• robert jordan'in wheel of time serisindeki esas oglan
  • lord of the morning, dragon reborn, car'a'carn, ilian'in krali, tear'in hakimi, cairhien ve andor'un regent'i, creator'un chosen'i, son savasta shayol ghul'da shai'tan la kapisacak ve onu yeniden hapsedecek ancak kendiside olecek. (bkz: wheel of time)
  • koyunde babasiyla huzur icinde yasarken bir anda dunyanin kurtaricisi durumuna gelen adam.. bir aiel cocugudur, saglam elemandir o yuzden.. son savasta olecegi fikri kitaplarda yaziyosa da ben oyle birsey hatirlamiyorum; robert jordan hem bu son sayfayi gormeden inanmam..
  • tam al'thor taraffından yetiştirilen çocuk. kızıl saçlı, gri gözlü. esas oğlan.
  • muhtemelen kurgu karakterler arasında duygusal zekası en düşük olanı. nitekim wheel of time'in ikinci kitabı the great hunt'ta fena halde abayı yaktığı esrarengiz ve fazlasıyla güzel selene (lanfear) isimli karakterden aldığı şu pusulanın ertesinde:

    "şanı şerefi düşün. beni de düşün çünkü bana aitsin."

    rand "bütün kadınlar deli mi?" diye ünledikten sonra, yanındaki kulaklarından tüy fışkıran ogier arkadaşına, "şanla şerefle ilgilenmiyorum" diye eklemekle yetinmiş, bu mülkiyet konusu herhalde şahsın başının üzerinden geçip gitmiştir. o esnada kadınla aralarında henüz havai fişeklerden korumak için yere yıkıp üzerine kapanma dışında bir yakınlaşma geçmediği düşünüldüğünde, bu adamla bu dizinin sonuna kadar işimiz var, diye yeise kapılmamak işten bile değildir.
  • surekli aes sedai ağına dusmeyecem desede adım başı onların ağlarına balıklama dalan wheel of time serisinin esas oğlanı.
  • uzay sovalyesisever bir sözlük yazarı, hoşgelmiş.
  • feleğin çemberi adlı kitap dizisinin esas oğlanı, kompleksli biraz kendisi ama kral adam aslında. kızılşın ve bir o kadar da kaslı bir şahıs, gücü neresinden çıkardığını bilmeden bi sürü işe girişen zat. kehanetlerde yapacaklarından dolayı: weep for your salvation, dedirttiren adam.
  • rand al'thor dragon reborn

    midlander woodsman 1/armsman 4/wilder 12/blademaster 2

    hp : 123
    ac : 22(+2 dex)
    attacks : +17/+12/+7
    damage : warder's sord 1d10+3/19-20/x2
    saves : fort +14, ref +15, will +14
    abilities : str 13,dex 15,con 14,int 16,wis 19,cha 22

    skills : balance +6, climb +3, composure +16, concentration +20, diplomacy +10, handle animal +8, heal +8, hide +7, intimidate +12, knowledge (history) +8, knowledge (nature) +7, knowledge (nobility and royalty) + 6, listen +7, move silently +6,perform (flute) +7, ride +8,sense motive +14, speak language (borderlands, illian, midlands, tairen), spot +13, weavesight +19, wilderness lore +8

    feats : combat refleces,dodge,eliminate block,exotic weapon proficiency (warder's sword), extra affinity (air,earth,fire,water), extra talent (balefire,earth singing,traveling, warding), mental stability, mobility, multiweave, power-heightened sensed, sense residue, spring atack, strong soul, tie off weave, track, weapon focus (warder's sword), whirlwind attack.

    possessions : +2 power-wrought warder's sword, +3 angreal, dragon scepter, noble outfit

    affinities: air, earth, fire, spirit, water
    talents: balefire, earth singing, elementalism, traveling, warding
  • wheel of time dünyasında;

    bizim için sağlık yok, yetiştirecek iyi bir şey de,
    çünkü toprak yeniden doğan ejder'le birdir,
    ve o da toprakla.
    ateşten ruh, taştan yürek, gururla fethediyor,
    kibirli olana boyun eğdiriyor.
    dağlara diz çöktürüyor, önünde denizler çekiliyor,
    gökler selam duruyor.
    dua et ki taştan yürek gözyaşlarını,
    ateşten ruh sevgiyi hatırlasın.

    yukarıdaki şiirin mısralarında bahsi geçen yeniden doğan ejder kişisi
hesabın var mı? giriş yap