• koşturduğu cihazın bataryası eskiyince de aynı performansla çalışmaya devam edecek.

    peki ya o dediğin napacak bu durumda??

    belki sd 600 lere falan yaklaşacak :)
  • performans, güç tüketimi ve pil ömrü olarak yine zirvede olacak mobil soc.

    biz apple'ı optimizasyon için sevmiştik. çift çekirdek işlemci ve 512 mb ram olan iphone, dört çekirdek işlemci ve 2 gb ram'e sahip android cihazlardan daha verimli çalışıyor diye sevmiştik.

    apple'ın mevcut a serisi mobil işlemcileri benchmark puanlarıyla açık ara en tepede. hatta ham performansı macbook pro çalıştıracak seviyede. ancak iphone pilleri maalesef bu gücü kaldıracak düzeyde olmadığından ya cihazı kapatıyor, ya da apple yazılım güncelleme ile işlemci hızını düşürüyor. ee nereye gitti şimdi bu devasa hız?

    anlayacağınız üzere olay sentetik testler değil, günlük kullanım performansıdır.

    (bkz: kontrolsüz güç güç değildir)

    ayrıca (bkz: steve jobs sonrası apple)
  • hızlı şarj ve aptx hd gibi teknojileri barındıran soc. performans olarak yine piyasanın en iyi yongasından birisidir. diğeri de exynos.

    3 sene sonra yavaşlamazsa çalışmayan çiplerle kıyaslamayınız.
  • cpu performansı, samsung exynos 9810'un gerisinde kalacak gibi görünen yonga seti. özellikle geekbench 4'teki çekirdek başına performans, 9810'un çok gerisinde kalmış: (bkz: #74469698)

    samsung, ısı yönetimi adına gereksiz bir kısıtlama yapmazsa, bu performans farkı günlük kullanıma da yansıyabilir. android cephesinde, uzun zamandır böyle bir cpu sıçraması olmamıştı.

    ayrıca, exynos ve diğer soc'lardaki ai üniteleri de 845'te bulunmayacak.

    a11 bionic ise, cpu olarak krallığına devam ediyor. iphone ve ios'e özgü bir soc olması da, bazı uygulamalardaki avantajını arttırabiliyor.

    a11'in gpu performansı ise, sd 845'teki adreno 630'a denk veya yakın olacaktır (adreno 630'ün geçtiği testler var. ancak gfxbench'te a11 gpu'su üstün).
    exynos'taki g72mp18 gpu'su da iyi bir performans verecektir.
  • grafik konusunda aşmış bir halde piyasaya sürülecek olan soc. grafik işleyicide yüzde 30 gibi bir geliştirmeden bahsediliyor.

    bu işlemciyi ilk kullanılacak cihazlar büyük ihtimal galaxy s9 ve xiaomi mi 7 olacaktır 2018'in ilk çeyreğinde.
  • samsung galaxy s9 ile her ülkeye gelmiyor. bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla da samsung, türkiye'ye daha alt gruptaki çipli telefonları sürüyor.
  • grafik testinde apple a11'i geçmiş canavar.

    cep telefonlarını dock ile bağlayıp windows üzerinden ağır uygulamalar çalıştıracağımız günlerin yaklaştığını hissediyorum.
  • geekbench 4.2'de, 2400 / 8300 gibi bir skor alan yonga seti. apple a11 bionic ile aldığım 4250 / 10600'lük skoru düşününce, a11'in uzun bir süre daha lider olarak kalacağını söyleyebiliriz.
    eskiden, snapdragon işlemciler, kendinden önce çıkan apple işlemcileri, pek anlamı olmayan multi-thread testinde geçebilirken, a11 artık o konuda da fark atıyor.
    sd 845, sadece gpu performansı olarak a11'e yaklaşacak ya da denk olacak gibi görünüyor.

    not: sd 845'li telefonlar henüz çıkmadı, ancak skorun pek değişeceğini zannetmiyorum. en iyi ihtimalle, tek ve çift çekirdek performansı apple a9'un seviyesi olan 2550-2600'e ulaşacaktır*

    not 2: exynos 9810'un da sd 845'ten fazla farkı olmayacağını varsayabiliriz.

    not 3: geekbench dışındaki testlere de bakmak faydalı olabilir; ancak geekbench, genel kabul görmüş bir testtir.
  • androidde cozunurluk vs vs hersey apple gore yuksek olacagindan yine kullanirken apple gore azcik yavas hissettirebilir
  • benchmark testlerine göre, geçen yılın en iyi amiral gemisi modellerine kıyasla, ham cpu* performansında %20, gpu* 'da ise %40 artış sağlayan yonga seti.

    android authority
hesabın var mı? giriş yap