• toplanın benim bir hayalim var; hız sınırları kalkmasın ya da radarların yeri değişmesin; onun yerine manzarayı seyrede seyrede keyifle acele etmeden gidilecek ağaçlarla çevrili, insanı huzurla dolduran yollar yapılsın. kimsenin aklına 80 le 90 la gitmek gelmesin. herkes hayatın tadını çıkarsın. hiç acele yetişecek bir iş olmasın. insanlar birbirine yol versin, arka koltukta çocuklar camlara burunlarını yapıştırsın, ağaçlardaki renkli kuşları saysın.
  • "o kadar ilkel ki 220 km/h ile beni hiç yakalayamıyorlar. radar olan yerlerde yavaşlarınca problem kalmıyor."

    evet şimdi yukarıdaki cümleyi bir türk vatandaşı kurabiliyorsa. sistemde ciddi anlamda problem var demektir. hız'a karşıyım evet ama günümüz otomobillerde bomboş yolda süzülerek gittiğin halde ibre 160-180'i gösteriyor. devletin kazaları falan düşündüğü yok tek derdi bütçeyi kapatmak. bunu herkes biliyor.
    -aloooo trafik, bu hafta size ayrılan bütçe 3 milyon tl. hadi kolay gelsin kurun tezgâhları.
    +peki amirim.
  • radarlar eger yüksek hizdan belli bir hiza düsürülmesi gereken yerlerde konulmussa sacma degildir (örn. virajlarda, sehir ici girisleri, tünel girisleri, tünel cikislari, vb...)

    ancak sirf para toplamak icin virajsiz bölünmüs 2-3 seritli yola konulursa o zaman anla ki devletin paraya ihtiyaci var.
  • radar kurulan yerlerde kazaların anlamlı bir oranda azalması ile çürütülebilecek iddia.

    ayrıca radar olabilir şüphesi ile şöferler yavaş gitmeyi tercih etmekte ve kaza olsa bile etkisi küçük olmaktadır.

    arabaların hızlı ve güvenlikli olması sadece içindekini ilgilendirir. hiçbirimiz arabamız hızlı gidiyor diye küçücük bir çocuğa hızla çarpmayı istemeyiz değil mi?
  • lafi gotunden anlayan pembe gotlu eksiciler tarafindan basligi acanin derdinin 200’le gitmek oldugunu sanmislar ama burada elestirilen allahin unuttugu yere 50-70 gibi tabelalar koyup 100 km altinda bile gecseniz 500 liraya yakin ceza yediginiz gercegi.

    hiz sinirlari kalksin diyen yok, sadece optimize edilmeliler. bir cok yerde gereksiz kasis, ayarsiz isiklar ve yanlis yerlestirilmis kavsaklar yuzunden hem trafik artmakta hem de ulkenin enerji ihtiyaci gereksiz yere cogalmakta. el atilmasi gereken sorun bu.
  • tuzaklama seklinde degil de ortalama hiz tespiti seklinde tum yolculugun belirli sinirlar icinde gerceklesmesini saglayacak uygulamaya varim, 950km lik yolda sadece en alakasiz 2 noktayla ceza kesme islemine yokum !!!
  • trafikte uygulanan radar sisteminin, çağ dışı ve gereksiz olması durumudur.

    radar' ın trafik kazalarını önlediğini düşünmek, bir damla suyun, büyük bir ateşi sürdüreceğini düşünmekten farksızdır. trafik kazaları, genel itibariyle spontane aksaklıklardan meydana gelmektedir. hız faktörü de bir etkendir ama kazaların esas nedeni değildir.

    günümüz teknolojisi ile üretilen otomobiller, belirlenmiş hız limitlerinin çok daha üstünde, başarılı bir yolculuk deneyimi sunacak kapasitededir.

    olaydaki ikiyüzlülük, aynen ötv' de olduğu gibi, hız cezalarının, devlet kasasına olan katkısı ve devletin kazaları bahane ederek bu uygulamayı ısrarla sürdürmesidir.

    muhtelif yöntemlerle, söz konusu sistemler, insanların daha konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşamasına evrilebilir.
  • may the doppler fuck you!
  • bence de çok demode bir uygulama. araç takip sistemi ile sürekli takip yapılmalı.
  • çağ dışı olduğuna katılıyorum arabalara konulacak zorunlu bir sistem ile her araba kendi kendini ihbar ediyor olmalı.
hesabın var mı? giriş yap