• bugun aciklanan ceza sonrasinda bircok insanin kafasinda olusan soru isareti.

    sampiyonluk yarisinda son donemeclere gelindigi icin 5 mac cok gibi gorunsede aslinda oldukca azdir. zira yaptiklarinin aciklanacak bir tarafi yoktur.

    tinerci arkadaslar tabi bunu kabul etmek istemiyorlar ama daha ilk fb macinda, valbuena'ya cift daldigi pozisyonda bile kirmizi almaliydi ama klasik cuneyt cakir eyyamciligiyla gecistirilmistir.

    not: gs
  • 5 maç normal şartlar altında normaldir.
    bu kararda garip olan josef de souza'nın ceza almamasıdır.
  • nereden baktığına bağlı olarak değişiyor.

    az çünkü yazılı kanunlar daha fazlasını alması gerektiğini söylüyor.

    çok çünkü başkalarına şu veya bu sebepten az ceza verildi.
  • açacağın başlığı sikeyim emi sizi kim yazar yapıyor amk!

    (bkz: aramaya inanmak)

    (bkz: quaresma’nın 5 maç ceza alması)
  • adaletin olmadığı yerde cezanın azlığı, çokluğu tartışılmaz maalesef.

    beşiktaşlıyım, ricardo quaresma'nın yaptığı hareketin kural kitabındaki karşılığı neyse o kadar ceza verilmesini isterim, tabii normal şartlar altında.

    lakin ülkede kimse federasyonun ya da herhangi bir mercinin adaletine inanmıyor. sonradan kural çıkarıp geriye doğru işleterek caner erkin'e 6 maç ceza verildi. kaldı ki bu aslında beşiktaş'a pek de zarar vermedi, caner erkin bu sezon gerçekten kötü oynuyor çünkü. lakin benzer durumlarda volkan demirel ve emre belözoğlu'na hiçbir yaptırım uygulanmadı bile. bakın benzer durum diyorum, biri daha şiddetli, biri daha az şiddetli diye bahane edip daha küçük cezalar verilebilirdi, bu bile yapılmadı.

    jose fernando viana de santana'nın yaptığı hareketin belki biraz daha ağırını yaptı diye pascal nouma gibi bir adam takımdan gönderildi, ki iyi ki de gönderildi. ben tuttuğum takımda böyle hareketler görmek istemiyorum. böyle hareketi yapan oyunculara doğrudan kendi kulübü de yaptırım uygulamalı, tabii yine normal şartlar altında. yaptığı hareketin anlamını bilmeyen olduğunu sanmıyorum.

    sonuca gelirsek, fanatizmin beyinleri körelttiği bir coğrafyadayız. sözlükte gördüğüm tüm fanatikleri engellemeye çalışıyorum takım/ideoloji ayırt etmeden. zira futbol güzel, tartışmak güzel, ama fanatik insana bir şey anlatılmaz. üstelik dediğim gibi, adalet algımız da tamamen körelmiş durumda, ve bu durum insanı çok büyük bir ikileme itiyor.

    ricardo quaresma ağır bir ceza almalıdır, evet, ama benzer bir hareketi başka bir oyuncu yapsa federasyonun aynı cezayı vereceğini hiç ama hiç sanmıyorum. nasıl olacak peki? adil olmakla yükümlü olanların adil olmayacağını bile bile adaletin tecelli etmesini mi isteyeceğiz yoksa zaten adil davranmayacaklarını bildiğimiz için biz de mi çamura yatacağız? ben ilkinden taraftayım, ama bu kadar haksızlık da kanıma dokunmuyor değil açıkçası. çünkü biliyorum ki ben "yaptığı yanlıştı" derken fanatiğin biri aynı şeyi kendi takımının oyuncusu yapınca "oh, iyi yaptı" diyecek.
  • 4 maç az 6 maç çoktur. 5 kararındadır. hangimiz arkadaşlar arasında zaten 5 maç ceza alır demedik?
  • her halükarda pfdk'nın ahlaksızlar topluluğu olduğu gerçeğini değiştirmeyecek sorunsaldır.
  • çok.
hesabın var mı? giriş yap