• istanbul'da 104. 2 frekansından yayına ba$lamı$ olan radyo istasyonudur.

    türkiye'nin ilk ve tek trafik temalı radyosudur. sürekli güncel trafik bilgileri vermesi açısından sürücülerin yol dostu olması muhtemeldir.

    http://www.radyotrafik.com/
  • telefon numarası 0 212 363 04 14 olan radyodur.
  • cezayir bey'in hastasıyız... akşam ve sabah yoğun saatlerde 5'er dakika arayla gönüllü muhabirler arıyor bulundukları yerdeki trafiği anlatıyor.
    tabi komik diyaloglar da olmuyor değil.
    muhtemelen ibb destekli bir yayın organı.

    geçen denk geldiğim bir diyalog...sinirli vatandaşla radyo programcısı arasında geçer...

    cezayir bey: ve hattımızda bir gönüllü muhabirimiz var, buyrun sizi dinliyoruz... (naif ve sakin haldedir)
    sinirili vatandaş: cezayir bey yakşamlar, biz sizi severek dinliyoz, fakat bu halk otobüslerinin trafikteki terörü nolcak. (sinirli, belli duman çıkıyor kulaklardan)
    cb: yol durumu nedir? (konuyu değiştirmeye çalışır)
    sv:şimdi burası çok kalabalık, bu halk otobüsleri emniyet şeridinden gidiyor, gitmesin, bak bi tanesi var plakası... (sesin hiddeti artıyor)
    cb: plaka vermeyin efenim.. (vatandaşın ikna etmeye çalışıyor)
    sv: cezayir bey önümüze kırıyor bu otobüs, can taşıyor, plakası 34 xx xxxx... herkes duysun görsün...(söyledi rahatladı...)
    cb: efenim plaka vermeyecektiniz hiç hoş olmadı, hiç iyi olmadı...(mahrur bir ifadeyle söyler)
    sv: yakşamlar...
    cb: evet plaka vermesi dinleyicimizin kötü oldu, bu tip konuları yetkililere bildirmek gerek, evet yol durumuna bakıyoruz tekrar...
  • (bkz: faydalı bir eser)
    keşfedildikten sonra başka radyo dinlemenizi imkansız kılan radyodur. bağımlılık yapıyor. her an için bilmek istiyorsunuz , çakmak'ta durum nedir, acaba anadolu yakasından avrupa yakasına giden yönde 1. köprü trafiği altunizade'den mi acıbadem'den mi başlıyor, avcılar'da metrobüsün son durağının orda sağ şeritte kalmış olan otobüsün arızası giderildi mi, acaba sahilyolunda transit yolda durum akıcı mı diye.
    sadece gönüllü muhabirler bağlanmıyor, arayan herkes yol durumu bilgisi verebiliyor canlı yayında. zaten bir zaman sonra hani neredeyse "bir kaza olsa da ilk bildiren ben olsam" diye bir istek belirtileri doğuyor içinizde.
    gönüllü muhabir sayısı 1000'i geçmiş bu arada, ama hala kaydolabiliniyormuş.
    bazen bağlanan kişiler arasında birbirine laf göndermeler oluyor, komik oluyor. sonra laf sokulan bir daha arıyor, ortam kızışıyor, cezayir doğan ve betül hanım iyi idare ediyorlar böyle durumlarda.

    gece programını yapan kişi ise bence yaramaz, programın adı gece tarifesi sanırım. 1 kere dinledim. 5 dakika jenerik müziği dinletti, sonra jenerik müziği dinletiyorum kusura bakmayın ama notlarımı güncelliyorum dedi. programdan önce yapsana arkadaşım hazırlıklarını. yol durumunu özet geçti, sonra bir şarkı dinletti, sonra da"evet sayın dinleyiciler bu akşam yine hızlı bir bağlangıç yaptık" dedi daha doğru düzgün başlamamış olduğu halde. sonra yayına dinleyici bağlandı, yol durumu bildirdi, arayan dinleyiciyi bir dövmediği kaldı, zaten biz bu bilgiyi vermiştik az önce diye. o zaman alma yayına kimseyi, kendin ver sadece yol durumunu. oldukça antipatik özetle gece programı yapan kişi.
  • geçen gün trafik sorunları hakkındaki görüşünü aktarmak üzere yayına bağlanan ve belediye başkanının yanlış olduğunu iddia ettiği sözlerinden dem vuran bir kişiyi hattan çaaat diye düşürmüş, sonra da bağlantı kesilmiş gibi bile yapmamış bir dj'e sahiptir. hadi adamın görüşüne saygılı değilsin, şak şakçısın, yusufluyorsun yayınını keserler filan diye, orası tamam da, bari en azından "bir bağlantı sorunu oldu," filan diyeydin be kardeş. bu kadar yalayıcı olmayaydın eyiydi.
  • yayın kalitesi çok kötüdür. çaldıkları şarkıları mundar etmektedirler. sanırım radyoda mikser ayarı bilen yok.
  • hem bilgilendiren, hem eğlendiren trafik radyosu. her sabah bağlanan ve gönüllü muhabirlik yapan sabah $ekeri taksici abimiz (adını unuttum) trafik stresini kahkalarla unutturuyor.
  • bu aksam itibariyle cok komik bir gönüllü muhabir tepkisi yasatmıs radyo;

    'evet hatta dinleyicimiz var'
    'ben demin bağlanacağdım nooldu?!!! (gayet sinirli)
    'evet bir aksilik...'
    'yok hattan düşürdünüz beni de noluyoruz yağni?!'

    çaat yayını yine kestiler tabii, 'hemen baska bir dinleyicimize baglanıyoruz yol durumu icin...'
  • istanbul mediamarkt'larda 299 tl'ye indirildiğini söyleyen tanıtıcı reklamları üzerine (normal reklam değil) gittiğimiz ümraniye mediamarkt'ta öyle bir kampanya olmadığını öğrendiğimiz radyo. kendilerine bu konuda atılan şikayet tweetleriyle de ilgilenmemişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap