• "innsmouth üzerindeki gölge", lovecraft'ın en karanlık eseri gibi gelse de, bu fikrimi silip atan bir öyküdür. histeri krizi gibi bir atmosferi vardır, her an cinnet halindeki bir eseri okur gözleriniz.
  • lovecraft'ın, fantazyalarının ve cthulhu mitosu'nun dışında da ne kadar yaratıcı olabileceğinin kanıtı.
    olabildiğince gerçeğe yakın, olabildiğince korkutucu. başkaca da böyle öyküsü yoktur kendisinin.
    şahane bir öykü.
  • 1985 sanırım filmin çekim tarihi. uçan kediler, zombimsi insanlar, kellesi elinde kadına oral yapmaya çalışan manyak doktorlar...
    ay ben sevdim niyeyse.
  • oooo, bir de amon tobin'in permutations albümünde 3. parçadır.
  • eski bir thrash grubu...
  • lovecraft’ın ne kadar enteresan bir herif olduğunun bir diğer kanıtı.

    hayatını cesetleri diriltmeye adamış herbert west isimli bir bilim adamını anlatıyor. normalde diriltme üzerine kurulu öyküleri - frankenstein mesela - çok sevmeyen biri olarak, bu hikayeye hayran kaldım.

    ayrıca öyküyü okurken gerildiğim noktalarda olmadı değil. tabii ki randolph carter’ın ifadesi ve erich zann’ın müziği öyküleri kadar gerilmiyorsunuz ama belli başlı noktalarda güzel geriyor.

    --- spoiler ---

    özellikle sonunda dirilttiği kişilerin gelip west’i öldürmesi benim için muhteşem bir son olmuştur.

    --- spoiler ---
  • h. p. lovecraft'ın kaleme aldığı en özgün öykülerden biri. içinde herbert west adlı taze ceset müptelası, kendini bilimin karanlık yüzüne adamış bir çılgın bir profesör vardır. yazarın yarattığı en muazzam karakterlerden olan bay west, yardımcısıyla birlikte izbe yerlerde yaşar ve mezarlıklardan ince eleyip sık dokuyarak bulduğu ölüleri diriltmek için kılı kırk yarar. tabi bu yarma eylemi hem mecazi hem de gerçek anlamdadır öyküde.

    kurguyu okurken aklıma dr. frankenstein ve canavarı geldi haliyle. buradaki ceset parçası toplama işlemleri, yaratılan varlıkların eylemleri gibi hususlar öyküyle benzerlik taşıyor.

    öte yandan eser h.g. wells'in doktor moreau'nun adası romanına da pek benziyor. burada da yeni keşfedilen canlılar üzerinde birtakım deneyler yapılıyordu. hem herbert west'in öyküsü hem de wells'in eseri bilimkorku alanında önemli kurgulardandır.
  • magic the gathering'de agir top yaratiklari, cesitli kartlar (reanimate, exhume, animate dead vs...) yardimiyla, dusuk mana kullanarak oyuna sokma temali legacy destesi.
  • de animator adlı oyun sayesinde öğrendiğim hikaye. sikimsonik bir oyunda ölüler kolumu koparıp bir tarafıma sokacak diye gerilmekten yay kemanı gibi oldum. kitabı düşünemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap