• 2005 yilinda kurulmustur.

    "psikoterapi enstitüsü’nün amacı, ülkemiz insanının kültürel, geleneksel ve yerel yapısına uygun psikoterapi teknik ve yaklaşımların belirlenmesi, dünya uygulamalarının geçerlilik ve güvenirliliğinin saptanması, psikoterapi uygulamalarının yasal altyapısının oluşturulması için savunuculuk (advocacy) ve iletişim ağı (networking) çalışmalarının yürütülmesi, ruh sağlığı profesyonellerinin uygulama bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine destek olunmasıdır."

    http://www.psikoterapi.com/

    http://yayin.psikoterapi.com/
  • enstitünün koordinatörlüğünde 29-30 eylül ve 1 ekim tarihlerinde düzenlenen (bkz: 1. ulusal bütüncül psikoterapi kongresi)'nden dönmüş bulunmaktayım. döndüm dönmesine ama kongre içeriği olsun, tanıştığım ve ufkumu genişleten insanlar olsun asla eski ben'e dönemeyeceğimi söyleyebilirim.
  • enstitü binası darıcadadır. başı tahir özakkaş hocadır. eğitimlerine katılan kardeşimin deyimiyle, kariyeri için en büyük zıplamadır.
  • basindaki adam icin once su baslik:

    (bkz: #146299484)

    dernegin verdigi egitimler 10.000 dolara 3-4 sene surer ancak alan disi insanlarin uygunsuz uygulamaları yani, lisans egitimi psikoloji, psikolojik danismanlik olmayip ya da psikiyatri ihtisasi gibi alan disi bolumlerden mezun olup boyle egitimlerle kendisini “terapist, psikolog” zanneden kimselerin terapist koltuğuna oturup uygunsuz form ve çerçevede (seans odasi disinda, evde, kafede bilimum yerde) terapi yaptigini zannederek kisiye yonlendirmeler, aktarimlar ve diger uzman olmayan kisilerce verilecek bir dolu zararla danisani cok daha kotu hale getirmesi olasidir.

    sahsi tecrubem ve kanaatime gore meslek diplomasi olmayan insanlardan psikoterapi almayiniz zira yaptiklari terapi degildir, ancak harcadiginiz zaman ve emek sohbetten oteye gecemez. ilerlemediginizde ve biraz boyle kisilerin egitimlerini sorguladiginizda da rahatsiz olurlar. gorusmek disinda egitim ve yaptiklarini sordukca da cekip gidebilirler zira etik cok muhimdir gercekten psikologlarca.

    bir de ucretsiz psikoterapi olmaz. bu bir hizmettir ve bedeli de para ile olur. boyle bir emegin ucreti olamaz diye dusunenleri bir kez daha sorgulayin.

    baslıkta biri demisti, psikiyatriyi kazanamayan doktorlar buradan formasyonla terapist oldugunu zannediyor demisti. cok dogru. psikiyatri okusa bile uzman bunun terapi teknik ve ekollerini en az 2-3 sene suren egitimlerle almadikca psikoterapi yapamaz. kendinize ziyan etmeyin.

    4 sene lisans ustune 2 sene yuksek lisansi olmadan kimse klinik psikolog olamaz, klinik uygulamaları, teorisini, kuramları bilmeden 2 sene teori bir sene supervizyon vb gibi egitimlerle meslek diplomasi olmayan insanlardan terapi almayiniz, bu hataya dusmeyiniz. ha buranin egitimi alan psikologlar zaten bdt, emdr gibi baskaca tekniklere vakiftir, bir nebze referans, tecrube ve bilgiyle gidilebilir. ancak birkac senede kendini buralarin boylece akredite olmamis kurumların egitimleriyle kendinizi kandirmayiniz, kanmayiniz.

    daha soylenecek cok sey var ama, bilinclenip gercekten psikolog olanlarla yolunuza devam ediniz, bu enstituden de egitim almis meslek diplomasi olmayan biriyle de devam etmeyiniz nacizane. bir sekilde yolu bu basliga dusen insana seslenisimdir bu.
  • ehil olmayan insanlara (mesela psikoloji/pdr diplomasi/psikiyatri ihtisasi`:direkt psikiyatri, noroloji vs gibi yan yollar degil` olmayanlara bile) terapi eğitimi verip formasyon kazandıran, meslek yasasi acigini bir guzel somuren, butuncul psikoterapi altinda oradan buradan kuram, kuramcı cikarttirip okutan ve okutturan, psikanaliz gibi etik ilkelere cok bagli olmasi gereken, hassas ve ince cizgide giden bir seyin serbest cagrisim gibi uygulamalarini rastgele yaptiran oradan egitim(?) almis sahislara sahip kurum. sozum lisansi psikoloji olan, uygun etik degerlere bagli olan, aktarimlari gordugunde duran ve durduran, hatta baskasina yonlendiren ya da supervizyonuyla paralel bir şekilde aksiyon alan gercek uzman ve profesyonellerin disinadir. zaten o yetkinlik ve uzmanlıkta olanlar ustune alınmayacaktir.

    rastgele danisana makale okutan okutturan ve burdan cikarimlarini yazdiran, kendi calisma yerinde, evinde, kafede gorusmeler yaptirabilen, danisan ara vermek istediginde buna etiket koyup bahane bulmakla itham eden, baska bir uzman istediginde yardimci olmayip aksine kotu hissettiren, iyi gelmiyor dendiginde psikiyatrist bile degilken ilac onerip bunu yazdıran, aktarimlari gore gore danisan safının masumlugunu kullanip bunun ustune giden ve sistemde tutan, kendisi de aktatim yapsa da kopamayan ya kendi terapisinden eksik, ya ihtiyaci olsa da yeniden bunu almayan ya da isine gelmeyen, danisan kisinin ikilemde kaldigi durumlarda kendisini anlamaya calistigi icinden cıkmak istedigi anlarda bir yigin manipüle edip o kisiyi yonlendiren, kotu hissettiren, belki kendi hayatını yansıtıp vicdanini ondan cikartan, bir guzel kullanan denek gibi, karar ve davranıslarini da bir guzel yargılayan, ustten bakan, kisi hatta olmek istedigini, delirdigini dusunse de tutup bir ilac yazdırmadaki ukalaligi sergilerkenki halden eser kalmayip hicbir sey yapmayan ve daha sayısız rezaletlere imza atabilen terapist bozuntularina sahip yerdir. nasil bir egitim ve duzensizlikse, bence iyi bir filtreden gecirmeliler buradan parayi basip formasyon alıp kendine terapist diyenleri.

    uzman olan buna zaten alınmaz, kendi terapisinden gecen zaten kendini bu gruba saymaz. daha neler neler yazardim da, ozeti bu olsun diyelim.

    dusmanımın basina tavsiye etmem. egitimini almis birine gideceklerse de lisansindan, etigi, ahlak ve degerlerinden emin olunmali.
hesabın var mı? giriş yap