• açık kaynak kodlu ve geliştiricileri sayesinde sürekli kendini geliştiren ve kullanıcı arayüzü en iyi olan coğrafi bilgi sistem yazılımı. ara ara çökse de, stabil çalışmasından ödün vermez. ayrıca birçok cbs formatını desteklediği ve her işletim sisteminde çalıştığı için tercih sebebidir.

    pyton gibi kullanıcı dostu programa dillerini destekler.

    piyasaya hakim ve en pahallı rakibi de çökme sorunu yaşadığından bu sorun göz ardı edilebilir.
  • yeni çıkan 3.0 versiyonu ile içinde toplam 1.2 milyon nokta datası bulunan 3 file geodatabase dosyasını hiç sıkıntısız açıp. 3 dosyaya birden geçici bufferlar oluşturup bu bufferları yine geçici olarak birleştirip 5000 noktanın bu tampon bölgeler ile çakışanlarını seçmeme hiç hata vermeden olanak sağlamış bedava yazılımdır. ben çok başarılı buldum şahsen. esrinin işi baya zor.
  • arcgis wfs katmanı ekleme özelliği yalnızca windows sürümlerinde mevcut olup osx ve linux dağıtımlarında bulunmamaktadır.

    bunun dışında .sld stil dosyaları geoserver ile tam uyumlu değildir. shp üzerinde çalışmıyorsanız, wfs ya da vector layer üzerinde çalışırken stil oluşturup kaydettiğiniz dosyayı daha sonra tekrar açtığınızda balkabağı ile karşılaşırsınız. ayrıca wfs den çekilen spatial tablodaki sütun isimlerini en olmadık şekilde kırpar can sıkar.

    itrf96 türkiye tm30 default gelmez. manuel eklemeniz gerekir. (epsg:900913) ve otf* modunda itrf96 projeksiyonu seçildiğinde bazen sapıtır ardından sebepsiz kapanır.

    yalnızca görüntüleme açısından çok çok başarılı, diğer hususlarda da spesifik hataları saymazsak gayet başarılı gis yazılımı.
  • zaman zaman nefret ettigim, zaman zaman takdir ettigim bir open source gis programi.

    esri urunlerine erisimi olanlar icin kullanimina genelde gerek olmayan bir programdir. fakat open source oldugu icin de takdir edilesidir. esri’nin sektoru bu kadar avucunda tutuyor olmasina ne kadar sinir oluyorsam bu program icin de o kadar mutluyum.

    sahsen ben esri’nin her urunune hayran olan, her yeni urunu ciktiginda kosarak incelemeye calisan, esri blog okuyucusu bir gis nerduyum. fakat postgis kullaniyorsam mutlaka qgis’e ihtiyac duyarim. cunku database servera baglanmasi kolaydir ve cok, cok kullanislidir. ha oyle asiri guzel haritalar elde edemedim hic. ya kullanmayi cok iyi bilmedigimden ya da arcgis pro kadar muhtesem olamadigindan.
  • xyz tile desteği ile beni kendine çeken, diğer fonksiyonları ile aşırı tırt olan coğrafi bilgi sistemleri yazılımı.

    data görüntülemek istiyorsanız müthiş, fakat iş edite geldiği zaman hemen arcgis açınız.
  • coğrafi bilgi sistemleri ile uğraşmak için kullanılan açık kaynak kodlu programdır. yenilenebilir enerji masterı yaparken danışman hocamın tavsiyesiyle bu dersi almıştım. az önce 7 saat süren bir finalden çıktım. sonuç olarak iyi ki bu dersi almışım, kıyısından köşesinden bir şeyler öğrendim diyorum. hasan sarptaş hoca sağolsun haritalarla uğraşmayı sevdirdi.

    edit: hatalı hede
  • artık coğrafi bilgi sistemleri ile yapılan çalışmalar çok farklı alanlarda kullanılıyor. bu konu ile ilgili bu yaşıma kadar varlığından haberdar olsam da herhangi bir eğitim almamış olamama rağmen qgıs'in youtube videoları ile arayüzünü ve çalışma mantığını çözdüm. çok kullanışlı bir gıs programı gibi. tabi ki arc gıs gibi ücretli olmaması şu anda benim için en büyük avantaj. kurulumu da kolay. incelediğim kadarıyla bana lazım olan veri girişi ve analizler için de yeterli. başlarda çok karmaşık gelse de verilerimi shape dosyası katmanı olarak girmeye başladım. analizler kısmına geldiğimde yarı yolda kalıp, arc gis'e geçmem gerekecek mi göreceğim.
  • bu programda posta kodlarından haritalandırma yapabilen birisi var mıdır acaba?

    not: cevap bulunduktan sonra entry silinecektir.
  • ücretsiz map oluşturma programı. power bi ile birlikte kullanılınca güzel haritalar ortaya çıkıyor.
    quickmapservices, openlayers, data plotly, qgıs2web, points2one pluginlerini kullanmanız yararınızadır.
hesabın var mı? giriş yap