• pearson test of english academic.
    toefl ve ielts rakip yeni uluslararası dil sınavi.
  • "pte academic (pearson test of english academic) adlı yeni ingilizce testi 26 ekim’de dünyanın belli bölgelerinde kullanıma açılıyor. şimdiden 780 kuruluş bu sınavla ilgilendiklerini açıkladı. yale, london business school, hec paris, georgetown, boston college, bentley gibi ünlü okullar bunlardan bazıları."

    "pte sınavının, toefl ibt sınavına karşı sağladığı en önemli avantajlardan biri, sınav sonuçlarının çok kısa bir sürede öğrenilebilmesi ve bu sayede sınava giren adayların üniversitelerin ya da müracat ettikleri kurumların başvurularını kaçırmalarını engellemesi."

    yazının tamamı için:

    http://www.milliyet.com.tr/…detay&articleid=1148871
  • 17 temmuz 2013'de girdiğim sınav. sınav sonucum bugün elime ulaştı. ayrıca sınava bir gün kala dahi sınava başvuruda bulanabiliyorsunuz. öğrenci vize zamanlaması açısından bu hızlı sonuç benim için çok önemliydi.

    sınav hakkında önemli bir kaynak maalesef bulamıyorsunuz ancak; kendi sitesinde sınav ile ilgili test soruları ve benzerleri bulunmakta. ıelts ve toefl ile karşılaştırmak gerekirse bu sınavlardan speaking, listening ve reading için daha değişik, alıştırma kıvamında bir yol izliyor. writing açısından diğer sınavlara göre daha zor bence. bir yazı hakkında özet vermek ve argumantative bir essay var. argumantative essay için size sadece 20 dakika veriliyor. bu süre diğer sınavlardan daha kısa.
  • daha önce girmiş olduğum bir saat geç kalmış olmama rağmen sınava başlamama izin verdikleri için baştan ne dandikmiş be diye düşündüğüm sınavdır. zaten sorular da ingilizce bilgisini mi ölçüyor iq testi mi yapıyor belli değil, çalışayım desen kaynak yok. hala ingiltere ve amerika'da bir çok üniversitede kabul edilmiyor hatta yeni bir üniversite ile anlaşma imzaladıklarında yihuu artık x üniversitesinde de sınavımız geçerli diye hala mail atıyorlar.
  • şurada örnek soruları görülebilecek ielts ve toefl'a göre çok daha kolay ve ucuz olan sınav.

    http://www.pearsonpte.com/…ea_tutorial/380/380.html

    bu da youtube kanalı: http://www.youtube.com/user/pearsonpte
  • (bkz: #35327340)'lu ekşisözlükten gelen sorulara verdiğim cevapları aşağıdaki gibi derlediğim sınav.

    not: bazı yerlerde kendimi tekrar etmiş olabilirim affola. amaç insanlara yardımcı olmak. birine yardım edip diğer insana yardım etmesek olmaz şimdi dedim kendi kendime ve bu yüzden yazdim bu mesajı. herkese ayrı ayrı cevap yazamam. pte'nin sitesini iyice karıştırın derim.

    ıelts-toefl karşılaştırması
    -----------------------------------
    ieltse girdim lakin writingde heyecanlanıp az puan alınca okul başvurusuna yetişmek için pte'ye girdim. ieltsin en buyuk artisi konuşmayı karşında bir insanla yapıyorsun. toefla 4 sene once girdim çok hatırlamıyorum ama bence ielts ile toeflın çok farkı yok bilgisayar ile olmasının dışında.

    çoğu kurum, dershane, ingilizce kitap, yayın; toefl ve ieltse yönelik olduğu için pte zorlayabilir. bence pte zor değil ama ilets, toefla göre farklı şekilde puanlandırma yapıyor mesala cümleleri düzgün okumaktan puan alıyorsun. biraz alıştırma yapmak lazım ama çok fazla kaynakta bulamıyorsun. kendi sitesindeki kaynakları çözerek girdim ben bir de ayrıca kendi pte'ye ait kitabi da var.

    ---------------------
    nasıl çalışacağım?
    ----------------------
    tabii bunu ingilizcen yeterli seviyede sadece teste göre hazırlanman gerektiğini varsayarak diyorum. yazma tüyoları, alıştırma ile arttırabilirsen de öteki türlü geliştirmek biraz zaman ister.
    ingilizce seviyen kendine göre ne? ne kadar zamanın var? buna göre bir test seç bence hangisi olduğu çok fark etmez ona göre kendini ayarlayıp çalışırsın teste.

    birde senin kendi çalışman, en iyi kendin bilirsin de bana göre 18 günde yapabileceğin şey bu sitelerdeki materyalleri çözmek, pratik yapmak ve ieltsdeki materyellere çalışmak olur.

    valla türkiyede üniversiteler yds'de ne kadar puan istiyor bilemiyorum. ielts de denklinkten önce ne kadar di?normalde yurtdışında master için upper-intermidiate'tan fazla 6,5 ya da 6 alman gerekiyor (asistanlık harici).

    bence kendine en yakın zamanda,acele diye bir plan kurmayip yapabileceğin gerçekten çalışabileceğin bir zaman seçmen daha iyi olur. asap ya da yapabildiğinin en iyisini yap, dediğin işler patlior genelde benim için, motive olamiyorsun.

    bu yüzden moralin yerlerde olmasin, dikkatini topladıktan sonra bence başarabilirsin. günlük planlar yap 'böl ve fethet' bugün atiyorum 10 kelime ezberliyeceim de :). kelime konusunda kartlar klasik tavsiye ve kelime gruplarina çalışman daha iyi olur mesala 'coming up with sth' gibi. konuşma,yazma ve okuma hepsi neredeyse pratik aslında. bol bol ingilizce dizi izle, altyazı ingilizce ve fırsat bulabildğin zaman konuş. sınıfta konuşmak, interaktif olmak önemli. bunlar çok böle genel geçer şeyler gibi ama doğru bence.

    sinava girmeden önce de mutlaka pte'nin sinavinda tutoriallar var onlari çöz. sinavin ne istediğine aşina olursun. istersen pte için bir hazirlanma kitabi var e-bay den sipariş edebilrisen.ben ielts,toeflla çalışır gibi çalışıp internetten tutoriallari örnekleri çözdüm yetmişti.

    demem o ki kendine göre bir sinav tarihi seç ve ona göre yavaştan çalış.
    ama bence en başta bir deneme yapki şu an neredesin ne kadar zamanin var görürsün yoksa 400 tl boşa gider :)

    -----------------------
    materyaller
    -----------------------
    kitap için ben girdiğim de pte ne ki feln diyolardı o yüzden kitabı bulamadım. ama sanırım ielts denkliği kaldirilinca daha fazla insan giriyor belli başlı büyük kitabevlerini deneyebilirsin, belki sipariş usülü.
    amazondan da alabilirsin ama 18 gün içinde gelmesi zor. supply chaini degistirip acele posta gibi bisey secmen lazim o da pahaliya patlar. sen bilirsin sonuçta.

    testin structure'ı ve materyallerle ilgili web-sitesinde detaylı bilgi var. aşağıda ulaşabilirsin.
    biraz karıştır siteyi :) . bence ielts göre biraz daha ortaya karışık speaking,reading, writingin, listeningin hep beraber notlandırıldığı bir anlayış var. daha integrated diyelim.

    (#40441077)
    http://pearsonpte.com/…me/preparing/pages/home.aspx

    ---------------------
    sinav yeri
    ---------------------

    hatırladığım kadarıyla ben girdiğimde oldukça kısıtlıydı ve sadece istanbul-ankara'da vardı. test için özel bir odaya gidiyorsunuz ve orada test yapılıyor. test için pasaport kontrolü istiyorlardı sanırım. toefl'a feln göre daha güvenlikli. ancak; test odası çok küçük. ben istanbulda girdim. yds'den dolayı insanlar çok fazla giriyor sanırım o yüzden yer ayıracaksanız önden ayırın derim. test yerleri de çoğalabilir tabi istek olduğu için.
  • sınava hazırlanmak için kaynak bulamadım ama sitesi üzerinde (kitaplara nazaran oldukça uygun fiyata) deneme testlerini ve alıştırmalarını çözdüm. benim için yeterli oldu (-ki akademik ingilizceden ve sınavlardan çoook uzun bir süredir uzak kalmama rağmen) türkçe olarak hazırlanmış sitesi de oldukça faydalı. pdf formatında indirebileceğiniz klavuzları mevcut.
    sınav esnasında beni en çok kasan writing bölümü oldu. onun dışında soru karması ve sınav sistemi oldukça iyi. pazartesi 12 de girdiğim sınavın sonucu ertesi gün sabah 10 da mailıma düştü. diğer sınavların sonucu için 15 günden fazla bekleyen akadaşlarım vardı. bu yönden süre ile ilgili sıkıntısı olanların ilk tercihi bu sınav olmalı derim.

    online olarak randevunuzu alıp yine online olarak ödemenizi yapabilirsiniz. ücreti 400 tl.

    aklına takılan sorusu olan mesaj kutumu yeşillendirebilir.
  • pamukkale üniversitesi'nde 18.08.2014 itibariyle yapılan sınavda, doktora için yeter puan alan kimsenin olmadığı bilgisinin dolaşmakta olduğu sınavdır.
  • 27 kasım 2014 tarihinde saat 10:00'da yapılan sınavın sonuçları 28 kasım 2014'te saat 07:30'da, henüz 24 saat bile geçmeden açıklanmıştır. hızlı sonuç açıklama sistemi nedeniyle kısıtlı başvuru süreçleri için adeta bir kurtarıcıdır. bu bakımdan toefl'dan bir adım önde olan sınavdır.
  • ösym'nin mevcut sınavların hangi puan üzerinden değerlendirildiğine bakarak puanı ikiye bölüp üzerine 5 puan eklemesi gibi çağdışı bir metodu vardır. bu da pearson sınavını dezavantajlı konuma getirmektedir. şöyleki;

    yds 100 puan üzerinden değerlendirilir. (100/2+5) = 55
    toefl 120 puan üzerinden değerlendirilir. (120/2+6)= 66 (yds denkiliği 55 olarak kabul edilir)
    pte 90 puan üzerinden değerlendirilir. (90/2+5) = 50 (yds denkiliği 55 olarak kabul edilir)

    bunlara rağmen pte den 50 aldıgınızda toefl denkliği 75'tir. bu da yds de 62.5'e tekabul etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap