• burayı okuyorsanız diğer bilinen moka potların -bialetti, pedrini vb. gibi- alüminyumdan üretildiğini de okumuşsunuzdur ya da okuyacaksınızdır -aaa bakın, okudunuz bile- gerçi yanlış hatırlamıyorsam pedrini'nin çelik moka pot'u da var. her neyse, konuya dönecek olursak; bu ürünün çelik olmasından mütevellit tercihte öncelik tanınması gerektiği konusunda yorumlar var.
  • ikea'dan satın aldığım, etiketinde made in china yazdığını görünce dumura uğradığım moka pot. yine de kaliteli bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. nasıl kullandığıma dair tecrübelerimi buraya yazmak isterim.

    öncelikle belirtmeliyim ki ben, "gerçek" kahve içmek amacı ile satın aldım bu aleti. barista olmak gibi bir azmim yok.* eşimle kahve içmeyi sevdiğimizden "6 cup*" olanını aldım. lakin benim hatun çok beğenmedi. haliyle 6 cup satın aldığıma pişman oldum. çünkü her seferinde fazla kahve kullanmam gerekiyor. laf aramızda, bazen iki fincanı da kendi içiyorum.* bu yüzden küçük olanlara yönelmenizi tavsiye edebilirim. 3-4 cup gibi.

    hazırladığım kahveyi, ayrı bir cezvede kahvenin tadını yumuşatacak miktarda kaynattığım "az" süt ile birlikte karıştırarak tüketiyorum*. siz de damak tadınıza, zevkinize göre kahveler hazırlayabilirsiniz. püf noktaları; su haznesine kesinlikle sıcak su* koyulacak, valfe kadar. soğuk su kullandığımda çok acı ve zift gibi koyu bir kahve elde ettim. çünkü su kaynayıncaya kadar filtreli huni* kısmındaki kahve sıcaklıktan dolayı yanıyor!

    filtreli huniye* silme kahve koymazsanız imamın abdest suyundan hallice bir kahve elde edersiniz benden söylemesi. o huni kahve ile dolacak! geldik en can alıcı noktaya, kahveniz buharla mis gibi süzülerek üst kısıma çıkmaya başladıktan bir süre sonra moka pot hırıltılar çıkarmaya başladığında*, ocaktan alıp alt kısmını soğuk suya tutarsanız daha yumuşak bir içim elde edersiniz. yahut bekletmeden fincanlara boşaltın kahveyi.

    bu arada standart filtre kahve* kullanıyorum, şimdilik. evet düz adamım ben.* bu paket bittiğinde sırayla diğer markaları deneyeceğim. ta ki aradığım lezzeti bulana kadar.

    dipnot: sırf paketinin üzerindeki papağan resmi yüzünden privat kaffee guatemala grande satın alacağım bir dahaki sefere. çok sevimli nomıssız.*
  • tam çelikten üretilmiş, alüminyum gibi rerörö değil diye alacakken içindeki mekanizmanın plastik olduğunu görmemle beni dumurlara uğratan ürün.

    sebebi neydi ki ikea?
hesabın var mı? giriş yap