• ad&d'de 1. seviye bir wizard büyüsü.
  • adndde 2.level wizard buyusu (enchantment-charm)

    caster'ın, karşısındaki bir yaratığın fiziksel gücünü azaltmasını ve onu zayıf düşürmesini sağlayan bir büyüdür. büyünün hedefi olan yaratığın strength değeri 5 puan kadar düşer. kurban mevcut tüm saldırı ve zarar bonuslarını kaybettiği gibi, saldırı zarına -2, damage'ine ise -1'lik bir penaltı alır. büyünün etkisi altında kalan yaratık kaslarını zorlamasını gerektiren herhangi bir iş yapmaya çalıştığında da atması gereken zara -1'lik bir penaltı alacaktır.

    10 yard + büyücünün her bir levelı için 5'er yard kadar menzile sahip olan büyünün saving throwu (save vs spell)vardır ve eğer bu save başarılı olursa kurban büyüden etkilenmez.

    ray of enfeeblement, büyülü eşyaların ve silahların sağladığı saldırı bonuslarını yok edemeyeceği gibi, başka bir büyünün güçlendirici etkisini de geçersiz kılamaz. casting timeı 2 olan büyünün süresi de caster'ın her bir levelı için birer round kadardır. büyülü sözler ve hareketler ile şekillendirilebilen ray of enfeeblement herhangi bir materyal gerektirmez.

    (bkz: mage büyüleri)
hesabın var mı? giriş yap