• açık kaynak kodlu olup, ücretsiz olarak windows, lünux ve mac platformları için derlenen çok başarılı bir coğrafi bilgi sistemleri yazılımı. (bkz: qgis)
    qgıs
  • çok iyiniyetli, çok başarılı bir yazılım ama çok fazla bug var çoğu açık kaynak kodlu yazılım gibi.

    elimden geldiğince arcmap e tercih etmeye çalışsam da, öyle saçma sapan ufak tefek şeylerden yarı yolda bırakıyor ki bazen yapamıyorum.

    biraz daha kontrollü geliştirilse halbuki nazarımda piyasadaki en başarılı gis yazılımı olacak. bana da "neden seçmiyorsun kurban olduğum, neden yapıyorsun bunu bana?" diye sayıkladığım sinir buhranları geçirtmeyecek.
  • eklenti desteği olmadan kullanıldığında kısıtlı özelliklere sahip açık kaynak coğrafi bilgi sistemleri yazılımıdır.

    açık kaynak kodlu ve bir anlamda imece usulü eklenti* desteğine sahip olduğundan internet bağlantılı bir bilgisayarda çok daha verimli olabilir. internet bağlantısı olmayan cihazlarda eklentilerin tek tek yüklenmesi gerekecektir.

    phyton dili kullanır ve bu özelliği de eklenti desteğiyle verimli hale gelir. yazılımın verimlilik sırrı eklentilerindedir. örneğin; koordinata adresleme yapmak gibi basit bir işlem bile eklenti ile mümkündür. bu özelliği bir kısıtlama olarak algılanmayabilir fakat internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarda ciddi anlamda kullanıcıyı zora sokar.

    yine de her durumda minnet duyulası bir yazılımdır.
hesabın var mı? giriş yap