• sade, som, saf, katışıksız, yüzde yüz... ve yüzde yüz arapça.
  • bir kadin ismi.
  • istanbul'un en güzel manzarasına sahip the marmara oteli'nin tepesinde önümüzdeki günlerde açılacak istanbul doors'un yeni mekanıdır. türk mutfağının eşsiz güzel yemeklerinin yanı sıra belki de ilk olabilecek şekilde şarap menüsü tamamen yerli türk üreticilerinin şaraplarından oluşmuştur. bu yönüyle bile gidip görülmeye değer.
  • bugun itibari ile resmi acilisi yapilacak olan restaurantdir.
  • taksim meydanı'nda, the marmara'nın üst katındaki doors group'un işlettiği restoran.

    gittim, gördüm, yenemedim! manzara müthiş, dekor güzel, yemekler fena değil ama servis içler acısı. masamıza altı ayrı garson falan baktı herhalde; hepsi birbirinden bîhaber. siparişler ya yanlış geldi, ya geç, ya da hiç gelmedi. eli ayağına dolaşmış, kafası kesik tavuk gibi koşuşturup duran garsonlar hiç yakışmamıştı o atmosfere. şimdilik "olmamış, otur, sıfır" diyorum. bir daha yolum düşer de gidersem tekrar not veriririm artık.
  • manzarasinin hatrina bir deneyelim deyip pisman oldugumuz mekan. neden mi;
    -5 gun oncesinden yer ayirtilmasina ragmen alakasiz bir masa gostermeleri
    -itiraz edince lutfedip bizi istedigimizle biraz alakali bir masaya tasimalari -demek ki yapilabiliyor-
    -artik neyse, yeni yer aramakla ugrasmayalim deyip oturduk. fakat o da ne, onunden gectigimiz cillop gibi masalarin gece sonuna kadar bos kalmasi! bildigin o da icimize oturdu...
    -garsonlarin belirgin yapmacikligi
    -yemek/fiyat performansinin dusuklugu

    geceyi kurtaran bisey vardiysa o da muziklerdi. hem banttan guzel caliyor, hem de jehan barburu canli dinlemis olmak mutlu etti.

    yan masadaki sempatik, yasli, tam bir turk ailesi amcasinin kalkarken bize dogru yaklasip "bizi kazikliyorlar" diye fisildamasina ise diyecek soz bulamiyorum.*
  • yavuz akyazıcı hatırına bir deneyip pişman oldugumuz mekan. neden mi?
    - oturdugunuz yerden "sizin rezervasyonunuz yok burası rezerve"deyip kaldırmaları
    - biraz gectikten sonra sizden sonra rezervasyonsuz gelen birini sırf 6 kişiler diye sizi kaldırdıkları masaya oturtmaları.
    - olaya itiraz edince yalan soylemeleri.
  • the marmara'daki hakkında konuşmak gerekirse berbat bir işletmesi var. umarım daha başarılı ve işini seven insanların eline geçer de mekândaki kanser sona erer.

    dutlu rezeneli bir salataları var çok lezzetli. bir de manzara güzel. onun dışındaki her şeyi çöpe at.
hesabın var mı? giriş yap