• filistin asıllı nabil salameh ve italyan michele lobaccaro tarafından 1997 yılında kurulmuş grup. örneğine çok sık rastladığımız "arap ezgileri ile akdeniz ezgilerini bi yoğuralım, araya bi iki alkış efekti de attırdık mı süperiz" anlayışından çoook uzakta bir sentez müziğini icra ediyorlar. erevan adlı şarkıları özellikle tavsiye edilir.
  • 1997 yılında filistin asıllı italyanlar tarafından bari şehrinde kurulmuş grup. bu nedenle şarkı sözleri arapçadır ve şarkılar doğu ezgilerine sahiptir. italyada bir dönem popüler olmuş bir gruptur ve hemen hemen her sene yeni albüm çıkarmışlardır. ancak 2000lerin sonlarında yaptıkları albümler ile dinleyicileri açısından biraz hayal kırıklığı yarattılar denilebilir. bana kalırsa eski tarzlarındaki duygusallık ve doğalları yansıtamamışlardır bu albümlerinde. fakat 2013 yılında çıkardıkları human isimli son albümleriyle benim gözümde eski tarzlarına dönmüş ve dinleyicilerini mutlu etmişlerdir; hatta bu albümde istanbul adlı bir şarkıları da vardır. ayrıca 2007 yılında franco battiato prodüktörlüğünde bir albüm çıkarmışlardır. battiatonun italyan müziğindeki yerini düşünürsek bunun kendilerine verilen önemli bir destek olduğu söylenebilir. grup, özellikle puglia bölgesi olmak üzere tüm italyada; ispanya, fransa, belçika, yunanistan, israil, filistin, lübnan ve mısırda birçok konser vermiştir. 2009 yılında çıkardıkları beyond the sea adlı albümlerinde birçok yabancı müzisyeni konuk etmelerinin yanı sıra bu albümdeki şarkı sözlerinden bazıları arapça, italyanca, fransızca, ingilizce ve ispanyolcadır. bu bakımdan albümün isminden de anlaşılacağı gibi, grubun kültürler ve diller arası ortaklık ve iletişimi öne çıkardığı söylenebilir.
  • ferzan özpetek in mine vaganti filminin soundtrack in de yer alan yara şarkıları ile tanıdığım bir harika müzik grubu
  • (bkz: yara)
  • erevan isimli parçaları çok etkileyici. orta doğu ezgileri batı müziği temposunda çalınmış. müthiş.
  • bütün şarkıları kişiye hem aynı hem de farklı gelen, saatlerce dinlenebilecek müziklere sahip güzel grup
    şarkılarında kullandıkları soundlar insana sebepsiz yere mutluluk verir

    önerilerim:

    *stella briciola di campo
    *l-immagine-di-te
    *al maya
    *layla e majnun
    *sea horses
    *ti protegge
  • bütün parçaları anlamlı ve naif olan çok güzel bir grup.

    en sevdiğim albümleri 2009 çıkışlı beyond the sea. bayılmadığım tek parça yok o albümde; ainaki ve sea horses en sevdiğim parçaları.
  • dinlemeye doyum olmayan etnik müzik grubu. özellikle yara ve avatar loop'a alarak, peş peşe kaç kez dinlediğimi bilmiyorum. sesler, ezgiler, ritimler her dinleyişimde farklı yerlere götürüyor beni, bu kadar mı ruha dokunur müzik. ya da bu kadar dokunmalı işte müzik demeliyiz. içinde sentezler barındıran her üretim ne kadar güzel yahu, iyi ki varlar.
  • akdeniz ve arap ezgilerinin mükemmel uyumunu yakalamış az bilinen ama alıp götüren bir grup, ferzan özpeteğin serseri mayınlar filminin soundtrack'ında yara isimli şarkıları yer alıyor. istanbul isimli de bir şarkıları var, netice olarak dünya müziğini seviyorsanız dinleyin derim. kişisel favorim cairo blues.
  • come l'alba dentro i vicoli mi sorprende il tuo calore..

    (bkz: l'immagine di te)
hesabın var mı? giriş yap