• kadıköy'de birbirinden sevimli iki kardeşin işlettiği yeni ve şahane cafe. iş çıkışı arkadaşlarla buluşmak için balıkçılar çarşısından aşağıya indiğimde ilk kez tanışmış oldum bu ferah mekanla. diğer cafelerin yanında tarzını belli ediyor, kahvesi de fazlasıyla kaliteli. yalnız sayısız içecek seçeneği var, buraya ilk kez oturmuş biri olarak seçimde sıkıntı çekmedim değil.
  • kahve dükkanlarının pıtrak gibi çoğaldığı kadıköy balık çarşısı içinde, mühürdar caddesi ile serasker caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan kahveci.
  • kadıköyde akmar sırasında migrosun karşısındaki sokakta yer alan, 3 katlı, teraslı ferah kahveci. teras duvarında cemal süreyya resmi ve şu mısraları yer alıyor: qahwah cafe

    iki çay söylemiştik orada, biri açık.
    keşke yalnız bunun için sevseydim seni.
  • dışarıda türk kahvesi içerken ilk kez istediğim ve beklediğim tadı aldığım şirin mekan. masalar şirin ve hoş. üst kattaki terasta sigara içilebilmesi cabası. ilk kez foursquare üzerinden yer bildirimi yapana çay ikram ediyorlarmış. onu da içtik lakin fal bakma meşguliyetinden çayı biraz soğuk içtim ve onu bu seferlik değerlendirmeden muaf ilan ediyorum. bundan sonra sürekli gitmem muhtemel güzel kaliteli mekan.

    edit:imla
  • menengiç kahveleri bayağı başarılı olan mekan. sevdim.
  • trileçe tatlisi cok lezzetli olan mekan.
  • cumartesi günü keşfettiğim şirin mekan. türk kahvesi çok güzel ve çalışanları çok kibar. ayrıca bizden sonra gelen 7-8 kişilik bir grup 45 yaş üstü yunanlı teyze ile daha da şirinleşti burası. sürekli kahkaha atıp fal baktılar, yanaklarımızdan bol bol makas aldılar, gülen yüzleri ve enerjileri ile bizi de epey eğlendirdiler. yunan milletini bir kez dahi aşk ile sevdim ve kendilerine çok özendim. umarım o teyzelerin yaşına gelince biz de öyle oluruz diye geçirdim içimden. her neyse mekana dönecek olursak, bir gün karnım açken gidip sandviçlerinden denemeyi planlıyorum, epey lezzetli görünüyorlardı çünkü. üstelik sandviçlerin cemal süreya, barış manço gibi isimleri vardı.
  • türk kahvesi bakır tepside geldi ama tepsi otantik olacak diye masada düz durmuyordu. daha güzel sunum yapılabilirdi. duvarlarındaki çizimler dışında pek bir şeyi beğenmedim. terası küçük bir kafe. madem bu kadar müşteri gelecek, mekanı büyütmeyi düşünün masaları arttırmayı değil.
  • şu an kadıköy'de bu mekandayım, yine. ve mükemmel americanosunu yudumlarken, yanında cookie ve müthiş müziklerle keyfime keyif katıyorum.

    iyiden iyiye istiklal caddesi kitlesine hitap etmeye başlayan kadıköy ümüze böyle bi' mekanı kazandırdıkları ve korudukları için tüm çalışanlarına burada tekrar teşekkür ederim.

    şayet yolunuz kadıköy'e düşerse ve canınız kahve isterse tek adresiniz olsun.
hesabın var mı? giriş yap