ray lamontagne
-
2006 yılında till the sun turns black isimli oldukça başarılı bir albüm çıkarmış akustik folk-rock şarkıcısı.
albümü popüler yapan çok lezzetli şarkı için; (bkz: lesson learned) -
inanılmaz bir ses. böyle de yüzeysel yorumlarım.fakat hakikaten diyecek başka kelime bulamamaktayım bu adamın sesine. çakma ben harper diyenler utansın, gidip yüzlerini yıkasınlar. uzun zaman sonra ben ağlatan tek ses oldu ray lamontagne. çok güzel... ama siz ağlamayın, ya da ağlayın çiçekleri sulayın büyüsünler, boşuna ağlamayın benim gibi.
-
şahane bir gnarls barkley - crazy yorumu olan müzisyen.
-
till the sun turns black albümü ile adamı uçurumlara sürükleyen, tüyler tiken tiken dinlenen şahane müzisyen. melankolik şarkıları hüzünlendirir sizi; ağlak, duygusal bir insan olursunuz. her daim tavsiye edilmez. lesson learned ve within you şarkıları özellikle harikadır.
-
kendisiyle tanışmak için three more days seçilebilir.
-
14 ekimde gossip in the grain isimli albümü çıkarıcak kadife sesli alternatif folkcu.bahsi gecen tarihten önce rachael yamagatanın son albümdeki (bkz: elephants... teeth sinking into heart) duet isimli parcada harika sesinin keyfine varabilirsiniz.
-
(bkz: a falling through)
-
romantik, eglenceli, nostaljik havali, otis reddingvari sarkilarindan biri icin (bkz: you are the best thing)
-
john fogertyın vokalinin 2000li yıllar için upgrade edilmiş, leziz bir hassasiyet katılmış hali (bkz: creedence clearwater revival)
1973 doğumlu müzisyenimiz çocukluk yıllarında müziyen babasından gördüğü şiddetten ve babasının evi terketmesinden olsa gerek yıllarca müzikten uzak durmuş. liseden sonra ailesinden ayrılarak ayakkabı fabrikasında çalışmaya başlayan ray, haftada 65 saati bulan mesailerinden birinde sabahın 4'ündeki vardiyasında radyoda stephen stillsin (bkz: crosby stills nash and young) treetop flyer şarkısını duymuş ve fabrikadaki işinden ayrılarak part-time marangozluk yapmaya ve kendi şarkılarını yazmaya başlamış. sonra allah yürü yakulum, bu sesle sana karada ölüm yok demiş. (bkz: wikipedia da yazan her şeyi dogru sanmak)
yıllarca müzikle ilgilenmemiş, eline gitar almamış, şarkı söylememiş eşşek kadar bir adam nasıl oluyorda vahi inmiş misali müziğe başlamış, gitar çalmayı, beste yapmayı, çeşit çeşit vokal tekniğini, şarkılarında böyle kaliteli aranjeler geliştirmeyi öğrenmiş, böyle karizmatik bir sesi böyle havalı şarkıları olmuş ben bilemedim. -
lastfm sayesinde keşfettiğim muhteşem sesli adam.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap