• süper zeki meslek mensupları bulunur. en son tanıştığım radyoloji teknikeri; " biz günde 5 saat çalıştığımız için ben 3 yerde birden çalışıyorum" gibi bir cümle sarfetti. o saat sınırı sen kanser olma diye konulan bir şey, tehlikenin farkında mısın?
  • sağlık bakanlığı tarafından bile bile kanser ve hatta ölüme sürüklenen, türkiye koşulları göz önüne alındığında çok riskli bir meslek.

    tam gün çalışma yasası kapsamında çalışma saati haftada 25 saatten 35 saate çıkarıldı. gerekçe olarak avrupa ülkelerindeki çalışma saatleri gösterilmiş. ama türkiye'deki teknisyenlerin çoğunun ruhsatı bile olmayan, 70'lerden kalma miadı dolmuş cihazlarla, 5 saat çalışırken bile günde yüzlerce hasta çektikleri göz önüne alınmamış. üstelik bu sayı avrupadaki mesteklaşlarının görüntülediği hasta sayısının 6-7 katına denk geliyor.

    denetleme ise ayrı bir fiyasko. teknisyenlerin göğüslerine taktıkları dozimetreler belirli sürelerle taek'e gönderiliyor. nerdeyse herkes için aynı sonucun geldiği ve yeterli incelemenin yapılmadığı su götürmez bir gerçek. ayrıca bu nasıl büyük bir saçmalıktır. diyelim ki taek düzgün çalışsın ve fazla radyasyona maruz kalan teknisyenleri tespit etsin. insan sağlığını tehdit edecek kadar radyasyon almışsa o saatten sonra ne işe yarar taek'in vereceği rapor. iş işten geçmiş olmaz mı ?

    evet çoğu anadolu çoçuğudur ve gariban ailelerden yetişmiştir. 1500-2000 lira maaş sahibi olabilmek için türkiye koşullarında bu kadar riskli bir mesleği yapmak zorunda kalmışlardır.

    3-5 kuruş fazla kazanayım diye farklı yerlerde çalışan gerizekalılara söylenecek söz; '' kefenin cebi yok ''
  • son yılların en popüler mesleği, okul biter bitmez işiniz hazır. hatta şu an 2 yerde bile çalışabilirsiniz.
    keşke 12 sene önce beni uyarsalardı da 4 senelik fakülte okuyacağıma 2 senelik yüksek okulda okusaymışım, ve böylece bir gün olsun işsizlik denen kahrolası durumla karşılaşmasaydım.
    evet sen radyoloji teknisyenliği araştıran küçük suser, hiç düşünme oku kardeşim. okula başladıktan bir sene sonra iş teklifleri almaya başlayacaksın, sonrası "acaba şurada mı çalışsam, yok yok şurası daha çok veriyor" demeye başlayacaksın.
    mühendislik fakültesi yazmadığın için kendinle gurur duyacaksın. belki bana da bir hayır duası edersin kim bilir.
    bulunmaz hint kumaşı olmak böyle bir şey.
  • bunların en babaları mr cihazının başında bulunanlarıdır. röntgen veya tomografide nispeten standart işler yapılırken mr cihazının sekanslarını iyi yöneten bir teknisyen çok değerlidir. tabir yerindeyse cihazı hoplatıp çok faydalı görüntüler alabilir.
  • olmayan meslek grubu. bir insan ya röntgen teknisyenidir ya da radyoloji teknikeri. radyoloji teknisyeni diye bir meslek yoktur.
  • artık tıbbi görüntüleme teknikeri olarak nitelendirilen meslek grubu, 2 yıllık bölümünü okuduklarında tekniker oluyorlar lise mezunları teknisyen olarak geçer ama çoğu hastane yaka kartlarında buna dikkat etmez.
  • mesleğimdir, okurken bölümün adı tıbbi görüntüleme teknikleri olarak güncelleneli bir kaç yıl olmuş mezunlarına ise tıbbi görüntüleme teknikeri ünvanı verilmiştir.

    röntgen, bilgisayarlı tomografi(bt), manyetik rezonans görüntüleme(mrg) gibi birimlerde görev yapıyoruz efenim. işin özü adı üstünde görüntüleme. ilaçlı veya ilaçsız yapılabiliyor duruma göre.

    şu an mezunlarda yığılma olma sebebiyle sektörde durgunluk mevcut, 5-6 yıl öncesinde ataması, iş bulması kolay olan bir bölümdü. şu an atanmak rüya iş bulmak ödül gibi bir durumda.

    aklıma geldikçe editlerim burayı.

    edit: egonavayzinger dürttü, bölümün adı 2008 yılında değişmiş.
  • risk altında bir meslek grubu oldukları için günde 3 saat çalışır, yılda bir kaç ay tatil yaparlar diye duymuştum. o zamandan beri hayallerimi süslüyor.
  • en kral olanı atamayla panaromik teknisyeni olanlardır. 32 dişin panaromik görüntüsü alıp devam ederler.
hesabın var mı? giriş yap