• birle$ik degil boyle yazilmaktadir ilk once onu belirtelim, sonra anlatalim ne oldugunu:
    pub crawl yakla$ik 20-30 ki$ilik karma bir serdengecti toplulugun daha onceden belirlenmi$ meyhanelere sirasi ile ugramasidir. gece ba$lamadan once bir hakem secilir ve genelde bu hakem bayandir. bu ki$iye herkes bir sayi soyler. bu sayi o ki$inin barda icecegi bira sayisidir ve 3'ten az olamaz. hakem bu sayilari defterine not ettikten sonra kervan yuruyu$e gecer ve ilk destinasyonda cekirge gibi ortaliga dagilir. biralar icildikten ve hakem tarafindan teyid edildikten sonra ba$ka bir bara dogru yola cikilir, durum aynen tekrarlanir. genelde 4. bardan sonra insanlarin ne yuruyecek ne dans edecek hali kaldigi (bkz: crawl) ve hakem buyuk ihtimalle kufelik oldugu icin not tutma i$lemi en ayik yari$maciya verilebilir.gruptan elbetteki kopmalar, "i am the king of denmaaaaaaaaaaarrrrrrkkkkk" diye cikanlar, birbirinin sirtina binenler olacaktir. en son bara kadar dayanabilen ve hala ayakta durabilen ki$iye butun kabile birle$ip bir kasa bira alir.

    bu anlatilanlar aarhus ve odenseye mahsustur. mesela ayni terim altay civarinda kimiz ile co$anlar icin farkli kurallar icerebilir. tabiati ile (bkz: tabii) her zaman akilda tutulmasi gereken bir husus bunun turkiye'de asla yapilamayacagidir.
  • bir pubda oturup sarhos olana kadar icmek yerine, pub pub dolasarak sarhos olma aktivitesine verilen isim. pub lar 11 de kapandigi icin, her pub da en fazla yarim saat falan harcanir.
  • birleşik krallık sınırları dahilinde herhangi bir şehirdeki publardan maksimum fayda almak için yapılabilecek en eglenceli aktivite. böylece gidip bir pubda saksı gibi oturmazsınız hepsinde birer bira içip tad insanı olursunuz efenime söliim haz insanı olursunuz...
  • faaliyet sırasında elde bir şehir haritası bulundurulması elzemdir. genelde her pubda günün bir promosyonu olur, hediyeler de dağıtılabilir.

    bir versiyonunda da katılımcıların elindeki bir soru formundaki ilgili publara ilişkin soruların yanıtlanması istenmiştir. böylelikle ancak son puba kadar gidebilenin kazanması sağlanmış olmaktadır. kazananın ödülü ise, ironik bir biçimde, genellikle "iki bedava bira"dır...
  • roma'da ispanyol merdivenlerinin orda bunu yapmak için bekleyen turlar bulunmaktadır. 20 euro karşılığında 5 bar gezdiriyorlar, ilk mekanda sınırsız pizza ve bira serbest, diğer 4 mekanda birer tekila shot veriyorlar. zaten son mekana gidene kadar çoktan uçmuş oluyorsunuz. ayrıca üzerinizdekileri çıkarttırıp sezar'ın kıyafetlerini giydiriyorlar ki işin en fantastik kısmı da o kısım.
  • -*pub crawl? what the hell is a pub crawl?
    -well, you go from one bar to another through all night, you have a lot of drinks and get really wasted. that's about it.
    -hmm, nice.
  • amerika'daki en meshur emsallerinden biri icin:

    (bkz: duval crawl)
  • split'i güzel bir şehir kılan sebeplerin başında geliyor bence.
  • roma'da iki gün boyunca dolaşırken her gittiğimiz yerde sorup, "gitmeyin","çok tehlikeli" şeklinde yorumlar alıp buluşma yerini bir türlü bulamadığımız etkinlik. roma'da hiçbir şey bulamadan, madrid'te hostel'de roma pub crawl broşürünü bulmamız ise çok ilginçti. araştırmadan gitmek böyle birşey olsa gerek. fakat madrid'teki pub crawl'un bir numarası yok, amsterdam'da ise daha iyiydi. roma için malesef bir şey diyemeyeceğim.

    not: amsterdam'da 110 kişi olduğumuzu belirtmek isterim.
hesabın var mı? giriş yap