• en cok kullanilan masaustu yayincilik programi kendini gelistiremedi oldugu yerde kaldi o ayri. immmedia diye bir eklenti cikardilar guya web i yarip gececekti. nooldu? hiç. nefret edilesi. dongle kullanir. 2 ayda bir bi surumun eklentisi gelisir. offfff
  • masaustu yayincilik icin yapilmis basit gibi gorunen fakat bir cok ise yarayan bi program ama quadralar da kullanmak manyak iskence. gazeteler ve matbaalar bu programi kullanir.
  • 3.32 ve eski versiyonlarında shift + alt + backspace tuş kombinasyonları ile silme işlemini gudik bir uzaylı ile gerçekleştirebilirsiniz
  • genelde bol yazılı sayfaların mizanpajı için kullanışlı, grafik ve vektorel çizim gibi hedeler konusunda zayıf ama yine de gazete ve dergi yapımcıları için vazgeçilmezlerden.
  • adobe indesign adında bir alternatifi de bulunan masaüstü yayıncılık yazılımı.
  • en son 6.0 sürümünü çıkartan küçük dev.
  • gerzekler tarafından yaratılmış, dünya üzerindeki büyük ihtimalle en gerzek program.. her yeni versiyonunda yenilik yerine daha fazla gerzeklik ile piyasaya surulmesi de ayri bir gerzekliktir.. gazete haricinde herhangi bir is icin hala quark kullanan insanin aklindan suphe ederim ben..

    bir turlu unicode font destekleyemediği icin quark'ta kullanmak uzere turkcelestirdiginiz fontlari, adam akilli ve unicode destegi olan bir programda (mesela indesign) kullanmak icin bir font programinda acip, turkce karakterlerin unicode'larini duzeltmeniz gerekir.. quark 5'de calisip quark 6 da bozuk olan turkce karakterler de cabasi..

    2005 yilinda layer kullanmaya anca baslamis bir programdan belki de cok fazla sey bekliyorum..
  • bir program bu kadar mı sorun çıkarır dedirten fakat alışılmış olduğu için alternatif programlara geçiş yapmanızın pek kolay olmadığı masaüstü yayıncılık programı. en büyük sorunsalı font uyumsuzluklarıdır. 6.0 öncesi versiyonlarında yaptığınız işlemlerde sadece tek geri alma özelliği bulunmasını insan aklı almaz. öğrenilmesi ve alışılması kolaydır.

    alternatifi olan adobe indesign programının atılım yapmasıyla rekabet üstünlüğünü kaybetmemek için yıllardır süregelen durağanlığını bozmuş ve bir takım mantıksızlıklarına son vermiştir. 6.1 versiyonundaki en beğendiğim yenilik word belgelerinde yaptığınız bazı biçimlendirmelerin sorunsuz bir şekilde aktarılabilmesidir. bu sayede word'ün çeşitli kolaylıklarını quarkla bütünleştirmiş olursunuz. (bkz: bul degistir)

    6.1 versiyonunun yetersiz kalması sebebiyle 6.5 versiyonuna update hizmetini ücretsiz sunmaktadırlar. ayrıca profesyonellerin işlerini kolaylaştırıcı çeşitli xtensionları (bkz: eklenti) mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap