• vuze gibi bütünleşik arama seçeneği sunan (ve bunu vuze kadar hantallaşmadan yapan) bir bittorrent client:
    http://qbittorrent.sourceforge.net/
  • farklılık arayanlar için ve netbook kullanıcıları için uygun ve güzel bir program.

    benim için tek eksiği herhangi bir hız istatistiğinin tutulduğu grafiğinin olmaması.
    benim gibi o grafiği izleyenler için çok büyük eksiklik... utorrent bu yüzden benim için hala en birinci.

    yine de denemeli... benden geçer aldı.
  • online dizi izleme sitelerine bağımlılığı ortadan kaldırmış bir torrent clientı.

    şöyle ki, torrent da indirme bitene kadar o videoyu izleyemiyorduk ama qbittorrent'da torrent dosyasını açarken doğru düzende indir seçeneğini seçersek video baştan sıralı olarak iniyor.

    demek istediğim indirmeye başlar başlamaz izlemeyede başlayabiliyoruz. müthiş bir program hem de sınırı sonuna kadar sömüren hız canavarı.

    elveda utorrent, elveda dizimag, elveda diziport ve türevleri. yaşasın yeni kral.

    edit: söylediklerim standart çözünürlükteki videolar ve bol seeder ı olan trackerlar* için geçerlidir. ayrıca takdir edersiniz ki 1 mbit bağlantıyla kesintisiz bir görüntü biraz zor.

    bağlantı hızınız da yüksekse sorun kalmıyor akıcı görüntü için. ha benim bağlantım 10-15 mbit diyorsan sen yüksek çözünürlüklü de izliyebilirsin.

    ayrıca video oynatıcıda sorun olabilir. gelen mesajlarda kmplayer ın sorun çıkardığı söyleniyor, ben daum potplayer kullanıyorum, ön izleme için biçilmiş kaftan.vlc ve media player classic'de de sorun yok. küçük takılmalarda ve altyazı senkronu buzukluğu baş gösterdiğinde oynatınıcızı kapatıp tekrar açın.

    alışkanlıklarınızı biraz değiştirin yeni programlara açık olun. takım tutar gibi program tutmayın. dünün en iyisi bügün hantalı* olabilir.

    edit 2: deneme ve yanılmalar sonucu en verimli medya oynatıcı media player classic home cinema (bkz: mpc-hc) olduğuna kanaat getirdim. özellikle bütünleşik altyazı bulucusu en önemli etken oldu. indirdiğimiz torrent dosyasını çalıştırdıktan sonra sağ tıklayıp sıralı düzende indir diyoruz. sonra öncelikle ilk ve son parçayı indir diyoruz ki alt yazıyı otomatik olarak indirken mpc-hc onu algılasın. bunu yapmazsak alt yazıyı elle siteden arayıp indirmek zorunda kalabilirsin. indirmeye başladıktan bir iki dakika sonra medya dosyasını mpc-hc ile açıp d klavye kısayol tuşu ile altyazılar araştılıyor. türkçe altyazılar listenin en sonunda oluyor genelde. indir deyip keyifle medyamızı sorunsuz izliyoruz.
  • indirirken hdd'ye ne yapıyorsa cachesini sikertiyor hddnin aman dikkat diyeyim bi de üstünde dosya bile olmayan sistemden ayrı fiziksel bi hddden bahsediyoruz saniyede 1mb yazmayı havada karada kaldırabilmesi lazımdı. beni kıllandırdı.
  • dosya insin diye ayarlardan tanımladığım klasöre yazma yapamayan program(dı). işlem için yeni bir klasör gösterince dosya indirmeyi başarabildi. işin ilginci ilk tanımladığım klasör yönetici hakları olmadan işleme izin vermiyor zaten yönetici hesabı ile windows'u kullanmama rağmen. sorun kendisinde mi, klasörü o hale kendisi mi getirdi bilemiyorum.
  • önce kuşkuyla yaklaştığım, şimdi ise özoğlummuşcasına sevdiğim program. normalde utorrent ile 100kbps'yi göremez iken, bu arkadaşımızla 350'leri gördüm ve vay canına dedim. ayrıca utorrent ile dosya indirirken ve upload ederken interneti kullanamıyordum, qbittorrent arkadaşımız sağolsun her şekilde kullanabiliyorum. hatta hayatımda ilk defa seederlığa başladım, karma'nın neresinden (iyiliğe) dönülse kardır.

    kısacası, mutlaka denemeniz gereken program.
  • aynı dosyayı utorrent'te ortalama 1kb/s hızla indirirken qbittorrentle indirmeye başladığımda hızın 200kb/s civarına çıkmasıyla beni dumurdan dumura koşturmuş programdır kendisi. bu olaydan sonra utorrentte tarihin tozlu sayflarına kalktı benim için. lakin qbittorrentte şimdiye kadar ne kadar veri indirip gönderdiğimi gösteren bi sayaç yok sanırım. varsa da ben bulamadım her tarafını kurcalamama rağmen.
  • --windows için konuşuyorum--

    kuş gibi hafif utorrent (2.2.1 portable) varken değil kullanmak, yanından geçilmesini bile tavsiye etmeyeceğim dandik program.
  • utorrent'in sacmaliklari ve deluge'un hantalligindan sonra ilac gibi geldi.
  • hafif, güzel bir bittorrent istemcisi, utorrent'e alternatif arayanlar bir denesin. son olarak utorrent'teki gibi ortalamaz hızı gösteren bi' yer yok mu acaba? ayarları kurcaladım biraz ama bununla ilgili bir seçenek göremedim.
hesabın var mı? giriş yap