• beton yığınları arasında kalmış insan manzarası veya taipei hikayesi. edward yang'ın ikinci uzun metrajı ve ilk dönem yeni dalganın en önemli filmi. o gün kumsalda'da konuyu oldukça geniş tutmuş, işlemeyi zor kılmıştı (altından kalkmıştı bir şekilde, orası ayrı). burada ise hikaye daha basit ve derinlemesine işlenmeye çok daha müsait tutulmuş.

    tayvan'ın ekonomik kriz yılları. 30'lu yaşlarının ortalarında eski bir beyzbol oyuncusu lung ve onun okul yıllarından beri birlikte olduğu sevgilisi chin'i merkezine alıyor film. daha ilk sahnede aralarındaki yabancılaşmanın farkına varıyoruz. lung gençliğinde sporda istediği başarıyı yakalayamamış, daha sonra ticarete atılmış(onda da başarılı olamamış), kırgın ve kızgın bir adam, chin ise karşı taraftan beklediği ilgiyi göremeyen, bu boşluğu evli bir iş arkadaşıyla yakınlaşarak gidermeye çalışan bir kadın. en büyük hayalleri amerika'ya gitmek............ onlar amerika'ya gidemese de amerika onların ayağına geliyor ve film enfes bir finalle sonlanıyor (bkz: finalle sonlanmak).

    tabi olayı yalnızca iki kişinin hikayesi olarak görmeyin. diğer yang filmleri gibi çok katmanlı. 80'li yılların getirdiği değişim, gelenekten moderne geçiş ve bütün bunların sancıları güzelce yedirilmiş filme. fakirlik var bir de, o lanet olası fakirlik. 110 dakika boyunca karakterlerin psikolojik arkaplanı önümüze seriliyor ve ikinci izleyişimizde yang'a olan hayranlığımız daha da artıyor. başrolde hou hsiao hsien'in olması ve harikalar yaratması ise cabası.
  • bu kadar geç izlediğime -ve hakkında sadece bir entry olmasına- çok üzüldüğüm edward yang filmi. dönüşüm halinde olan bir şehrin çevresindeki ilişkiler, nesil ayrılıkları, geçim mücadelesi, yalnızlık ve hayal kırıklıkları en sade ve etkileyici şekliyle anlatılmış. eşine az rastlanır düzeyde olgun bir sinema diliyle, gizli bir başyapıt.
  • edward yang'ın keşfedilmeyi bekleyen şaheseri. işte sinema budur.
  • güzel finaliyle daha da harikalaşan edward yang filmi. çok sevdim.
  • "lung!.. bu dünya, basit beyzbol dünyasına benzemez. artık her şey farklı!.. sadece sen aynı kaldın"
hesabın var mı? giriş yap