• yeni chat kısaltmalarından biri:
    (bkz: rüyanda beni gör)
  • (bkz: ruth bader ginsburg) hakkindaki belgesel.
  • ruth bader ginsburg'ün abd'de kadın hakları ve cinsiyet ayrımcılığı mücadelelerini anlatan belgesel yapım. liberal olması bir şey değiştirmiyor, amerikan statükoculuğunu devam ettiriyor. bir yüksek yargıç olarak amerikanın yediği ve yok ettiği haklardan hiç dem vurulmaması hoşuma gitmedi.
    siyahlardan, gelir eşitsizliğinden, ortadoğu'daki terör yalanından, ülkelerin ve doğanın yok edilmesinden bahsetmeyen liberal cumhuriyetçinin laciverdi olabilir. zaten iki partili kukla tiyatrosunda görüş farklılığından da ne kadar bahsedilebilir?
  • ruth bader ginsburg un kim oldugu ve neler yaptigini anlatan belgesel.

    kendisi kitabina gore konusan, pozisyon ve reaksiyon alan, kariyeri ve kariyeri boyunca yaptiklarinin ise bu baglamda degerlendirilmesi gereken, abd nin hukuki anlamdaki mukemmelligini degil, ama diger ulkelere nazaran ustun olabilme potansiyelinin orneklenebilecegi bir avukat, yargic, adalet insanidir.

    baglamlar, ve etkenler, bizleri kararlar verip yorumlar yaparken kisitlar, kisitlar ki, kaotik sekilde her yanlisi, manipule ederek irdelemekten uzak durabilelim. bu anlamda bulundugumuz duruma dair farkindalik, yapabileceklerimizi en iyi ve en dogru sekilde yapmamiza olanak verecektir.

    tam da bu yuzden, rbg, gorevini layikiyla icra etmis bir adalet insanidir diyebiliriz.
  • eylül 2020'de kaybettiğimiz sıradışı feminist hukukçu, güzel insan ruth bader ginsburg'ün yaşam hikayesini anlatan belgesel.

    dipnot: halen mubi'de gösterimde. fırsatınız varsa kaçırmayın.
  • ruth bader ginsburg'ün hayatına ve gücüne ışık tutan harika belgesel.

    --- spoiler ---

    cinsiyetim için iyilik istemiyorum. tek istediğim erkeklerin elini yakamızdan çekmeleri.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap