• efsane eagles'ın efsane basçısı, tam adı randy herman meisner. hikayesine gelince;

    8 mart 1946, eyalet-i nebraska'nın scottsbluff kazası (aslında vilayet) doğumlu. ilk 61 senesinde yerel bir grup olan the dynamics (sonradan the drivin' dynamics diye değişmiş adı, internette sayfaları var, kurucusu olan adam hala bu grupla takılmaya devam ediyor, tatlı adamlar) ile sahne almış, sonradan 65 yılında california'ya the poor isimli gruba geçmiş. her ne kadar göz bebeğimiz wikipedia'ya yazılmamış olsa da bu grupla birlite çıkardığı bir albüm var; aynı isimde the poor. hafif bir beatles etkisinde country rock ezgileri. nacizane derim ki şukela bir albümdür, ne kıymeti ne de ismi bilinmemiştir. yalnız bazı şarkılarda grup elemanlarının acemilikleri sırıtır, ama onun dışında gayet iyidir.

    devamında poco'ya geçen randy grubun ilk albümü "pickin' up the pieces" ın kaydında bulunur ama richie furay ile albümün yayınlanmasından hemen önce pis atışır ve ceketini alıp çıkar. (işin doğrusu kovulur gruptan) yerine timothy b. schmit geçer; kadere bak ki yıllar sonra 76 senesinde hotel california bombasını patlatıp akabinde eagles'tan ayrıldığı zaman yerine timothy'yi alırlar gruba. (bu ne lan! muadil ilaç gibi, maisner yoksa schmit verelim abi...)

    1970'te "rick nelson"ın "stone canyon band" isimli grubuna katılır. dahası bu grubun "in concert at the troubadour, 1969" isimli canlı performans albümlerinde ismi vardır, çalmışlığı vardır. california'nın west hollywood şehrindeki rockerların, folk müzisyenlerin, alternatif musiki ehlinin toplandığı meşhur bir gece klubü olan the troubadour'da çok sağlam performans gösterirler. daha sonra grubun "rudy the fifth" isimli albümünde de yer alır. aynı zamanlarda linda ronstadt'ın arkasındaki orkestrada çalmaktadır, hemi de kiminlee; don henley, glenn frey ve bernie leadon ile birlikte tabi ki.

    1971'de bu üç saz arkadaşıyla birlikte eagles'ı kurar, devamı üç açağı beş yukarı aşina olduğumuz gibidir. harika şarkılar, en hasında country, ve rock country denen şeyin ciddi manada rayına oturması. hatta taklitleri çıkar; atlanta'da lewis morgan diye bir herif randy'nin ismiyle kendini tanıtır, milleti dolandırır. üstelik 1989'dan 1997'ye kadar bunu yapar. (durun, şimdi oha demeyin) 98'de yakalanıp on altı ay hapis cezası yedikten sonra 2006'ya kadar enstrüman yapımcılarını, mekan sahiplerini, hatunları götürmeye devam eder bu amcam (ohhaaa, çüş ulan vicdansız!)

    bence çok tatlı bir tınısı vardır randy'nin bas gitarının, vokalde zaten sağlamdır. akla geldikçe ekleriz artık, sen çok yaşa meisner!

    ps: ingilizce wikipedia'dan istifade edilen yerler vardır, hatta çoktur.
  • eagles'ın en güzel parçalarından olan try and love again'i yazan kişidir kendisi; sağ olsun.
  • 77 yaşında hayatını kaybetmiş
hesabın var mı? giriş yap