aynı isimde "r (haplogrup)" başlığı da var
  • amerika'daki eyalet eyalet, sokak sokak harita boyama işini türkiye'de de yapmakla uğraşıyorsanız/uğraşacaksanız odtü'den daha taze mezun ve şu an argörlük yapan ozancan özdemir'in hazırladığı şöyle bir şey de var. belki işinize yarar:

    http://users.metu.edu.tr/ozancan/notes.html

    nihayetinde eldeki maps paketini kullanıyor da gene, ben gibi türkiye özelinde bakıp bırakmışların işine yarayabilir.
  • evet,
    _r_ cok guzel, cok becerikli, hatta zevkli de desek yeridir.
    ekrandaki goruntu uzerinde eklemeler yaptiniz..
    cok sayida islemden sonra, sira goruntuyu diske kaydetmeye geldi.
    komutlarin dosyadan calistirilma olanagi var ise sorun yok, ancak boyle bir olanak yok ise [bazen insanin basina gelebiliyor];
    o zaman ekrandaki goruntuyu nasil kaydedersiniz?
    boyle durumlarda asagidaki komut hayat kurtarabiliyor:
    > dev.copy(pdf, "hede.pdf")
    bunu 'png' olarak da yazarsaniz raster grafik olarak da alirsiniz.
    bu bilgi, duyulan gereksinim nedeniyle buraya yazilmistir.
  • makine öğrenmesinde kullanılan dil.
  • iki onceki tatli entry'ye ek olarak r renklerinin rgb ve hex karsiliklarini surada bulabilirsiniz.
  • herkes anladığı taraftan konuşur r ile ilgili.

    r istatislik veri bilimi için kullanılan kimine göre programlama dili kimine göre değil.

    r
  • normalde rstudio basligina yazmam gerekiyor ancak daha cok kisiye erisebilmek adina buraya yazmanin daha uygun oldugunu dusundum. boylece henuz haberi olmayanlar varsa da kullanabilirler. gectigimiz haftalarda rstudio'nun 1.4 versiyonu tanitildi. boylece rstudio'ya benim isime yarayacak iki cok guzel yenilik eklenmis oldu.

    ilki visual markdown editor. r'de markdown dokumani hazirlamis olanlar bilir. olusan dokumanlar falan iyidir guzeldir ancak hazirlamasi r'da istatistik analizi yapmanin rahatliginde degildir. visual markdown editor ile beraber artik markdown dosyasi hazirlarken dokumani sadece kodlar ustunden degil toolbar ustunden secimler yaparak da duzenlemeye yardimci olacak ozellikler gelmis. matematik formulleri, figur ve tablo ekleme falan da var. bunun yanisira markdown ustunde yaptiginiz degisiklikleri anlik olarak gorebiliyorsunuz. boylece yazdiginiz dokuman duzgun gozuktu mu diye ugrasilan sure azalmis olacak. bana gore bu iki degisiklik de gayet olumlu. tabi r'in sevdigim bir yani olan replicability en azindan yazan kisinin gelecek islemlerinde azalabilir ama trade-off olarak bakacak olursam guzel. bir de bu versyionu kullanmak zorunlu degil. isteyenler edit tusuna basmadan onceden yaptigi gibi markdown hazirlayabilir.

    ikinci bir guzellik ise en sonunda python ile duzgun bir entegrasyonun saglanmis olmasi. (bkz: reticulate) sayesinde python'u r'da belirli bir olcude kullanabiliyorduk ancak artik bu ikisi arasindaki uyum daha da artti. farkli python modullerinin icerikleri de artik environment kisminda gozukecek. son olarak matplotlib ve seaborn ile olustudugumuz grafikler de plots kisminda sanki ggplot2 kullanmis gibi gozukecek. gelecek entegrasyonlar icin olumlu adimlar. yakinda (bkz: julia) destegi gelirse cok daha guzel olur.
  • 2 haftadır ızdırabım oldu. benden data scientist olmaz dediysem de dinletemedim, yabıştırdılar önce bunu, arkasına da *... ben programlamadan kaçtıkça bir şekilde karşıma çıkıyor. yapacaz demek ki aga, kasmiim bari.

    açık kaynak kodlu, yağuşuklu bir abimiz. programlama dili diyen de var, demeyen de var. benim için kriter içine fonksiyon yazıyorsan, eninde sonunda bir şey programlıyorsun demektir. bundan kelli bu da bir dil işte...
  • öğrenmesi de yazması da çok keyifli bir dil imiş. python'ın üstüne dersini alıp bunu öğreneyim dedim, kendimi 3 saattir kod yazarken buldum. syntax'ini az çok öğrendim, zaten çok basit; python'da yazdıklarımı bunda yazmaya çalışıyorum. if conditions'larda neden elif condition'ı yok bunda acep? python'da elif sayesinde çok kolay yazılıyordu o bloklar. burda çok karışıyor.

    edit: varmış ufkum iki katına çıktı: https://www.datamentor.io/…mming/if-else-statement/
  • dört döner, dokuz doğurtur.

    (bkz: p) (bkz: q) (bkz: b) (bkz: d)
hesabın var mı? giriş yap