• 28 aralık 2017'de prömiyer yapacak 2017-2018 ankara dt oyunu.

    yazan : özlem lale
    yönetmen: ilham yazar

    konu: “belki radyo-yu hümayun’u kurup, başına beni geçirirler.”
    söz konusu aşksa, olmaz olmaz demeyin. e onlar da aşkları uğruna olmayacak işlere girdiler. gireyazdılar... girmeye çalıştılar... yani, hikaye varsayımsal, hissiyat gerçek.
  • seyircili genel provasında izleme şansına eriştiğim, durağan tek bir anı bile olmayan, taze ilham yazar oyunu.
    sahnede ahmet burak bacınoğlu, feray darıcı, tolga tekin, şirin giobbi ve serdar karaokay'dan oluşan muhteşem bir beşli var.
    oyunda yer yer kahkaha attıran değil de; gülmeyi sürekli kılan, hareketli bir mizah var.
    hikayenin osmanlı zamanında geçmesi ilham yazar'ın o kadar çarpıcı oyunundan sonra beni şaşırtmıştı fakat bu oyun, zamanın ruhu yüzünden yapılan diğer oyunlara hiç benzemiyor. güncele dair göndermeler ve benzerlikler çok ince ve dikkat çekici.
  • yastık adam’ daki muhteşem performansından sonra sırf adt oyuncusu tolga tekin’ i izlemek için bile gidilmesi gereken oyun.
  • prömiyerini izlediğim ve oldukça beğendiğim keyif aldığım bir oyun oldu. bence oyunu güzel kılan en güzel şey oynayanların da keyif alarak oynadığını açıkca hissettirmesiydi. komedi oyunlarında zaten pek kötü oyun olmuyor ama bu oyun diğerlerinden biraz sıyrılır bu sene. argo ve bel altı esprilerin dahi güzel yedirilmişti sırıtmıyordu. en büyük eleştirim ışıklara olabilir ille bir şeyi eleştireceksem. onu da prömiyer olmasına veriyorum.

    bu sene izlenmesi gerekenlerden.
  • öncelikle belirtmeliyim ki kesinlikle bu sezonun en iyi oyun. zaten bir ilham yazar imzası taşıdığı için yüksek beklentilerle gitmiştim ancak oyun o beklentileri bile aştı. daha önce shakespeare zorda izleyip beğenenlerin kesinlikle beğeneceği bir oyun.

    oyun genel olarak enerjisi çok yüksek ve dinamik. seyirci ile etkileşime girmesi, orkestra bulundurması ve sahne kullanımı mükemmel. komedi öğeleri çok güzel işlenmiş. ayrıca akün sahnesi 'nde bir oyunda bu kadar kişinin coşkulu alkışladığına ilk defa denk geldim. fazla söze gerek yok. bu sezon kesinlikle izlenilmesi gereken oyunlardan.
  • 2017-2018 ankara devlet tiyatrosu oyunu. gerçekten çok iyiydi. bu dönem dört oyuna gitmiş bir tiyatrosever olarak açık ara en iyisiydi. hatta çok çok uzun zamandır izlediğim en iyi oyunlardandı. arkadaşlar bırakın şu cinemaximuma falan para bayılmayı şu inanılmaz oyunları kaçırmayın derim ben. zaten salon ankara'nın en güzel yerlerine çol yakın; kuğulu park, botanik park, seğmenler parkı biraz erken gidip şuraları gezip akşam da bu oyunu izleyip inanılmaz keyifli bir gün geçirebilirsiniz. benden söylemesi beğenmezseniz özelden küfür edebilirsiniz kabulüm.

    bir parantez de oyunculara, aralarında okuyan var mıdır bilmiyorum ama tek kelimeyle mükemmelsiniz, emeğinize sağlık.
  • ayakta alkışladık bu gece.

    müzikli danslı komedileri ben çok seviyorum. güzel de beceriliyor memlekette bu janr. radyo-yu hümayun da oyuncularından sahneye konuluşuna, dekorundan yönetimine, tekstinden müziklerine kadar çok tatlı bir oyundu.

    emeği geçen herkese bin selam.
  • toplamda izlediğim (ankara-istanbul dt) müzikaller dahil 30 küsür oyun arasında en iyilerden biriydi. anlatım, müzikler, oyunculuklar, senaryo kusursuz idi. yapılsın yani şöyle oyunlar çünkü devlet tiyatrosundan umudu kesmeye başlamıştım artık, baş belası, umut ve istanbul'da sevgili hayat'tan sonra ilaç gibi geldi. işin içinde kim varsa hepsine kocaman teşekkürler, helal olsun.
  • çok beğendiğim*, bir hayli eğlendiğim, gülmedigim anlarda bile hep bir gülümseme ile izlediğim, oyuncularının hemen hemen hepsinin efsane performanslar sergilediği, hayri, kenan, kız monşer gibi hayranlık uyandırabilecek karakterlere sahip ankara dt'nin yeni oyunu.
  • her yönüyle son yılların en iyi komedi oyunu nitelemesini fazlasıyla hak eden ankara dt oyunu.
    shakespeare zorda gibi bir şaheserden sonra yeni bir güzelliğe imza atmış ilham yazar. üç kel erkek oyuncunun her biri birbirinden başarılı. kadın oyuncular da hakeza. senaryo absürd ve bayağı komik. yer yer klişeler göze çarpmakla beraber hiç rahatsız etmiyor. belki döneme dair birkaç anekdotla bilgi verilse daha bir otururdu anlatılan hikaye. böyle biraz havada kalmış hikayenin geçtiği dönem. ama absürdlüğün içinde çok da irdelemiyorsunuz. orkestra olması ayrıca kalite katmış. dekor çok başarılı ve iddialı.
    müzikli, danslı, eğlenceli... sıra dışı bir oyun!
    ankara dt'nin bu yıl prömiyer yapan oyunları arasında ayrı yere sahip iki oyun da (ikinci katil ile radyo-yu hümayun) akün'de sahneleniyor bu arada. ankara'nın en güzel sahnesine böyle oyunlar yakışırdı zaten.
hesabın var mı? giriş yap