• insanları tanıştıran ve birlikte eğlendiren, beni bile kazanma hırsıyla toka peşinde koşturan, ( bir oyunda 20 tane toka bulmamız gerekti *) bar oyunları tasarlayan güzel oluşum. en son yaptıkları "face to face" etkinliğine katıldık. genel olarak nasıl bir oyun olacağını yazmadıkları için çok daha düşük bir beklenti ile "değişiklik olsun" diye gittik. zaten hafta içi malum; ya evde oturup içecektik, ya da barda. ama beklentimizin çok üzerindeydi! uzun zamandır gördüğüm en titizlikle hazırlanmış, üzerine düşünülmüş, uğraşılmış etkinlikti. bir de interaktif oyun mu olur dostlar, şarj düşmanları!

    edit: yaklaşık 40 yeni kişi hayatıma kattı, ki bir sonraki etkinlikte görüşeceğiz artık. böyle böyle dünyayı ele geçirebilirler yalnız. bi uğrayın derim.
  • izmir'deki etkinliklerine dün katıldığım oluşum, olay, oyun vb.
    bir kere olay özetle muazzam hocam. en en başta grup adları, radiohead (benim grubumdu), nirvana, pink floyd, muse, article monkeys, queen filan daha buradan mekana girer girmez kalite kokusunu alıyorsun. heycanlanmaya başlıyorsun.

    oyunlar ve nasıl oynandığı hakkında detaylar vermeyeceğim ama ortamı kısaca özetlemek gerekirse ne kadar insanla tanışırsan o kadar iyi bir sisteme dayalı. bu nedenle daha ilk tanışmadan sonra mekanda bir koşturmaca bir curcuna başlıyor.
    +merhaba oynayalim mi
    -tamam
    (30 saniye sonra)
    + anneannemde soyle yapmisti, sevgilim de bizi basmıştı, adımın hikayesi vb anlatımlar.

    tabi sadece anlatma uzerine oyunlar degil bir cok aktivite gerektiren oyunlar da var.
    beni ve 2 arkadasimi en çok etkileyen olay samimi ancak saygılı bir ortam olması, zaten buna benzer bir yazıyı başka bir arkadaş yazmış, oluşum da sayfasında paylaşmış. onun düşüncelerine katılıyorum. yani ortamda samimiyet ve saygı aynı anda var, herkes oyununun, eğlencesinin peşinde bunu çok net gözlemleyebiliyorsunuz. izmir'e özel midir bilmem.

    kısa bir üstü kapalı eleştri yapmak gerekirse, ilk görevlerin tanımları çok yüzeysel, bu nedenle ilk 20 dk içinde 10 kişiyle oyun oynamiş bir çoğunun adını öğrenmemiş yada unutmuş oluyorsunuz. herkes hemen bir yarış moduna giriyor ana olaydan kopuyor. oralara bir iki ufak düzenleme gerekir bence.
  • izmirde yapılanına gittiğim etkinlik.
    genel olarak oyun şu :
    başlangıçta grup kartı alıyorsunuz (10 tane falan grup vardır. hepsi müzik grubu isimleri) ardından oyun başlayınca üzerinde yazan linki telefonunuza yazıyorsunuz. alalade birilerine oynayalım mı diyip görev alıp veriyorsunuz. oyun 3 bölümden oluşuyor ve giderek görevler zorlaşıyor. ilk görevler epey kolay. 3 bölüme geçince 3 puanlık sorular geliyor. ayrıca arada grup görevleri var. tüm grubunun toplayın bir şeyler yapmanı istiyorlar. kazanan grupça fazladan puan alıyor.

    örnek sorular : hemcinsinle 30 sn sarıl, bir dizi öner ve nedenini açıkla, birinin kulak memesini yala, en seksi erkeği seç ve nedenini söyle, dans et/dans figürü öğret vb., iç çamaşırının fotoğrafını çek ve hemcinsine göster vs.

    lakin oyunda sıkıntı şu : bir süre sonra onlarca oyun oynuyorsun ve hepsi kısa kısa. sonlara doğru aynı kişilerle oynarsan kaynaşmaya başlıyorsun anca insanlarla. en azından izmirde herkes sürekli oyun oynama derdindeydi ki bu bir süre sonra epey sıkıcı hale geliyor. zaten oyunun ödülü bir sonrakine ücretsiz gelmek ve insanlar fazla oyun odaklı oynuyorlar. oyuna kesinlikle insanları daha fazla bir arada tutabilecek kaynaştıracak sorulardan daha fazla lazım. çünkü bu anlamda biraz anlamsız kalıyor. ayrıca pek çok insanın sıkılıp gittiğine şahit oldum.
    ancak sonlara doğru epey bir kalabalık grup bir yerlere ayrıca takılmaya gittik. gidenlerinde aynı şekilde bir olay organize etmelerini tavsiye ederim.
    son olarak izmir'deki mekanda fiyatlar aşırıydı. 20-25 liraya bira mı olur :/
  • ilk defa ankara'daki etkinliklerine katıldım. normalde bir mekana gittiğinizde insanlar arasında aşılması zor bir duvar vardır. insanlar kolay kolay birbiriyle iletişime geçmez. işte pub story'nin en büyük olayı bu duvarı yoketmesi. etkinliğe katılan herkes oraya birileriyle tanışmak, iletişime geçmek, eğlenmek için gidiyor. doğal olarak hiç tanımadığınız insanlarla çok rahat iletişime geçiyorsunuz ve bu sırada bolca da eğleniyorsunuz.

    etkinlik çok sevdiğim bir mekan olan siyah beyaz'daydı ancak kalabalık bunalttı. tek problem buydu sanırım. mekan biraz küçük geldi. geç saatlere doğru ancak rahatladı. ilk defa gidiyorsanız oyunu anlayabilmek için kalabalığı göze alıp erken gitmenizi öneririm. ancak ben sonrakilere daha geç saatte katılacağım.

    -- oyun ---

    oyunun yapıldığı mekana gidince ilk olarak size bir grup kağıdı ve puan kartları veriyorlar. grup kağıdının üzerinde sizin takımınıza ait üç adet link var. gece boyunca bu linkleri kullanıyorsunuz.

    oyun başladığında ilk link aktif oluyor. oyunu oynamak istediğiniz kişiye gidiyorsunuz ve aynı takımda olup olmadığınızı kontrol ediyorsunuz. çünkü amaç diğer takımlardan puan toplamak. gece sonunda en yüksek puanlı takım bir sonraki etkinliğe bedava katılma ödülü kazanıyor. karşı takımda olan kişiyle öncelikle taş kağıt makas oynuyorsunuz ve kazanan görevi alan mı yoksa görev veren mi olmak istediğini seçiyor. görevi verecek taraf uygulamayı kullanarak karşısındakine bir görev veriyor. görevi başarıyla tamamlarsanız puan kazanıyorsunuz. yoksa kaybediyorsunuz. vakit ilerledikçe görevler zorlaşıyor.

    -- görevler --

    gece boyunca 'ben bunu hayatta yapmam/yapamam' dediğiniz şeyleri yaparken buluyorsunuz kendinizi. ilk baştaki görevler 'en romantik anını anlat' gibi basit şeylerken sonraki seviyelerde 'iki kişinin içkisini fondiple', '90 saniye plank yap', 'görev verenin seçeceği bir kişiye en tahrik olduğu olayı anlattır' gibi daha zor şeylere evriliyor.

    sonuç olarak gece boyunca yeni insanlarla tanışıyor ve bolca eğleniyorsunuz. yakınlarınızda bir etkinlik yakalarsanız kesinlikle kaçırmayın.
  • oyunun ne olduğu ve nasıl oynandığı zaten yazılmış. ben de ilk defa geçen hafta ankara’ da siyah beyaz adlı mekanda katıldım. resmen introvert olan karakterimi extroverte çevirdi bu oyun. üstelik de çok az miktar bir alkolle. sanallaşan sosyal hayatımızda daha çok bu tarz etkinliklere ihtiyacımız olduğu aşikar.
  • açılın ben geldim, izmir'de ilkinden beri katılıyorum, sonuncusu olan "heroes" etkinliğine de katıldım, artık pub story demirbaşlarından sayılırım.
    öncelikle şuraya ilkine katıldıktan sonraki görüşlerimi bırakayım are you in

    ikincisinden sonra gelip yazmak istemiştim ancak belki bizim modumuz düşüktür, belki bu seferki topluluğun enerjisi tam birbirini sarmamıştır diye yazmamıştım, iyi ki de yazmamışım. bu sefer en az ilki kadar eğlendim.

    ilk iki etkinliğe kız arkadaşlarla gitmiştim sonuncusuna yalnız gitmek durumunda kaldım ancak oraya gidince şunu farkettim ki benim gibi ilk pubstory'den itibaren katılan insanlar var, orada birbirini gördüğünde 40 yıllık arkadaşını görmüş gibi tebessüm ediyorsun, mutlu oluyorsun. gözlerin bazı oyunlarda bir öncekine gelmiş ancak bu sefer katılmamış olanları arıyor. kafanızda sadece flört, tavlamak/tavlanmak varsa asıl eğlenceyi kaçırabilirsiniz.

    bu arada benim gözüme hiç aksi durum çarpmadı, kızları rahatsiz edip yapışan adamlar gözlemlemedim, başına gelen varsa bilemem tabi. bu olaya yeni katılacaklardan tek isteğim güzel bir olay keşfedilmiş, sadece katılın ve keyfini çıkartın, kirletmeyin.
  • ankaradaki son etkinliğine katıldığım ve bayıldığım organizasyon. bu kadar başarılı olacağını düşünmeden gitmiştim fakat bitsin istemedim. keşke her hafta olsa dedirtti(bkz: swh)
  • şu an kadıköyde gerçekleşen etkinliğinden bildiriyorum, ortam ve insanların enerjisi harika. gecenin devamı da böyle geçer umarım. emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.

    edit: muazzamdı. hiç böyle eğlendiğimi hatırlamıyorum :)
  • ankara’da gecen ergenlik gunlerimden bu yana boyle özgür ve sınırsız, yarın yokmuş gibi eğlendiğim ilk gece oldu. asiri yorgunlugumdan ucuncu etapta sadece oturdugum yerden oynadigim oyunlarla bile aldim tadini yani. kesinlikle gidilmeli, bir sonrakinde de ordayim.

    tek elestirim lutfen daha genis ve oksijenli bir mekan olsun bir dahaki oyunlarda. olur mu? :kips
  • ilk izmir pub story etkinliğine katılıp birinci olan takımdan en fazla puan toplayan biri olarak, biraz eleştiride bulunalım bakalım;

    -izmir'de ilk etkinlikteki amatör ruh kaybolmuş, sıcaklık kaybolmuş gibi. organizasyonu yapan arkadaşlar tuttuğunu düşünüp 50tl bilet fiyatı yapmışlar. biraz fazla geldi bana. içinde de bira, alkol filan yok yani.

    genel olarak fena değil, bir kere gidilip görülesi bir etkinlik ikincisini önermiyorum ama bak...
hesabın var mı? giriş yap