• mi 9t ile arasında ufak farklılıklar var. bir önceki entryde bahsedilmiş. bugün hepsiburada 2600 tl ye satışa sunmuş.
    mi 9t amoled ekran sunarken, realme xt süper amoled
    mı 9t 2,2 ghz dual core işlemci varken, realme 2 ghz
    mi 9t 6 gb ram varken, xt 8 gb ram sunuyor
    belirgin farklar az da olsa bunlar. gün itibariyle fiyatlar aynı ama yinede mi varken, piyasaya yeni giren realme tercih edilir mi özellikle bu model, işte o kısım biraz muaamma. şahsen başarılı olmasını isterim realme nin, alternatif her zaman rekabeti artırır, buda bize yarar.
  • 3 yıllık ios eziyetinden sonra nefes aldığım telefon olmuştur.

    öncesine samsung-motorola-lg-htc gibi markalarla uzun süre android deneyimim zaten vardı. bilinçsiz bir kararla 3 yıl ara vermiştim android ekosistemine.

    android'in genel yapısı ve çalışma mantığına hakim olduğum için bir ios kıyaslamasından ziyade satın alım sürecinde yaptığım karşılaştırmalardan yola çıkarak yorum yapacağım. çok da uzatmadan başlayayım.

    - öncelikle mi 9t, reno 2z ve bu telefon arasında kalmıştım. normalde mi 9t tartışmasız en iyi seçenekken ghost touch sorunundan dolayı sd730 cazibesine rağmen mi 9t yi eledim, reno 2z yine tasarım ve kalite bakımından öndeydi ancak hem fiyatı hem de o fiyata içindeki işlemci sebebiyle cazibesini kaybetti. benim içim hafıza(arttırılabilir)+kamera+batarya üçlüsü ön planda olduğu için seçimimi xt den yana kullandım. özellikle internette hintli kardeşlerimizin bu telefonla alakalı yaptıkları dayanıklılık testini inceledikten sonra iyice emin oldum.

    --telefon genel kullanım anlamında hızlı hiç bir gecikme lag vs yok zaten şu anda bu fiyat banındaki telefonların hepsi öyle.

    -kamerası gerçekten çok iyi, internette çoğu testlerde mi 9t den belirkin şekilde bir tık daha iyi olduğunu görebilirsiniz. ben özellikle gece çekimindeki performansını beğendim.

    -ekran kalitesi amoled olmasına rağmen özellikle gün ışığı altında çok rahat okunuyor.

    -yığınla özelleştirilebilir ayar var, ayarlar içinde kayboluyorunusuz resmen. gerçi ben 3 yıldır ara vemiştim benim için 3 yılda baya değişiklikler olmuş.

    -telefon android 9 ve coloros ile geliyor ve şu anda android 10 sürümün gelmiş durumda, yeni güncelleme ile realmeos arayüzü geliyor ki coloros dan çok bi farkı yok diyebilirim.

    -hoparlör ve ahize sesi çok gayet tatmin edici, zil sesi yüksekliği piyasadaki bir çok telefonun bir tık üstünde(gsmarena sitesi bile yüksek puan vermiş)

    -şarzı için şimdilik yorum yapmak erken ancak bugün sabahtan hastaneye gidip 6 saatlik beklememi bu telefonla yaptım, arada oyun oynadım internette gezdim vs akşam eve girdiğimde %61 şarjım vardı daha ne olsun, biraz daha şarjını yedikten sonra şarja taktım şarj hızı da muazzam yarım saatte %40 civarı doldurdu bataryayı.

    -ekranda parmak izi okuma sorunsuz ve kararlı çalışıyor, yüz tanıma da aynı şekilde çok hızlı tepki veriyor.

    -oyun oynarken telefonda rahatsız edici bir ısınma hiç yok, aslında bakarsanız nerdeyse ısınma yok diyebilirim ki soğutma sistemi çok başarılı, internette teardown videolarına bakarsanız zaten anlarsınız. oyun oynarken sadece çok hafif bir ılıklık hissediyorsunuz okadar. yani "aa bak oyun oynadım çok ısındı zorlandı telefon" gibi bir düşünce oluşmuyor kafanızda.

    sonuç olarak benim için işe gidiş yolculuğumda dizi ve film arşivimle güzel vakit geçirip, yeri geldiğinde iyi fotoğraf çekebileceğim, özellikle amoled ekranı ve malzeme kalitesiyle beni memnun eden telefondur. alacak olanlara tavsiye ederim. yalnız 3000 lira verilmez ben 2600'e düştüğünde alacakken son anda gittigidiyorda ekstra indirimle 2490 a aldım. yani 2500 bandında çok iyi bir cihaz.
  • 2599 fiyatı ile dahi bir miktar yukarıda kalmış telefondur.
    bu özelliklere 2600tl gayet iyi bir fiyat bu arada ama yine de yalnızca 2 yıl önce kurulan bir şirketin çıkarttığı telefon olması sebebi ile biraz temkinli yaklaşmak normal.
    bu yüzden bence 2500tl bandının altına 2400-2300 seviyelerine satılırsa, ki o zaman redmi note 8 pro fiyatına amoled ekran, 128 gb depolama ve snapdragon almış oluyorsunuz, muazzam olurdu.

    realme fiyat performans olarak güzel işler yapsa da fiyatlandırma olarak hafif yukarıda kalmış durumda. redmi note 8 pro, 2400 seviyelerinde peynir ekmek gibi satılırken, sen bu telefona istediğin kadar iyi donanım koy, o seviyede satmazsan, rakip olamazsın.
  • şuan kullandığım telefon gayet kullanışlı. kamera, ekran, hız vb özellikleri aşırı iyi. 3000 tl ye aldım mediamark tan 6 taksit 0 faiz ile. 4 ay oldu alalı bence fiyat performans ürünü.
  • uzun arastirmalar sonucu alip kullanmaya basladigim fiyat-performans canavari. 2599 liraya aldim ve gayet memnunum. 10 senedir apple iphone seruvenimi sonlandirdirmaktan pisman etmeyen bir deneyim yasatiyor bana. insallah nazar degmez.

    realme xt dunyanin ilk 64 mp kamerali telefonu. kendi fiyat bandindaki telefonlara gore bariz daha ustun ozellikleri (8 gb ram, 128 gb hafiza, super amoled ekran, batarya, kamera, dizayn vs.) var. bir tek islemcisi bazi rakiplerinden bir tik geride kaliyor, o da yuksek performans gerektiren deneyimlerde... yani oyun oynamak sizin icin cok onemli degilse islemcisi de gayet iyi bir islemci. ben sadece oyun oynayacagim diyorsaniz o zaman realme xt'nin rakibi redmi note 8 pro'ya bakin. fakat bu sefer de ekrandan ve ram'den sinif dusecekseniz ve isinma problemleri ile karsilasabilirsiniz.

    benim gibi telefonda oyun oynamayan ve verdiginiz paraya karsilik iyi teknik ozellikler almak isteyen biriyseniz realme xt size gore olabilir.

    kanaatimce bir telefona gidip 10-11k vermeye hic gerek yok. 2-3.5k bandindaki telefonlar isinizi fazlasiyla gorur. bu segmentte genelde xiaomi telefonlar cok populer ama realme xt'yi de herkesin alternatif olarak dusunmesi gerek.

    realme cok genc bir marka ve turkiye pazarina da daha yeni girdiler. bu sebeple, realme telefonlar turkiye'de pek ragbet gormuyor. fakat dunyanin diger yerlerinde kapis kapis gidiyor. mesela hindistan gibi bir pazarda 2 senelik bir markanin %11'lik pazar payi elde edebilmesi buyuk bir basari bence. gelismekte olan diger piyasalarda da buyumeyi surduruyorlar. bakalim turkiye'de de bunu basarabilecekler mi?

    realme xt'de karar kilmama yarayan birkac yerli inceleme videosunu da buraya birakayim:
    https://youtu.be/uaa_8rb9gaq
    https://youtu.be/9qmxhrqnt1a
    https://youtu.be/rgsha6samas
  • realme 3 pro,realme 6i,realme 6 ve realme 5 pro modellerinden sonra son kurbanım olan realme modelidir.

    uzun süren realme 3 pro kullanımı ve sadece birer günlük diğer realme maceralarından sonra "işte budur"dedirtmiştir,pil süresi,super amoled ekranı,arka kapağının cam olmasının verdiği hissiyatla 8 gb ram birleşince ; bu fiyat aralağında bence net rakipsiz bir cihaz olmuş.

    realme gerçekten iyi bir marka,marka bilinilirlik ve kalite şüphesi olan gözü kapalı orta/üst segment modellerini alabilir.

    hesaba para falan yatmadı :) gerçekten memnuniyetten paylaşmak istedim.
  • yaklaşık olarak 6 aydır kullanmakta olduğum telefondur. donanım olarak başarılı olduğunu ancak malzeme kalitesi olarak çok zayıf olduğunu belirtebilirim. telefonumun üzerinde kılcal bir çizik dahi olmamasına rağmen çok kısa sürede kasası eğrildi. eğrildiği dönem ise sadece market alışverişi yapmak üzere dışarıya çıktığımız ve bu süreçte cebimize birkaç dakikalığına koyduğumuz dönem. satın almayı düşünenler bence bu durumu da gözardı etmemeliler. ek olarak distribütörün bu konudaki şikayetlerimi ciddiye alıp herhangi bir geri dönüş yapmaması da bu markanın ürünlerinden uzak durulması gerektiğini çok net ortaya koymaktadır.
hesabın var mı? giriş yap