• iskoçya'da yaşayan bir arkadaşım, doğum günüm sebebiyle 09.09.2018 tarihinde bir kaç parça üründen oluşan bir hediye paketi yapıp, türkiye'ye yollamış. sağolsun, kargonun zarar görmemesi için de 60 pound gibi bir bedel ödemiş, takipli ve imzalı şekilde gönderimi gerçekleştirmiş.

    15.09.2018 cumartesi günü paket elime geçti. arkadaşımla konuşana kadar, yırtılıp tüm koliye dağılan filtre kahveyi saymazsak her şey yolundaydı. ancak konuştuktan sonra öğrendim ki, pakette olması gereken birçok şeyden pakette eser yoktu. kargo paketinin edinburgh'ta teslimi sırasında arkadaşıma verilen bilgi fişinde 3.274kg görünen paket, elime geçtiğinde eriyerek 1kg civarına düşmüştü.

    peki kolide neler eksik?

    1 şişe glenfiddich 12 year old single malt scotch whisky, parfüm, bir kaç çikolata ve şekerlemeler...

    bir ihtimal alkol, parfüm ve deodorantların kargo yolu ile ülkeye girişi yasak olabilir. ancak bunun tarafıma basit bir şekilde de olsa bildirilmesi gerekmez mi? art niyetli bir iki memurun, insanları aptal yerine koyup paketleri açarak, istediği ürüne el koyabiliyor olması fikri beni çıldırtıyor. hadi viski ve parfümün ülkeye girişi yasak ve sözde ''imha(bu imha işleminin birkaç midede gerçekleşeceğine şüphem yok) için el kondu ve bunun içinde tarafıma hiç bir yazılı bildiri yapılmasına gerek görülmedi diyelim. arkadaşlar, çikolata ve şekerlemeler de mi yasak? peki paketin içinde tarafıma ulaşan 2 paket çikolata neden ve nasıl geldi? paket içindeki hangi çikolataların bana gelip, hangilerinin gelemeyeceğine karar veren koca yürekli arkadaşlar kim?

    inanın kızgınlığımın sebebi kargonun eksik ve zedelenmiş şekilde ulaşmasından ziyade, aptal yerine konmuş olmak ve arkadaşımın yaptığı masrafın büyük çoğunluğunun boşa gitmiş olması. bu ve bunun gibi durumlar yüzünden gitgide ülkeden soğuyorum. biz hangi kuruma güveneceğiz arkadaş? yazıklar olsun...

    merak edenler için,
    kargo takip no ve sırasıyla gördüğü işlemler: ee580462612gb
    iskoç postanesinde verilen fiş: https://i.hizliresim.com/lz63yk.jpg
  • ukimde olan kargom evraklari mail yoluyla gondermeme ragmen 2 haftadir ukimde bekliyor. urun sayet giderse cimere yazacagim. cok yavas calisiyorlar. bilerek kargolari beklettiklerini dusunmeye basladim.
  • para koparabilecekleri herşeye en ince detayına dek bakıyorlar
  • hayatında gumruk nedir gumruk kanununu okumamış cahillerin rezalet diye açtığı başlıktır.
  • istedikleri evraklari gondermis olduklari telgraftaki mail adresine gondermeme ragmen gelen kargoyu iade etmis olan birim. anlasilan mail adreslerini pek kontrol etmiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap