• romence bukres'in bucuresti olmasi sebebiyle rapid bucuresti olmasi gereken takim. (bkz: bucuresti), (bkz: bucharest)
  • bu seneye kadar buraya gireceğim bir entry muhtemelen ya pancu nun eski takımı diye başlardı ya da lucescu nun beşiktaş ta olduğu dönemlerde ara sıra hazırlık maçı yapması ile gündemimize girmesini konu edinirdi. ama dün itibari ile artık rakipleri staue bucuresti ile uefa kupası nda çeyrek finalistler. dolayısı ile pancu nun eski takımı olmadan daha çok bir anlamı var rapid bükreş isminin.

    romanya nın iki takımla orda olması 20 yıl önce normal olabilirdi ama bugün orda olmalar hakkında çokca yorum yapılabilir. mesela en başta futbolun hala para ile oynanmadığı söylenebilir. romanya daki futbolun ekonomik durumu hakkında bilgi olması açısından: tüm ligin yayın hakları yıllık 6 milyon dolara satılmış durumda, bu 3 büyüklerin birinin aldığı yıllık televizyon gelirinin 3 te birinden bile az. türkiye de tüm ligin bedeli ise 120 milyon dolar civarında. bu açıdan bakıldığında yaptıkları iş daha da anlamlı.

    takımın teknik direktörlüğünü razvan lucescu yapmakta. lucescu lar guruplarda birbiri ile karşılaşmış ve ukrayna daki maç razvan nun 1-0 galibiyeti ile bitmişti. fakat maçtan önce ve sonra bir ton spekülasyon yapıldığını belirtelim.

    takımda lucescu dışında birkaç tanıdık daha var. en başta buralarda çokca iz bırakan daniel pancu. sonra yarım sezonluk ama birkaç maçlık beşiktaş macerası yaşayan marius maldaraşanu ve de viorel moldovan.
    (bu arada az önce çekilen kuraya göre çeyrek finalde ezeli rakipleri staue ile oynayacaklarmış)
  • yeni sahibi ürdünlü. bir de rapid bükreş desek ne olur şunlara...
  • lucescu beşiktaş teknik direktörü iken , beşiktaş ın her ay hazırlık maçı yaptığı romanya birinci lig takımı.
  • borçlarını ödemediği gerekçesiyle uefa tarafından avrupa kupalarından men cezası verilen takım. üç sezon içinde herhangi bir avrupa kupası’na katılmaya hak kazanması halinde bir kez olmak üzere bu turnuvalara iştirak edemeyecek.
  • bu sezon yeniden romanya 1. ligine yükselmiş takım.
  • bundan 10 sene önce uefa kupasında feyenoord'u elemiş, ardından şahtar donesk, stuttgart, rennes ve paok'un olduğu gruptan lider olarak çıkmış, sonraki turlarda hertha berlin'i ve hamburg'u eleyerek uefa kupasında çeyrek final oynamış bir takımdı.

    günümüzde ise romanya 5. liginde mücadele etmekte. üçkağıtçılığın ünlü olduğu rumen futbolunda, 5.ligde oynama hakkını geçen sene 2.ligde şampiyon olarak kazanmış. artık neler döndüyse
  • doğru anladıysam ve yamulmuyorsam kulübü kapayıp, yerine as academia rapid bucureşti gibi bir isimle devam ediyorlar. bu neye yarar, tekrar birinci lige dönmelerini sağlar mı bilmiyorum ama forvetlerinde hala daniel pancu oynuyor. pancu oyunculuğunun yanı sıra yönetimde de yer alıyor. bu romenlerin her şeyi bir garip.
hesabın var mı? giriş yap