• eğer yanlış hatırlamıyorsam; vakti zamanında "filistin'de öldürülenler insan değil de hayvan olsaydı, dünya bu zulme çoktan dur derdi." demiş insan; raşid el gannuşi.
  • türgev'in 17 temmuz 2014 tarihli iftarına katılan ve orada yaptığı konuşma esnasında "kızlar okurken evlensin" tavsiyesinde bulunan zat
  • müslüman kardeşleri eleştirmiştir.

    vay be, demek ki siyasal islamcılar içerisinde aklı başında insanlar da varmış. ha geçmişte müslüman kardeşlerle müttefiklerdi. lakin hatasını görmesi, müslüman kardeşler gibi vehhabi yapıların zararlarını, ülkeleri böldüğünü anlaması güzel. sonuçta arif olan hata yapmayan değildir. hatasından dönene arif derler.

    umarım bu adam samimidir. çünkü müslüman kardeşler ile kurulan ittifak bir ülkeyi pakistana benzetir. bu konuda pakistanlı alimler de pişman. keşke zamanında vehhabi tandanslı müslüman kardeşleri ve suud medreselerini ülkemize sokmasaydık diyorlar. tabi pakistan için iş işten geçti. adamlar kök saldı ve her gün bomba patlatıyor. lakin tunus için hala fırsat var ve gannusi'nin bu tavrı tunus için çok iyi oldu.
  • köprü dergisi 94.sayı röportajı

    islâm ile sosyalizm arasındaki benzerlik, islâm ile liberalizm arasında karşılaştırmadan daha kolaydır. çünkü sosyalizm, çoğunluğun çıkarını, her şeyin önüne koymaktadır. çünkü ona göre kazanç, çalışmayla irtibatlıdır. sosyalizmde faiz geliri diye bir şeyden bahsetmek mümkün değildir. islâm'ın ekonomik felsefesi de bunu gerektirmektedir. ancak sosyalizm, bizzat kendi amacıyla çatışan bir sistemdir. zira, bireyin mülkiyet edinmesini yasaklayarak, mülkiyeti tamamen devlete vermektedir. dolayısıyla bireysel kapitalizmi yasaklayan sistem, devlet kapitalizmini dayatmaktadır. sosyalist ülkelerde bugün gördüğümüz manzara, gerçekte yoğun bir kapitalizm ve yoğun bir diktatörlüktür. islâm'a göre mülkiyet, özgürlüğün karındaşıdır. islâm'da aslolan, sermayenin biriktirilmesi değil, dağıtılmasıdır. islâm'ın hedefi, mülkiyet sahiplerini azaltarak en sonunda, herşeye sahip olan bir devlet çıkarmak değildir. aksine mülkiyetin adil bir şekilde dağıtılması ve herkesin, kendi mülkü üzerinde çalışır hale getirilmesidir. ücretli sistemi, hedeflenen ana sistem değil, istisnai bir durumdur. aslolan, insanın kendi mülkü, kendi şirketi içinde çalışmasıdır. çünkü ücretlilik sistemi de nihayetinde bir tür köleliktir.
  • 19 mayıs tarihindeki le monde röportajının türkçe çevirisini medyascope.tv yayınladı.

    http://medyascope.tv/…in-siyasi-islamdan-cikiyoruz/
  • "1980’lerden itibaren kitaplarıyla ve yaptığı ziyaretlerle türkiye’de de yakından tanınan gannuşi, 2011 yılında arap baharı’nın ilk zaferinin kazanıldığı tunus’ta partisini iktidara taşırken, bütün dünyaya demokrasiye bağlılığını göstermek için, türkiye’deki akp tecrübesini kendilerine model olarak aldıklarını anlatıyordu. hatta bunu söyleyerek niyetleri hakkında hem ülkesindeki laiklere hem de dünyaya garanti veriyordu...
    ama ilginçtir ki;
    2016 yılında ennahda’nın kendisini müslüman demokrat olarak tarif etmesiyle yaşanan değişim sonrası, gannuşi'nin batı medyasında çıkan yazıları ve röportajlarında artık türkiye’den ve türkiye modelinden hiç bahsetmemeye başlaması dikkat çekicidir.

    artık, ortada övülen bir “tunus modeli” var, demek ki..."
  • 22 yıl süren ayrılıktan sonra bugün tunusa dönüyor. 22 yıldır londra'da sürgün hayatı yaşayan gannuşi'nin tunus'ta yeni yönetimde yer almak için ülkesine geri dönmediğini, sadece sıradan bir vatandaş gibi faaliyetlerini yürütmek istediğini söylemiş
  • tunus halkının şansı.

    senelerdir kutuplaşmalar ve bir liderin nefret dili ile yaşayan biz türkiye halkını imrendiren lider.

    milyonlarca insanın kaderinin, bir lider ve etrafındaki kliğin elinde olması ne kadar korkunç.

    şayet gannuşi uzlaşmaz, intikamcı, geçmişin rövanşı alıcı bir tutum içine girseydi, tunus da bugün iç savaşların pençesinde kıvranıyor olacaktı. ancak o bütün halkı gerçekten de kucaklayıcı bir tutum içine girdi.

    türkiye'de de bir gün aynı büyük uzlaşının olmasını dilerim.
  • bilgeliği ile dikkat çeken tunuslu siyasetçi.
    ülkesinde yaşanan devrim sonrası, gösterdiği akîl duruş ve bilgelik sayesinde tunus'un mısır ya da suriye olmasını engellemiştir.
    örnek aldığı necmettin erbakan ve recep tayyip erdoğan çizgisini büyük bir dikkat ve özenle takip ederek bu çizgiye yeni anlamlar ve tecrübeler eklemiştir.

    bu coğrafyanın gannuşi gibi bilge siyasetçilere fazlasıyla ihtiyacı var.
    allah o'ndan razı olsun...
hesabın var mı? giriş yap