilenip topluma sağlıklı bir birey kazandırmaya çalışırken papaz çocukları belli kalıplara sokmaya çalışarak beyin yıkar.

    iki yüzyıldır felsefeden, dinden sıyrılıp yüzlerce bilim insanının deneyleriyle, emekleriyle ve birikimleriyle bu konumuna gelmiş psikoloji biliminin önüne taş koymaktır bu tartışmalar.

    evet, psikologlar bilim insanıdır.
  • teki bağış makbuzu kesiyor ötekisi yarım fatura.
  • birisi şarap ikram ederken, diğeri ancak kimyasallarla yardımcı olabilir
  • papazlar günah çıkarabiliyorken diğerlerinin böyle bir yetkisi olmuyor.
  • psikoloğa affetmek, papaza affedilmek için gidersiniz.
hesabın var mı? giriş yap