• ign'den 9.5 puan alan yepyeni rayman oyunu. assasin's creed revelations ile aynı gün çıkacak bir diğer ubisoft yapımı. en son outland ile platform oyunu severlerin hem gözüne hem de gönlüne hitap eden şirket bu sefer kendini epey aşmış. oyun, gözlere bayram niteliğinde. bu kadar güzel gözüken arka planlar ve animasyonlar bulmak gerçekten zor. yeni nesli grafiklere eski nesil saç baş yolduran rayman oynanışı eklenmiş. cd kırma derecesine gelecek kadar sinirlendiğim o eski günleri, mario oynayan o küçük kız gibi geçirdiğim sinir krizlerini dün gibi hatırladığım için oyuna temkinli yaklaşsam da bu sefer game over sisteminin olmaması ve adeta limbo misali dene-yanıl-öğren metoduyla on kere ölsem bile sıkılmadan bir daha deneme isteği yaratması oyunu üst noktalara çıkartmış. eski rayman oyunlarında kırdığımız kafesler bu sefer bölümü ne kadar hızlı bitirdiğimiz ve kaç tane hoodlum (rayman paraları diyelim) topladığımızla da alakalandırılmış. yani bölümdeki gizli yerleri bulmak yetmiyor yeni kostümleri vs. açmak için. oyun 4 kişi co-op oynanabiliyor ama incelikli hoplama zıplama isteyen kısımlarda ortağınıza dayak atma isteğiyle dolmanız işten bile değil. tek başınıza takılmak akıl sağlığı için daha yerinde olur sanırım. oyunun demosu psn'de mevcut. indirin, oynayın ve aşık olun. sonra da deli gibi oyunu beklemeye başlayın. bir başyapıt kesinlikle. bu ay bir oyun alacaksanız, belki de assasin's creed yerine bunu tercih etseniz daha çok eğlenirsiniz sanki.
  • wii'de oynadığım ve süper eğlenceli dakikalar geçirmemi sağlayan oyun. öyle ki, super mario galaxy'den sonraki en iyisi bu mu diye düşünmeye başladım. tek kötü yanı, sanki biraz kısa sürmesi gibi...
  • ben böyle spastik bir oyun oynamadım hayatımda. o ne sevimlilik lan, ne manyak ses efektleri onlar. demosunu 10 dakika oynanıp kendine aşık eden oyunlardan. biraz ucuzlasa da kapsak hemen...
  • tum sempatikligine ragmen final chapter'i konsol kirdiracak zorlukta olan oyun.

    bir de o finali hic olmeden bitirenler var ki artik onlari insan olmaya davet ediyorum (oyunun sonunu gormek istemeyenler icin spoiler icerebilir):
    http://www.youtube.com/watch?v=l_pwtwkw-es
    (ilk 3.5 dakikada oyun bitiyor kalan 18 dakika credits.)
  • gamespot gibi sitelerde platform oyunu olmasına rağmen en iyi playstation 3 oyunları arasına girmeyi başarmış olan oyundur. gelelim oynanışa;
    oyun size 4 oyuncuya kadar aynı ekranda oynama hakkı sunuyor. 2 kişi oynaması ise bence en ideali çünkü 4 kişi işler biraz karışabiliyor. görüntüler ve efektler çok eğlenceli. her ayrı turda başka bir tema ile karşılaşıyorsunuz ( orman turu ile başlayan oyun, buzlu tura hatta deniz altı turuna kadar uzanıyor). oynaması çok zor değil ancak haliyle ilerledikçe bazı yerleri tek seferde geçebilmek çok zor. müzikleri de oyunun genel imajına uygun çok eğlenceli. kısacası, platform oyunlarını biraz olsun seviyorsanız kesinlikle alın. şu an teknoloji marketlerde fiyatı 100 tl'nin üzerinde ancak yabancı sitelerde 20 euro civarı satılıyor, kargoyla beraber 60-70 liraya bu güzel oyunu alabilirsiniz.
  • pc sürümüde piyasaya düşmüş oyundur.attık iniyor.yanlız heralde bir hafta sürer inmesi.yok dosya boyutundan değil adil kullanım dalgasından bir haftadır eski çevirmeli modem tadında net keyfi yaşıyoruz iyimi.lan 56 k da bile en azından sonu başı belliydi bunda 8 mb diye bir hafta takıl sonra..belalarını versin hepsinin.zehir zıkkım olsun.
  • orjinal oyun alarak yapımcıların hakkını vermeyen insanların adil kullanımdan dem vurduğu oyun.

    oyun yapımcıları da emeklerini çalan insanlar hakkında benzer düşünceler içerisindedir herhalde.
  • al sana ubisoft. nasıl ki assasin's creed revelations hiç bir şeyi reveal etmiyorsa rayman origins'in de hiç bir hikaye anlatma, geçmişe dönme iddiası yok. o zaman neden adı oricins? marketing insanlarına sormak lazım ben bilemeyeceğim.

    nintendo dışında tam fiyatlı platform oyunu çıkarabilen bir şirket yok. üstüne; rayman'de ne yaratıcılık, ne üstün kademe dizaynı ne de "ne çıksa alırım" diyecek bir fanboy-base var.nitekim indirime girmeden önce 60 dolardı fiyatı. mirkaç milisaniye sonra 20 dolara bulmak mümkün oldu.

    el çizimi grafikler dışında başka bir orijinallik yok. tabii bir sempatiklik sonra grup oyunu imkanı vs var ama 3 saat oynayan ya bıkacaktır ya bitirecektir.
  • ubisoft'u ubisoft yapan oyunlardan biri olan rayman'in, 2011 kasım çıkışlı devam oyunu. oyunu yeni bitirdim. fazla konusuna değinmeden görüşlerimi bildirmek istiyorum: harika! mükemmel tasarlanmış dünyası ve o dünyayı keşfederken size eşlik eden müzikleri ile kolayca içine çekebilen bir oyun olmuş. bir rayman oyunundan beklenildiği üzere zor ama inanılmaz eğlenceli. bir platform oyuncusuysanız, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. rayman'in 3d felaketlerinden sonra bu oyun rayman severlere ilaç gibi geldi diye düşünüyorum.
    oyunun eksik bir tarafı varsa, o da hikayenin oldukça zayıf olması. oyundan mümkün olduğu kadar zevk almamızı hedefleyen firma sanırım hikayeye takılmadan, arkadaşlarımızla eğlenerek vakit geçirmemizi istemiş. evet, oyunun local co-op modu gerçekten çok eğlenceli çünkü oyun, bizlere birbirimizi pataklama imkanı veriyor ve bu da ortaya oldukça komik bir resim çıkartıyor. ve elbette oyunu co-op modunda oynamak, oyun süresini ciddi ölçüde kısaltıyor, ayrıca daha yüksek puanlar almanıza imkan tanıyor. 4 kişiye kadar çıkan co-op modunu denemenizi yine mutlaka tavsiye ediyorum. evet, 9 ve üzeri puanları bileğinin hakkıyla alan bu macera oyununu sadece konsoldan değil pc üzerinden de oynayabilirsiniz.
    iyi eğlenceler diliyorum. perilere benden selam söyleyin!
  • bu oyunda "ses" nâmına ne var ise, hepsini tek seferde tanımlayabilecek en iyi kelime "manyaklık" olacaktır. ps vita versiyonundan bahsediyorum ama, diğer platformlarda durum nedir bilmiyorum, ama büyük ihtimalle aynıdır.

    sega mega drive 2, sonic, ristar ve diğerleriyle büyümüş bir adamım, platformun imparatoruyum, ama bu oyundaki kırmızı dişleri aldığınız bölümleri oynarkenki kadar küfrettiğimi de hatırlamıyorum hani. öyle de zorlayıcı, öyle de zevkli.
hesabın var mı? giriş yap