• benim de sloven bir arkadaşımın facebook paylaşımı vasıtasıyla haberim oldu durumdan. rahaf henüz 18 yaşında suudi vatandaşı bir kız. ailesinden sürekli şiddet,baskı görüyor. taciz ediliyor. avustralya’ya sığınmak istiyor ama suudi kanunları kadınların tek başına yanlarında bir erkek olmadan seyahat etmesine izin vermediği için planı başarısız oluyor. o esnada ailesi ile birlikte kuveyt’e tatile gidiyor. kuveyt kanunları suudi kanunlarına göre daha esnek olduğundan, rahaf, gizlice pasaportunu alıp kuveyt’ten bangkok’a uçar. bangkok’tan da sydney’e uçmak üzereyken pasaportu çalınmış. tayland polisi tarafından gözaltına alınmış. sınırdışı edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış. tabi tayland da sınırdışı edilenleri çin,kuzey kore,türkiye gibi ülkelere gönderiyor. tam sınırdışı edilecekken unhcr(bm mülteciler yüksek komiserliği) tayland temsilciliği ve avustralya televizyonu abc mensubu bir gazeteci olan sophie mcneill sahip çıkmış. o esnada pasaportu bulunmuş. şuan unhcr gözetiminde bangkok’ta ve muhtemelen ilerleyen günlerde çok istediği avustralya’ya sığınması gerçekleşip yeni bir kimliğe sahip olacak
  • günlerdir uluslararası medya tarafından haber yapılan kız. ne kadar önemliymiş bir kadına sığınma vermek dedirtir.
  • kanada başbakanı justin trudeau, sığınma başvurusunu kabul ettiklerini açıklamış.

    https://tr.sputniknews.com/…campaign=url_shortening
  • kaçarak kendisini kurtarmıştır. darısı benzerlerinin başına.
  • eşcinsel arkadaşlarımın hepsi kanada’ya taşındı. arap özgürlüğü bol bulursa bi yerlerine sürermiş. uyuşturucuya başlayıp onlyfansçı olmuş. aferin, size özgürlüğü seks işçiliği yapasınız diye veriyorlar zaten.
  • yeni ve daha iyi mia khalifa. son güncellemelerle eksik olan göt kısmınıda tamamlamış.
  • baskıdan kurtulunca absürt şeyler yapabiliyor insanlar. baskı ortamının böyle bir kötü özelliği de var.
    bu arada kız güzel bence.
  • kitap da çıkartmış.

    suudi arabistan'dan özgürlüğe kaçış. herkesin özgürlük anlayışı farkli tabi.

    rahatlıkla bedenimi satıp, sergileyemiyorum*.
  • tüm ömrünü bir çarşafa koyulan ve bir ömrü erkeklerin değer yagılarına uygun yaşamayı red ettiği için, burada saldırılan kişi. insanların suudi arabistan'dan ya da başka bir ülkeden kaçmasını istemiyorsanız, buralarda demokratik mücadelere destek verin, bunların bir parcası olun.

    ne güzel, hem ülkedeki yaşamı milyonlara zehir et, sonrada yurtdışına bunlar çıkınca, her türlü hakareti et..
hesabın var mı? giriş yap